Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2012 - Anul XVII, nr. 141 (5046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

DSP recomandă sucevenilor să evite scăldatul în locuri neamenajate în aceste zile caniculare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava recomandă sucevenilor să evite scăldatul în locuri neamenjate în aceste zile caniculare. „Ţinând cont de evoluţia focarului de meningita acută virală, boală cu sezonalitate primăvară–toamnă, când temperaturile ridicate favorizează transmiterea şi proliferarea enteroviruşilor, recomandăm o atenţie deosebită pentru respectarea igienei personale şi de grup, consumului de apă din surse autorizate, spălarea fructelor şi a legumelor şi evitarea scăldatului în locuri neamenajate”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

De asemenea, în aceste zile caniculare, reprezentanţii DSP recomandă populaţiei să evite pe cât posibil expunerea la soare între orele 11:00-18:00, să regleze aparatele de aer condiţionat la o temperatură cu 5 grade Celsius mai mică decât temperatura ambientală şi să folosească ventilatoarele doar dacă temperatura aerului depăşeşte 32 de grade Celsius.

 

Consumul de lichide, obligatoriu în zilele caniculare

Populaţiei i se mai recomandă să poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise, să facă duşuri călduţe, fără să se şteargă de apă, să bea zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute. „Nu consumaţi alcool, evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), consumaţi fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă, evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie, închideţi ferestrele expuse la soare, trageţi jaluzelele şi/sau draperiile, deschideţi ferestrele seara târziu, noaptea şi dimineaţa devreme, provocând curenţi de aer, pe perioada cât temperatura exterioară este inferioară celei din locuinţă”, se mai arată în comunicatul DSP cu recomandările către populaţie pe perioada caniculei.

Pentru sugari şi copiii mici se recomandă realizarea unui ambient cât mai normal, ferit de căldură, umiditate excesivă şi curenţi de aer. Sugarii trebuie alăptaţi de câte ori aceştia o solicită. Copiii trebuie îmbrăcaţi lejer şi nu vor fi scoşi din casă decât în afara perioadelor caniculare şi cu capul acoperit, acestea fiind doar câteva dintre sfaturile pentru cei mici.

Persoanelor vârstnice, DSP le recomandă să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului, să se hidrateze corespunzător, să consume fructe şi legume proaspete, să nu consume cafea şi alcool, să nu iasă afară în orele caniculare. Persoanele care suferă de anumite afecţiuni îşi vor continua tratamentul conform indicaţiilor medicului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP recomandă sucevenilor să evite scăldatul în locuri neamenajate în aceste zile caniculare.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP recomandă sucevenilor să evite scăldatul în locuri neamenajate în aceste zile caniculare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei