Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mai 2012 - Anul XVII, nr. 117 (5022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dotare

Şcolile în care se înfiinţează clase pregătitoare trebuie să-şi achiziţioneze singure mobilierul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unităţile de învăţământ din judeţul Suceava în care se vor înfiinţa din toamnă clase pregătitoare trebuie să-şi achiziţioneze singure mobilierul necesar pentru sălile de clasă.

Centrul Regional Nord-Est nu va achiziţiona mobilier specific pentru funcţionarea clasei pregătitoare, astfel că fiecare şcoală din judeţul Suceava va primi bani pentru a cumpăra băncile speciale. Decizia vine după ce, în urma auditului efectuat la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), au fost constatate întârzieri semnificative în procedurile de achiziţie a mobilierului şi materialelor didactice necesare clasei pregătitoare. „Exista riscul real de a nu avea mobilierul în şcoli la 13 septembrie. Din acest motiv, ca singură soluţie posibilă în acest moment, am decis transferarea fondurilor de la nivelul regiunilor către unităţile de învăţământ şi, totodată, transferarea responsabilităţii achiziţiilor către directorii de unităţi şcolare. Avem 130.000 de beneficiari (elevi), ceea ce înseamnă alocarea unei sume de 200 de lei pe elev", a declarat ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Marian Pop.

La nivelul judeţului Suceava, 162 de unităţi şcolare trebuiesc dotate cu mobilier şcolar specific - pupitre şi scaune individuale reglabile. Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Cristian Cuciurean, a declarat că „mobilierul repartizat de MECTS judeţului Suceava a fost determinat în baza numărului de copii recenzaţi, 4.995, care urmează a fi cuprinşi în 281 de clase aprobate pentru anul şcolar 2012-2013”. Bugetul alocat judeţului Suceava pentru achiziţionarea mobilierului este 999.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile în care se înfiinţează clase pregătitoare trebuie să-şi achiziţioneze singure mobilierul.
 Vizualizări articol: 1101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Şcolile în care se înfiinţează clase pregătitoare trebuie să-şi achiziţioneze singure mobilierul3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei