Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mai 2012 - Anul XVII, nr. 101 (5006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La ordinul MS

Produsele cosmetice de pe piaţa suceveană, verificate de inspectorii sanitari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe lângă verificările obişnuite, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava vor demara, la ordinul ministerului de resort, şi o serie de controale privind conformitatea produselor cosmetice. Acţiunea urmăreşte depistarea unor eventuale deficienţe, cum ar fi prezenţa în compoziţia produselor cosmetice a unor substanţe periculoase pentru sănătate. Cercetările inspectorilor sanitari vor merge până la recoltarea de probe din produsele suspecte, care vor fi analizate în laboratoare speciale. Aşa a informat ieri, directorul executiv al DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, cu precizarea că acţiunea de control se va derula în cinci etape, pe tot parcursul anului.

 

Cosmeticele româneşti, cele din Turcia, China, SUA şi Israel vor face obiectul verificărilor

Verificările vor fi întreprinse la producători, importatori, distribuitori, retaileri (magazine, supermarketuri, farmacii, drogherii), saloane de înfrumuseţare, târguri şi pieţe. Inspectorii sanitari vor acorda termene de remediere a deficienţelor constatate şi vor aplica amenzi, urmând ca la expirarea termenelor acordate pentru îndepărtarea neajunsurilor să revină în control. Responsabilii DSP vor preleva probe în special de la produsele româneşti şi de la cele din ţări ca Turcia, China, SUA, Israel. Probele vor fi analizate chimic şi microbiologic în laboratoare speciale.

Prima etapă se va derula în această lună şi va urmări produsele cosmetice din pachetele promoţionale. A doua etapă se va derula în iunie şi va cuprinde produsele cosmetice care conţin nanomateriale, respectiv coloranţi, conservanţi, filtre UV ce intră în compoziţia rujurilor, cremelor antiîmbătrânire şi a celor solare, având în vedere că nanomaterialele pot intra cu uşurinţă în organism pe cale sanguină, determinând probleme de sănătate.

 

Controale la produsele pentru albirea dinţilor, la cele de protecţie solară şi la vopseaua de păr

A treia campanie va urmări produsele pentru albirea dinţilor şi se va derula în perioada 1 – 13 iulie, în timp ce a patra campanie va privi produsele cosmetice de protecţie solară şi tatuajele cu henna şi se va derula între 1 iulie şi 24 august. A cincea campanie are drept ţintă vopseaua de păr şi se va desfăşura în intervalul 3 – 14 decembrie.

Inspectorii sanitari vor urmări printre altele condiţiile de depozitare, etichetarea,  compoziţia, termenul de valabilitate şi dacă pe ambalaj sunt prevăzute precauţiunile şi avertismentele. Rezultatele finale ale controalelor şi testelor vor fi prezentate Ministerului Sănătăţii, care va lua măsurile necesare în cazul în care acest lucru se impune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Produsele cosmetice de pe piaţa suceveană, verificate de inspectorii sanitari.
 Vizualizări articol: 1134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Produsele cosmetice de pe piaţa suceveană, verificate de inspectorii sanitari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Verificati produele de la "REAL" trimis de
( 4 mai 2012, 11:17:54
Va rog sa verificati produsele cosmetice si termenele de valabilitate la rujuri. Am facut o iritatie de toata frumusetea de la rujurile din "REAL" . Sigur erau expirate sau tinute neadecvat.
2.   INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
( 4 mai 2012, 20:44:08
MAI DOMI' INSPECTORI,
ATI AUZIT DE PERIMETRELE MINIERE,DESEURI TOXICE DEPOZITATE,FORAJE DUBIOASE,PESTERI TRANSFORMATE IN DEPOZITE TOXICE,BATALE PTR NEUTRALIZAREA SUBST.TOXICE????????????????
NU DORITI O VIATA PALPITANTA ,AVENTUROASA,PLINA DE PERIPETII-BAREMI IN AMINTIREA VICTIMELOR???BON VOYAGE PE RAPA!
VA CREDEAM,BRAVI TOVARASI CU SUFLETU-N LUPTA OTELIT.VA FACETI DE RUSINE
INSTRUCTORII DE PARTID!
PTR D-NA DOCTOR C. ZORESCU-MULTA SANATATE SI ADEVAR![MIERCURI -2 MAI-MONIT]

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei