Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iun 2012 - Anul XVII, nr. 132 (5037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anul acesta

Silvicultorii suceveni au împădurit aproape 2.000 de hectare de teren

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preocupaţi de regenerarea pădurilor judeţului, silvicultorii suceveni au împădurit anul acesta aproape 2.000 de hectare de teren, depăşind chiar şi normele trasate la început de an.

Şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a precizat că în cadrul campaniei de împăduriri de primăvară, recent finalizată, au fost plantaţi 6,3 milioane de puieţi de arbori, în principal molid, brad şi larice.

Dacă la începutul anului silvicultorilor suceveni li s-a trasat ca ţintă să împădurească o suprafaţă de 1.500 de hectare din terenurile statului administrate de Direcţia Silvică Suceava, până la finele campaniei de împădurire au fost efectuate plantări de arbori şi lucrări de regenerare a pădurii pe o suprafaţă de 1.602 hectare. Astfel, planurile de regenerare a pădurii au fost depăşite de lucrările din teren, realizările fiind de 107%.

Tot Direcţia Silvică Suceava s-a ocupat şi de împăduriri în fondul forestier privat administrat prin contracte încheiate cu deţinătorii acestuia.

Şi aici ţintele trasate la început de an au fost depăşite, încât, deşi s-a propus împădurirea unei suprafeţe de 320 de hectare, până la finele lunii mai au fost împădurite 340 de hectare de teren.

Concomitent cu lucrările de împădurire şi cele de regenerare naturală, pe suprafeţele administrate de Direcţia Silvică Suceava au fost efectuate lucrări de completare cu arborete pe o suprafaţă de 218 hectare, precum şi de refacere a plantaţiilor calamitate, pe o suprafaţă de un hectar.

 

Milioane de puieţi de răşinoase, asiguraţi din pepinierele proprii

Majoritatea puieţilor de arbori utilizaţi la regenerarea pădurilor aflate în administrarea DS Suceava provin din pepinierele proprii, din care, pe lângă cele 6,3 milioane de exemplare plantate direct de silvicultori, alte zeci de mii de exemplare au fost puse gratuit la dispoziţia instituţiilor administrative şi de învăţământ, precum şi a ONG-urilor care au derulat campanii de împădurire şi de conştientizare a populaţiei asupra importanţei pădurilor.

Molidul predomină în împăduririle din judeţ, fiind plantate aproximativ 4,9 milioane de exemplare, în vreme ce numărul brazilor plantaţi anul acesta este de 433.00 de exemplare. Acestora li se adaugă aproximativ 270.000 de exemplare de larice, 77.000 de exemplare de pin silvestru, 161.000 de puieţi de fag, 135.000 de paltin, 125.000 de frasin, 72.000 de salcâmi, 21.000 de stejari, 31.000 de goruni, precum şi multe alte specii de arbori, care să asigure o diversitate sănătoasă a pădurilor judeţului, în funcţie de caracteristicile fiecărei zone.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Silvicultorii suceveni au împădurit aproape 2.000 de hectare de teren.
 Vizualizări articol: 1628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Silvicultorii suceveni au împădurit aproape 2.000 de hectare de teren2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ADEVAR SAU MINCIUNA? trimis de
( 9 iun 2012, 11:47:35
4.9 milioane molizi?
31 de mii de goruni?...
cifrele astea scrise in hartii costa muuulti muuulti bani!
articolul asta era credibil daca precizati si unde s-au facut aceste impaduriri.
pt.ca va spun eu, cu siguranta nu s-au facut in carlibaba.

opriti defrisarile salbatice! sunt locuri in care eroziunea solului dupa defrisari se vede cu google earth!
iar gramezile de bani folosite pt.aceste ''impaduriri adevarate'' vor ajunge sa fie vazute si de DNA. cine circula mult in tot judetul isi da seama ca astea sunt cifre bine umflate cu steroizi!
2.   Vrajeala! trimis de
( 9 iun 2012, 14:25:11
Astea sunt povestioare de adormit copiii, pe bani publici! Si daca veniti cu vrajeli comuniste ca ati depasit planul, sunteti la 107% in munca glorioasa, la furat cam cum stati?...1070%?!!!
3.   UNDE ESTI TU tepes doamne? trimis de
( 9 iun 2012, 18:23:55
dar cit ati defrisat stimate domn???
urit ,dezastros si nesimtit pot sa declar domnule DIRECTOR!
4.   VRAJEALA trimis de
( 9 iun 2012, 20:34:21
articolul asta a fost scris la comanda PDL ?
5.   Pentru V- Marius trimis de
(10 iun 2012, 19:36:55
De ce comentaţi aiurea daca nu cunoasteti.
4,9 milioane de puieti de molid înseamnă 1225 ha de plantaţie. La un număr de 25 Ocolale Silvice cât are D.S. Suceava, dacă facem o medie, înseamnă 49 ha plantaţie pe ocol ceea ce este foarte puţin.
6.   Propaganda trimis de
(11 iun 2012, 06:38:18
Suna comunist sa te lauzi ca ai depasit productia cu nu stiu cat la suta si sa pozezi cativa burtosi care se prefac ca planteaza puieti. In alte colturi ale lumii se planteaza zeci de milioane de puieti dar nimeni nu se lauda pentru ca este doar o atributie de serviciu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei