Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iun 2012 - Anul XVII, nr. 132 (5037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Incident grav

Administrator de şcoală, făcut KO şi lăsat într-o baltă de sânge de un elev de 14 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene grave de violenţă s-au petrecut joi după-amiază în faţa şcolii generale din Şcheia, unde un minor în vârstă de 14 ani, elev în clasa a VIII-a, l-a lovit violent cu pumnul în figură pe administratorul unităţii de învăţământ, acesta prăbuşindu-se la pământ, lovindu-se la cap şi pierzându-şi cunoştinţa. Poliţia a deschis o anchetă din care rezultă că administratorul l-a lovit în prealabil de două ori pe elev şi l-a înjurat, după care a venit reacţia extrem de violentă a acestuia.

 

Elevul l-a lovit şi a fugit acasă

Joi, în jurul orei 14.30, Poliţia Comunală Şcheia a fost sesizată prin numărul de urgenţe 112 că un bărbat este căzut în staţia de transport în comun de peste drum de sediul primăriei, în faţa şcolii generale din sat. Victima încasase un pumn în zona ochiului şi avea un traumatism cranian sever, cu pierderea cunoştinţei.

Eleva Vasilovici, patroana unui bar din apropiere, a descris scenele violente.

„Era ca leşinat jos, nu mişca, nu nimica. A venit factorul poştal din sat şi l-a apăsat pe burtă şi apoi a început să mişte. Când şi-a revenit cât de cât nu mai ştia nimic”.

Bărbatul agresat, Florin Corghiceanu, în vârstă de 44 de ani, domiciliat în municipiul Suceava, administratorul şcolii din satul Şcheia, sângera abundent în zona capului, fiind preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde a primit îngrijiri medicale, ulterior fiind externat.

Agresorul dispăruse de la faţa locului, fiind identificat la domiciliu de către poliţie. Este vorba de un elev din clasa a VIII-a, ce provine din familia de romi Bergheaua, cunoscută ca violentă în sat. 

 

Cum s-a petrecut agresiunea, conform anchetei poliţiei

Din ancheta poliţiei rezultă că în jurul orei 14.00, administratorul l-a găsit în curtea şcolii pe elev, care chiulise de la ore şi o deranjase pe eleva de serviciu. Conform anchetei poliţiei, administratorul l-ar fi lovit cu palma în zona capului pe elev, după care l-ar fi dus către uşa de acces în şcoală, iar aici l-ar fi lovit din nou. Elevul a părăsit perimetrul şcolii, iar administratorul l-a urmat, adresându-i injurii şi cuvinte jignitoare, încercând să-l lovească din nou. A fost momentul în care minorul de 14 ani s-a întors către administrator şi l-a lovit violent în figură, făcându-l KO.

 

Directoarea şcolii: „Nu comentez”

Având în vedere gravitatea incidentului şi constatările poliţiei, am încercat în cursul zilei de ieri să purtăm o discuţie cu directoarea unităţii de învăţământ.   Singurul răspuns al profesoarei Ioana Bahrincean a fost: „Nu comentez, nu am terminat ancheta internă”, aceasta refuzând orice dialog şi încercând să minimalizeze incidentul sub paravanul faptului că agresiunea asupra administratorului a avut loc în afara perimetrului şcolii.

 

Gheorghe Lazăr: „Elevul l-a înjurat pe administrator, iar acesta l-a luat de urechi să îl scoată afară”

Un punct de vedere oficial a prezentat însă inspectorul general şcolar, Gheorghe Lazăr.  

„Din discuţiile pe care le-am avut cu doamna directoare rezultă că un elev a chiulit de la oră şi nu dădea voie elevei de serviciu să-şi facă datoria. Eleva de serviciu l-a chemat pe administrator, acesta constatând că elevul mănâncă seminţe şi cerându-i să măture în locul în care a făcut mizerie. Elevul l-a înjurat pe administrator, iar acesta l-a luat de urechi să îl scoată afară. Atât s-a întâmplat în şcoală din informaţiile pe care le am până acum”, a declarat inspectorul general. El a precizat că are cunoştinţă de ancheta preliminară a poliţiei, conform căreia administratorul l-ar fi lovit şi el pe elev, însă a evitat să comenteze acest aspect, aşteptând rezultatele finale ale cercetărilor. 

Cert este că poliţia a deschis un doar penal pentru infracţiunile de loviri şi alte violenţe, anchetatorii aşteptând certificatul medico-legal al administratorului, pentru încadrarea juridică a faptei. Ancheta îl va viza şi pe administrator.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administrator de şcoală, făcut KO şi lăsat într-o baltă de sânge de un elev de 14 ani.
 Vizualizări articol: 1158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Administrator de şcoală, făcut KO şi lăsat într-o baltă de sânge de un elev de 14 ani4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 9 iun 2012, 11:20:30
Cu vrednic dispreţ priveşti de-atât-amar de ani
Pierdut în bezna din care s-a-ntrupat trecutul
La tine , la istoria porno-dacilor şi la romani
La atâtea speranţe strânse-n acatiste una cu lutul

Odajdiile preoţeşti încă-ţi excită ochiul , te arde
Amintirea unei amintiri a ceea ce-ai hotărât să fii
Ţi-ai zugrăvit crochipul îngropându-te în miliarde
De vorbe , de feţe îngropate-n iluzii şi înşelătorii

Destinul ţi-a arătat semnul internaţional al degetului
Te-a(i) rătăcit sub faldurile retoricii atavice
Tot el (destinul) te-a aşezat în zodia abandonului
Nu ar trebui ca tot el să răspundă : de ce ?
1.1  RE: * trimis de
( 9 iun 2012, 12:44:55
ba abcdar tot esti situ poet.....pacat ca majoritatea sunt recunoscuti dupa moarte.....asa ca daca vrei sa aisucces stii ce ai de facut:P
1.2  RE: * trimis de
( 9 iun 2012, 16:19:17
Poate se arunca de pe blocul Poeziei, intr-o teapa iambica.
2.   Pt. un cretin trimis de
( 9 iun 2012, 16:55:58
Bre abcdare...........asculta-ma si SPINZURA-TE ti-am spus-o de-o mie de ori, roagai pe rapanii aia de tigani sa te ajute handicapatul draqului...............
3.   ... trimis de
( 9 iun 2012, 18:24:14
Din articol reiese clar simpatia autorului pentru elev, in cazul de fata agresor. Sau o fi simpatie pentru tigani? Pana cand natia asta o sa ne mai faca probleme? Ce vroiai, d-le Paiu, sa-l pupe ca a chiulit si ca batjocorea o colega? Vai de steaua noastra cu asa oameni ca tine!Ce-ai zice sa lucrezi macar o saptamana cu coloratii astia? Nu cred ca pe urma ai mai fi asa bland cu ei.
4.   Articol de c***t trimis de
(10 iun 2012, 00:50:35
ziaristul p***i, ia matale si te informeaza mai bine inainte sa scrii toate prostiile si aberatiile. daca esti un incompetent, stai acasa sau du-te in tiganie, ca acolo iti este locul. scrii si tu la ziare, pentru ca nu ai altceva de facut.
numai prostii ai redactat aici, dar probabil de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere.
asteptam sa afli cu adevarat ce si cum s-a intamplat si sa revii cu un articol , de data asta, rectificand tampeniile pe care ai avut tupeul(jegos) sa le scrii.
5.   Ucideti-l pe ABCDAR trimis de
(11 iun 2012, 00:38:11
faceti voi dreptate ca eu am ancercat.Punetii punct ca el nu se mai opreste
6.   Jurnalisti de doi bani! trimis de
(11 iun 2012, 19:14:06
In primul rand nu asa il cheama pe administrator,asa se intampla cand folositi telefonul pentru "ancheta".Si ...omul a fost lovit miseleste pe la spate de baragaldina deorece tiganii nu curajul necesar sa loveasca prin fata.Tov.Paiu,daca esti asa de destept poate afli matale cum de stau tiganii in Scheia,fara forme legale si cum si-au ridicat bordeile fara autorizatie de constructie.Ancheta politiei se bazeaza stict pe spusele altor baragladine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei