Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mai 2012 - Anul XVII, nr. 117 (5022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Studenţii suceveni, pe primul loc la Concursul Internaţional „Hard&Soft”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre echipele studenţilor suceveni participante la cea de-a 19-a ediţie a Concursului Internaţional de Calculatoare „Hard &Soft” a terminat competiţia pe primul loc.

Echipa câştigătoare este formată din studenţii Alexandru Boca, Sorin Simion Bulceag, Leonte Levinţa şi Bogdan Rotariu şi a fost coordonată de profesorii Ştefan Gheorghe Pentiuc şi Alexandru Larionescu.

Pe locul doi în concurs s-a situat echipa studenţilor din Timişoara, urmată de echipa celor de la Politehnica Bucureşti, clasată pe locul III.

Studenţii suceveni nu au mai obţinut primul loc la această competiţie internaţională din anul 2006.

Cea de-a a 19-a ediţie a Concursului Internaţional Studenţesc de Calculatoare „Hard&Soft” a avut loc la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava în perioada 13-20 mai. La concurs au participat zece echipe studenţeşti, de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Naţională din Cernăuţi, Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău, Institutul de Stat al Aviaţiei din Moscova, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Iaşi, Universitatea din Novi Sad, Universitatea din Oradea, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Universitatea Politehnică din Timişoara.

Concursul a debutat în anul 1994 cu sprijinul profesorului John Milner, de la City University din Londra, în calitate de preşedinte al juriului. Începând din anul 2003, coordonarea activităţii de jurizare a fost asigurată de profesorul Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick, Irlanda.

După 18 ani de la prima ediţie, Concursul „Hard&Soft” a devenit o competiţie internaţională respectabilă, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studenţeşti. De-a lungul timpului, echipe din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanţi ai mai multor universităţi partenere din Europa, s-au confruntat, la Suceava, cu provocări tehnice spectaculoase.

„Hard&Soft” este un concurs adresat studenţilor seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care îşi propune să testeze competenţele tehnice hardware şi software şi de relaţionare socială ale viitorilor ingineri.

Pentru ediţia 2012, juriul concursului a fost format din Timothy Hall, Universitatea din Limerick, Irlanda, – preşedinte, Pat Coman şi Ciaran MacNamee, de la aceeaşi universitate, în calitate de membri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii suceveni, pe primul loc la Concursul Internaţional „Hard&Soft”.
 Vizualizări articol: 1653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Studenţii suceveni, pe primul loc la Concursul Internaţional „Hard&Soft”4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :))) trimis de
(23 mai 2012, 23:31:56
Alt articol făcut cu burta... "Institutul de Stat al Aviaţiei din Moscova" şi "Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca" nu au participat anul acesta în concurs. Ruşine Oana ALPHONSO pentru aşa articol/articole.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei