Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mai 2012 - Anul XVII, nr. 117 (5022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La judecată

Un boschetar şi binefăcătorul său, deveniţi ţepari de lux în Suceava, trimişi la puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi care au ţepuit cu aproximativ 100.000 de euro mai multe societăţi din municipiul Suceava au fost condamnaţi ieri la 15 ani de închisoare. Eduard Pohrib şi Vasile Pintilie, ambii din Galaţi, au fost judecaţi pentru înşelăciune, iar magistraţii Curţii de Apel Suceava au ajuns la concluzia că ambii inculpaţi sunt vinovaţi. Astfel, Eduard Pohrib a primit opt ani de închisoare, în timp ce Vasile Pintilie a fost condamnat la şapte ani de puşcărie. Pedepsele nu sunt definitive şi pot fi atacate cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pohrib nu este la prima experienţă de acest gen, el fiind condamnat de nu mai puţin de şapte ori pentru fapte similare. Vasile Pintilie, un boschetar din Galaţi, a ajuns peste noapte patronul SC „Sol-Sil Corn" SRL Vatra Dornei, acceptând să preia afacerea la propunerea unui anume „Edy”. Acelaşi „Edy”, identificat ulterior drept Eduard Pohrib, i-a dat boschetarului banii necesari pentru a cumpăra societatea şi l-a pus în legătură pe Vasile Pintilie cu administratorul de atunci al SC „Sol-Sil Corn" SRL. După ce a plătit 10 milioane de lei vechi (datoriile societăţii) şi 400 de euro, boschetarul din Galaţi a devenit administratorul unic al SC „Sol-Sil Corn" SRL. Pintilie a primit de la fostul administrator şi două carnete de file cec pe numele societăţii, pe care, după ce a fost învăţat cum să facă toate procedurile legale de înregistrare a firmei pe numele său, le-a semnat în alb, tot la iniţiativa celui care i-a propus toată această combinaţie.

Vasile Pintilie a mai declarat că, deşi i s-a spus despre „manevrele economice” ce urmau a fi făcute cu ajutorul acestor file cec, nu a refuzat, primind în schimb bani, haine şi mâncare. Cu filele respective, care erau, de fapt, fără acoperire, terţe persoane au cumpărat, chipurile, bunuri de peste patru miliarde de lei vechi de la multe societăţi din municipiul Suceava. Reprezentanţii societăţilor cu pricina au aflat că filele cec sunt fără acoperire abia când s-au dus la bancă să ridice banii. Toată marfa achiziţionată de la Suceava, cu cecuri false, a ajuns la Galaţi, acolo unde a fost revândută sub preţul pieţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un boschetar şi binefăcătorul său, deveniţi ţepari de lux în Suceava, trimişi la puşcărie.
 Vizualizări articol: 2723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 14 voturi
Un boschetar şi binefăcătorul său, deveniţi ţepari de lux în Suceava, trimişi la puşcărie4.9514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei