Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iun 2012 - Anul XVII, nr. 132 (5037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bătaie pe uniformă

Şcolile de jandarmi au locuri reduse drastic în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii şi tinerele care vor să devină jandarmi au la dispoziţie în acest an un număr limitat de locuri, cifra de şcolarizare publicată zilele trecute arătând o subţiere drastică faţă de anul precedent.

Cel mai bun exemplu, şi care îi interesează direct pe suceveni, este cel al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, unde în acest an sunt disponibile 50 de locuri (45 de bărbaţi şi cinci femei), faţă de 150 în anii precedenţi.

Tot un număr limitat de locuri este şi la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Gr. Al. Ghica” Drăgăşani, unde cifra de şcolarizare din 2012 cuprinde 56 de locuri, 51 pentru bărbaţi şi cinci pentru femei.

La fel stau lucrurile şi în ceea ce-i priveşte pe tinerii care aspiră să devină ofiţeri. La Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti, arma jandarmi, specialitatea Ordine şi Siguranţă Publică, sunt disponibile 45 de locuri la zi (40 de bărbaţi, trei femei, un loc pentru candidaţii de etnie romă, un loc pentru candidaţii din cadrul minorităţii maghiare), faţă de un total de 100 de locuri anul trecut.

În ceea ce priveşte locurile din unităţile de învăţământ aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, oferta este următoarea: Academia Tehnică Militară Bucureşti, Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament - două locuri pentru Jandarmerie, respectiv Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare - două locuri pentru Jandarmerie.

La Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, specialitatea Ştiinţe Militare şi Informaţii, există tot două locuri, în timp ce la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov, specializarea management trafic aerian, sunt 12 locuri.

La nivelul judeţului selectarea candidaţilor se face la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, de aici putând fi obţinute toate informaţiile legate de perioada de depunere a dosarelor, criterii de selecţie etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile de jandarmi au locuri reduse drastic în acest an.
 Vizualizări articol: 1251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Şcolile de jandarmi au locuri reduse drastic în acest an2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 iun 2012, 16:34:47
Ar fi fost corect daca faceau lucrul acesta cu 2 ani in urma , nu sa scolarizeze apoi sa dea afara sute de oamenii , dar dobiticii portocalii nu gandeau inainte, si pana la urma nu stiu de ce am avea nevoie de atatia jandarmi , politisti de toate felurile sunt destui , clubul Dinamo este plin de ,,politisti'' iar artisti cu nemiluita . Deci pe cine ne mai bazam la nevoie?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei