Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iun 2012 - Anul XVII, nr. 132 (5037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Aproape 575.000 de suceveni sunt aşteptaţi duminică la urne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 575.000 de suceveni sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi alege primarii, preşedintele Consiliului Judeţean, consilierii locali şi consilierii judeţeni. Secţiile de votare se vor deschide la ora 7:00 şi se vor închide la ora 21:00.

Potrivit prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu, în copiile de pe listele electorale permanente sunt înscrişi 574.901 alegători suceveni. La aceştia se mai adaugă 385 de cetăţeni ai Uniunii Europene, care au reşedinţa în 52 de localităţi ale judeţului, aceştia fiind înscrişi în copiile de pe listele electorale complementare. Florin Sinescu a mai spus că 419 suceveni nu vor putea vota, ca urmare a lipsirii acestora de drepturile electorale.

Prefectul a precizat că duminică, 10 iunie 2012, sucevenii vor vota pentru 114 mandate de primar, 1.528 de mandate de consilieri locali, un  mandat de preşedinte de Consiliu Judeţean şi 36 de mandate pentru consilieri judeţeni.

Sinescu a adăugat că pentru judeţul Suceava au fost tipărite 2.556.600 de buletine de vot, în 230 de modele, din care câte 114 pentru alegerea primarilor şi consilierilor locali, un model pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean şi un model pentru alegerea consilierilor judeţeni. Astfel, atunci când se vor prezenta la urne, sucevenii vor primi patru buletine de vot, unul pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean, unul pentru funcţia de primar, unul pentru Consiliul Judeţean şi unul pentru Consiliul Local.

 

În judeţul Suceava sunt 538 de secţii de votare

Florin Sinescu a mai spus că în judeţul Suceava sunt constituite 538 de secţii de votare, din care 119 secţii sunt în municipii, 68 de secţii în oraşe şi 351 în comune.

Pentru prima dată, alegerea primarilor se va face într-un singur tur de scrutin, cel de-al doilea tur de scrutin urmând a se desfăşura doar în caz de balotaj, adică de egalitate la numărul de voturi după primul tur de scrutin.

„Organizarea cu corectitudine a alegerilor a fost şi este obiectivul nostru principal. Este menirea Instituţiei Prefectului şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor să ducă la bun sfârşit procesul electoral conform legii. Solicit preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare să colaboreze cât se poate de bine cu cei ai birourilor de circumscripţii, pentru rezolvarea în timp util a oricărei probleme care poate apărea în desfăşurarea procesului electoral. Jandarmii, poliţiştii, poliţiştii de frontieră şi personalul din cadrul ISU care vor asigura, potrivit legii, paza secţiilor de votare şi desfăşurarea în bune condiţii a întregului proces electoral trebuie să intervină prompt în vederea sancţionării celor care nu respectă legislaţia electorală în vigoare”, a spus Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 575.000 de suceveni sunt aşteptaţi duminică la urne.
 Vizualizări articol: 2147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.52/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 21 voturi
Aproape 575.000 de suceveni sunt aşteptaţi duminică la urne4.5521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 9 iun 2012, 11:13:54
Oameni care vorbesc împreună şi se-nţeleg separat
Asta suntem fiindcă asta am fost … ne schimbăm ?
Fairplay’ul nu l-am înţeles ( d’aia pare “demodat” )
(tot d-aia)decât să ne-ncărcăm memoria mai bine uităm

Cvasiabsentul cetăţean (prezent doar în statistici )
Va vota-n curând ..pentru viitorul alor lui
Are-n faţă oameni serioşi,mârlani şi caricaturistici
Dar .. va trebui să-i murdărească faţa doar “alesului”

Sunt “poze” cu oameni ascunşi,crochipuri în şotron
Poze ascunse după nume,sigle şi patrulatere
“poze” pe care să le alcătuieşti TU-ntr’un viitor bastion
POZE PE CARE TU LE VEI PUNE .. LA PUTERE
1.1  RE: * trimis de
(10 iun 2012, 14:42:02
MERGETI SI LUATI TEAPA CU TOMBOLA....RUMANU A FOST DINTOTDEAUNA PROST SI A PUS BOTUL LA TIGANEALA....LOGANU SI PROSTANU...NIMENI NU VA CASTIGA MASINA AIA...O VA LUA O RUDA CU CATINDATU SI O VA DA INAPOI....VOTATI VOTATI SI CASTIGATI!
2.   Nu cifrele, ci oamenii voteaza. trimis de
( 9 iun 2012, 11:58:31
incercati sa intelegeti, domnule prefect, cat de importanta este ''finalitatea''.
adica numarul corect al voturilor,CORECT TRANSCRIS!!! in centralizatoarele comunale si judetene.

mai putin conteaza cati, cum si cu cine voteaza, dar conteaza cu adevarat cine numara voturile si mai conteaza cine le trece la total.

dar cred ca stiati si dvs. asta.
amintiti-le oamenilor ca exista un singur tur de scrutin si mai amintiti-le celor predispusi ca furtul la vot se lasa cu clinchet de catuse!
3.   Suntem mai mulţi la vot! trimis de
( 9 iun 2012, 12:16:25
În urma recensământului de anul trecut am mai aflat şi noi câţi mai suntem…totuşi se pare că suntem mai mulţi decât aţi crede. Datele Centrului Judeţean de Statistică Suceava, remise către mass-media locală nu corespund cu cele de la Biroul Electoral Judeţean. Mai exact pe listele persoanelor cu drept de vot suntem mai mulţi decât la statistică.
Dacă numai în municipiul Suceava în urma recensământului au fost număraţi 86.282 de persoane, cu tot cu populaţia sub 18 ani, la BEJ figurează 95.100 de suceveni cu drept de vot. Adică cu vreo 10.000 de persoane mai mulţi.
S-ar putea ca diferenţele să rezulte în urma migraţiei forţei de muncă către occident, însă oare câţi suntem în realitate.
4.   Ati inceputul uslistilor trimis de
( 9 iun 2012, 16:59:08
Gata ciumatilor rosii..............simtiti esecul total si o dati pe mare frauda........cacaciosilor!
Incercati sa fiti barbati si sa vedeti realitatea din judet.............oamenii nu mai vor ciuma rosie s-au saturat de ea inca de pe vremea tatucai Mirza.............
4.1  RE: Ati inceputul uslistilor trimis de
( 9 iun 2012, 20:25:25
sclavii astia de la monitorulpdlsv.ro pupa in ☭ pdl ul pt ca primesc 10 milioane de la lungu si 8 de la flutur...asta era inainte de campanie...dar acum probabil ca au primit toate rezervele pdl ului....dar pdl ul va pierde alegerile si cei de la monitorulpdlsv.ro isi vor manca de sub unghii pentru toate articolele pro pdl si contra celorlalte partide....in cel mai rau caz suceava va fi condusa in continuare de pdl dar la guvernare va fi USL ul si la suceava nu vor mai fi bani de furat si distribuit pe la toti pupincuristii cum erau pe vremea lui BOC si MRU
5.   CASALOT trimis de
( 9 iun 2012, 18:17:28
CIUMA PORTOCALIE,GRIPA AVIARA ETC...AU PROVOCAT ATITA DEZASTRU,INCIT VAD PORTOCALIU SAU SCUZE(ALB) ACUM DUPA NUMAI 4 ANI ...SAU AI UITAT SI CULOAREA PE CARE O REPREZINTI!??
6.   Da eu cu cine votez? trimis de
( 9 iun 2012, 18:57:15
Mi-e mila de voi dragi suceveni,nu stiti ce va asteapta.Absolut nimic.Zero barat.Hai vino dulce moarte...(unde dracu am citit asta?)
6.1  RE: Da eu cu cine votez? trimis de
( 9 iun 2012, 19:25:12
Mi-am amintit,era din cartile lui Sven Hassel cu tanchistii aia nebuni.(Micutul.Porta,Legionar etc...)
6.2  RE: Da eu cu cine votez? trimis de
( 9 iun 2012, 19:34:58
Hai,gata! capul la fund ce sunt prostul monitorului de servici!Ei dracia dracului...
7.   Pa pa PDL trimis de
( 9 iun 2012, 20:27:18
sclavii astia de la monitorulpdlsv.ro pupa in ☭ pdl ul pt ca primesc 10 milioane de la lungu si 8 de la flutur...asta era inainte de campanie...dar acum probabil ca au primit toate rezervele pdl ului....dar pdl ul va pierde alegerile si cei de la monitorulpdlsv.ro isi vor manca de sub unghii pentru toate articolele pro pdl si contra celorlalte partide....in cel mai rau caz suceava va fi condusa in continuare de pdl dar la guvernare va fi USL ul si la suceava nu vor mai fi bani de furat si distribuit pe la toti pupincuristii cum erau pe vremea lui BOC si MRU
8.   Comentariu trimis de
(10 iun 2012, 07:25:18
Speram ca astazi sa fie ultima zi a mafiei PDL si in Suceava .Vremea hotiilor lui Flutur si Lungu trebuie sa apuna .Monitorul de Suceava sunt pupincuristii ciumei portocalii .
9.   Mergeti la vot ! trimis de
(10 iun 2012, 11:51:48
Indiferent ce simpatii politice aveţi ( sau nu aveţi)...mergeţi la vot! Manifestaţi-vă spiritul civic . De-a lungul anlIor acestaa s-a diminuat dar merită "renăscut". Absenţa la vot a unor cetăţeni a ajuns un "motiv" al lehamite; o sancţiune mută( insă fără efect- deoarece ... neprezentarea la vot nu are nimic de–a face cu speranţele de mai bine ) sau poate fi un motiv de fală "prostesc "- echivalent cu "a-ţi tăia singur craca de sub picioare"- Prezentându-te la vot:1.eşti sigur că nu votează nimeni în numele tău; 2.e preferabil să votezi, măcar să alegi răul cel mai mic: 3.anuleaza temeinic votul -dacă pui cât mai multe ștampile pe cât mai mulți candidaţi- spui astfel ;vreau să votez, dar n-am cu cine, că sunteți toți niște nemernici! 4. inchizi gura aşa zisilor ' analisti-"vai de capul lor"că sunt pline televiziunile de ei care , sigur vor spune că românii nu au cultură politică, nu sunt interesați, ca nu participă, şi că primesc astfel ceea ce merită
10.   Stampila, cerneala si moldovenii trimis de
(10 iun 2012, 13:20:04
domnule prefect exista o mare problema cel putin cu o stampila si cel putin la o sectie de votare!
vorbesc de cel putin o stampila de vot si de sectia de votare nr.5 din suceava.

adica: votul aplicat pe un chenar cu candidat(candidati) trece imediat pe verso intr-un chenar al altui candidat. astfel din nou conteaza DOAR CINE NUMARA VOTURILE si nu votul cetateanului.
de ce zic asta? pt. ca cine numara poate interpreta asa:
1. vot anulat deoarece stampila apare in 2 locuri pe acelasi buletin de vot
2. pun la socoteala alt candidat decat cel votat(chiar daca oficialii sunt oficial apolitici, nimeni nu poate demonstra ca ei nu sustin in mintea lor pe cineva si astfel socotesc ca s-ar vedea mai bine stampila in chenarul poate de ei preferat)
3. desi oficial apolitici, daca simpatiile votantilor cu ale oficialilor apolitici coincid, atunci votul apare SOCOTIT asa cum a fost dat de cetatean.

fata de alta data capul stampilei este facut dintr-un material foarte plastifiat care material ori nu absoarbe aproape deloc cerneala,si se observa pe foaia de vot doar putin din conturul stampilei si nu ceea ce scrie pe ea.
prin comparatie ,daca as folosi un obiect albastrit cu aceeasi dimensiune(diametru) a capului stampilei nimeni nu si-ar da seama cu ce obiect am votat.

stiind de altfel ca nr.stampilelor e oficial limitat,nu?
ori daca are cerneala pe ea,stampila trece prin 2-3 foi.

vi se pare normal domnule prefect? cine raspunde pt. asta? nu cumva rezultatul votului devine foarte viciat?
si acest lucru a fost semnalat oficialilor sectiei de votare!
11.   NU UITATI trimis de
(10 iun 2012, 14:47:20
SA MERGETI SA VA INSCRIETI LA TOMBOLA CU PREMIU TEAPA IN CURR! DAREX ARE PREGATIT TOTUSI PE LANGA LOGAN SI UN NISSAN....POATE CINEVA DORESTE UN UPGRADE...DAR CU BANI FRATILOR....NIMIC NU E PE GRATIS!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei