Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mai 2012 - Anul XVII, nr. 102 (5007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

Stocuri zero sau la limită de vaccin antirabic în spitalele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Vatra Dornei a rămas fără vaccin antirabic, în timp ce Spitalele Suceava şi Câmpulung Moldovenesc mai au zece şi respectiv patru fiole de ser. Situaţia este alarmantă în condiţiile în care statisticile arată că zeci de persoane din aceste zone sunt muşcate de câini în fiecare săptămână, iar după cum se ştie orice muşcătură devine fatală în lipsa administrării serului dacă animalul era turbat. O schemă completă de tratament constă în inocularea a cinci fiole de ser, ceea ce înseamnă doar doi pacienţi care mai pot fi trataţi la Spitalul Suceava până săptămâna viitoare, când, cel puţin la nivel declarativ, unitatea ar urma să-şi refacă stocurile.

Rămâne însă în aer problema pacienţilor care au început deja tratamentul, iar acum nu mai au cu ce să-l continue, şi a celor care reprezintă cazuri noi şi care sunt lipsiţi din start de şansa de a fi trataţi şi salvaţi. În judeţ, singurele spitale care mai au stocuri de vaccin antirabic sunt Fălticeni – 45 de fiole şi Rădăuţi – 58 de fiole, însă şi aceste cantităţi sunt insuficiente, având în vedere numărul mare de solicitări.

 

Conducerea DSP Suceava; „Sunt comenzi făcute, iar acum aşteptăm livrarea serului”

„Sunt comenzi făcute, iar acum aşteptăm livrarea serului. Avem promisiuni că săptămâna viitoare situaţia se va rezolva”, a informat, ieri, directorul executiv adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu.

Criza de vaccin antirabic a apărut deoarece Institutul Naţional Cantacuzino a sistat producţia. Anul trecut, numai la Spitalul Suceava au ajuns 474 de persoane muşcate de câini, dintre care 170 au necesitat vaccinul antirabic. Dacă în 2011 numărul persoanelor muşcate de câini a fost mare, în 2012 situaţia s-a agravat. În martie, în evidenţele Spitalului Suceava se aflau deja peste 180 de persoane muşcate de câini, din care circa 140 au fost vaccinate antirabic, numărul pacienţilor crescând constant în aprilie şi mai.

 

Ministerul Sănătăţii: Producătorul francez Sanofi Pasteur va asigura stocurile de vaccin antirabic

Legat de lipsa vaccinului antirabic în spitale, Ministerul Sănătăţii a dat ieri asigurări că stocurile vor fi refăcute, iar pacienţii nu vor avea de suferit. Printr-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii a informat că, în prezent, la Institutul Naţional Cantacuzino există un stoc de aproximativ 2.500 doze de vaccin antirabic produs de firma franceză Sanofi Pasteur, care pot fi utilizate de spitale. Mai mult, producătorul francez a asigurat Ministerul Sănătăţii că, în această perioadă, aşteaptă un lot de import din acest produs şi nu vor exista disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte asigurarea vaccinului pe piaţa din România.

Distribuţia serului se va face prin distribuitorii autorizaţi ai Sanofi Pasteur, direct, către centrele unităţilor sanitare, astfel încât pacienţii să primească tratament profilactic corespunzător şi în timp util, se precizează în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stocuri zero sau la limită de vaccin antirabic în spitalele din judeţ.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Stocuri zero sau la limită de vaccin antirabic în spitalele din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei