Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mai 2012 - Anul XVII, nr. 122 (5027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aglomeraţie

Sute de oameni s-au strâns ieri la sediul DSP, pentru a-şi face analize gratuite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aglomeraţie la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, unde sute de oameni au venit ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, pentru a-şi testa gratuit tensiunea, trigliceridele, colesterolul şi indicele gleznă-braţcare evaluează severitatea bolilor arteriale, în cadrul campaniei „Săptămâna responabilităţii Sanofi”. Cozile s-au format de la ora 6.30, deşi acţiunea de testare era anunţată începând cu ora 9.00. Sucevenii, majoritatea pensionari, au profitat de posibilitatea a-şi face investigaţii fără plată, având în vedere bugetul limitat alocat pentru laboratoare de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava. În jurul orei 10.30, organizatorii atinseseră deja limita maximă de 250 de persoane care puteau fi investigate gratuit în cadrul acţiunii. 

 

25.000 de persoane bolnave de diabet, dintre care 100 sunt copii

„La început, oamenii şi-au făcut liste de ordine proprii. I-a atras varietatea setului de teste şi prezenţa specialiştilor din secţia Diabet”, a spus directorul executiv adjunct medical al DSP, dr. Cătălina Zorescu.

În picioare sau pe scaune şi cu baloane roşii sub formă de inimă primite de la organizatori, oamenii au aşteptat şi peste patru ore la rând pentru a-şi face setul gratuit de analize.

„Am venit de la ora 9.30 şi am numărul 200. În general îmi fac analizele periodic. Acţiunea este binevenită, deşi nu se merită să stai câteva ore la coadă pentru 10 lei, cât costă o glicemie”, a declarat Lucica C.

În judeţul Suceava, potrivit datelor prezentate de medicul Ramona Caziuc, circa 25.000 de persoane suferă de diabet, dintre care 100 sunt copii, boala fiind răspândită în egală măsură în mediul urban şi în cel rural. „Alimentaţia nesănătoasă a ajuns şi la sate, oamenii de la ţară nu mai mănâncă la fel ca înainte”, a explicat specialistul.

 

60% din populaţia judeţului suferă de afecţiuni cardiovasculare

Potrivit evidenţelor, şi hipertensiunea arterială face ravagii în judeţ, circa 18% din populaţie confruntându-se cu această problemă de sănătate, însă numărul bolnavilor s-ar dubla în cazul unei acţiuni riguroase de depistare. ”În realitate, la o persoană depistată există cel puţin o alta nediagnosticată”, spune doctorul Mihai Creţeanu, adăugând că realitatea este şi mai crudă: „Dacă pe lângă hipertensiune luăm în calcul şi boala coronariană şi boala neurologică, ajungem la 60% din populaţia judeţului care suferă de afecţiuni cardiovasculare”.

Prezentă ieri la sediul DSP, şefa Centrului Judeţean de Diabet şi a Secţiei Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din cadrul Spitalului Suceava, dr. Gabriela Creţeanu, a explicat: „Sunt acţiuni ca aceasta al căror scop trebuie atins, una e să facem o acţiune de verificare a stării de sănătate, inclusiv la persoanele bolnave, şi alta e să identificăm boala cardiovasculară la persoane sănătoase”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de oameni s-au strâns ieri la sediul DSP, pentru a-şi face analize gratuite.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de oameni s-au strâns ieri la sediul DSP, pentru a-şi face analize gratuite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei