Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iun 2012 - Anul XVII, nr. 141 (5046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Precauţie

IŞJ recomandă şcolilor să-şi amâne excursiile cu elevii pe perioada epidemiei de meningită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava le recomandă directorilor de şcoli să amâne excursiile cu elevii pe care cadrele didactice le-au programat pentru zilele acestea pentru alte perioade, din cauza epidemiei de meningită din judeţ.

„Deplasarea elevilor în grupuri organizate, tabere şi excursii se amână pentru alte perioade în care epidemia de meningită este ţinută sub control”, a declarat inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr, aceasta fiind o măsură de prevenţie  a răspândirii virusului, având în vedere faptul că majoritatea cazurilor de îmbolnăvire cu meningită acută virală confirmate în judeţ s-au înregistrat printre preşcolari şi elevi.

În contextul existenţei unui număr mare de îmbolnăviri de meningită acută virală la nivelul judeţului, se recomandă respectarea normelor de igienă personală, păstrarea unui ritm optim de activitate şi odihnă, evitarea expunerii prelungite la soare, regim alimentar echilibrat, hidratarea organismului, prezentarea la medic în cazul apariţiei unor simptome de boală. Potrivit inspectorului general Gheorghe Lazăr, „conducerea şcolilor este obligată să anunţe de urgenţă la IŞJ, telefonic sau prin adresă scrisă, cazurile de îmbolnăviri care prezintă risc pentru comunitatea şcolară şi populaţie”.

Inspectoratul Şcolar Suceava a trimis tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ o serie de recomandări pentru elevi în ceea ce priveşte sănătatea şi educaţia rutieră şi siguranţa elevilor. Toate informaţiile vor fi prelucrate în fiecare colectiv de elevi de către educatori, învăţători şi diriginţi. După prezentarea recomandărilor, în fiecare clasă se va încheia un proces verbal de luare la cunoştinţă de către elevi şi părinţii acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IŞJ recomandă şcolilor să-şi amâne excursiile cu elevii pe perioada epidemiei de meningită.
 Vizualizări articol: 769 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IŞJ recomandă şcolilor să-şi amâne excursiile cu elevii pe perioada epidemiei de meningită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei