Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mai 2012 - Anul XVII, nr. 101 (5006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Victimă

Pasagera unui microbuz supraîncărcat, rănită grav după ce o uşă s-a deschis în mers

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O minoră în vârstă de 16 ani a fost rănită grav după ce, aflată în picioare, într-un microbuz supraîncărcat, a căzut pe carosabil, pe o uşă care s-a deschis în mers. Accidentul s-a petrecut miercuri, în jurul orei 12.00, pe un drum comunal din Bosanci.

Conform anchetei poliţiei, microbuzul aparţine societăţii de transport SC Geopet Trading, şoferul, Cătălin Riedl, în vârstă de 45 de ani, din Suceava, efectuând o cursă regulată. La un moment dat, din motive necunoscute, uşa de la spate a microbuzului s-a deschis, minora de 16 ani, Alexandra G., pasageră în picioare, căzând pe partea carosabilă. Fata a suferit mai multe traumatisme, medicii estimând preliminar că are nevoie de cel puţin 20 de zile de îngrijiri medicale. Având în vedere însă cum s-a produs accidentul, consecinţele puteau fi mult mai grave.  

După ce l-au audiat şi pe şofer, poliţiştii au stabilit că în microbuzul cu 14 locuri se aflau 16 persoane, două stând în picioare.

Poliţiştii au sesizat şi Inspectoratul pentru Siguranţă şi Control al Traficului Rutier Suceava, inspectorii de aici demarând şi ei o anchetă.

Florin Homiuc, directorul Inspectoratului, a declarat că urmează a se efectua un control la sediul societăţii, pentru a fi verificată starea tehnică a maşinilor, dar şi dacă sunt respectate clasificările acestora privind numărul de locuri disponibile.

Persoanele care circulă în picioare în microbuze supraîncărcate, adesea chiar la insistenţele lor, se supun unui mare pericol, fiind victime sigure în cazul unui accident rutier dar putându-se lovi serios chiar şi după o frână sau o altă manevră bruscă în trafic. Deşi accidente asemănătoare nu au mai avut loc în ultima perioadă în judeţ cert este că microbuzele circulă adesea cu călători în picioare.  

Contactat telefonic, primarul din comuna Bosanci, Anton Curic, a precizat că nu are cunoştinţă de nemulţumiri legate de  firma de transport, maşinile fiind suplimentate şi prelungindu-şi traseul, pentru a duce elevii la şcoli. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pasagera unui microbuz supraîncărcat, rănită grav după ce o uşă s-a deschis în mers.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pasagera unui microbuz supraîncărcat, rănită grav după ce o uşă s-a deschis în mers5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rw trimis de
( 4 mai 2012, 12:26:20
Ca erau doi pasageri in picioare nu-i nimic dar ce e de facut cand sunt 10-15 in picioare ? Asa se circula dar cei care trebuie sa controleze stau la umbra .
2.   Minciuni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 trimis de
( 4 mai 2012, 13:16:24
cine spune ca doar 2 pasageri erau in picioare?verifica cineva dimineata cand merg elevii la scoala imbarcati ca oile?sau cand se intorc?bine ca bani de pe abonamente sunt buni!!!!!!!!vine un microbus la cativa zeci de elevi!!cel putin la orele de varf este necesar un autobuz,nu un microbuzis din care daca nu te tii bine risti sa cazi din mers!ce s-a intimplat era previzibil,doar momentul nu se stia!dorim mai multa siguranta pentru copiii nostri.Nu as vrea sa fiu in pielea parintelui care este sunat de la spital sau mai rau de la MORGA!!!!!!!!!!!!!Hai sa nu ne mai batem joc de viata copiilor nostri!
3.   RABLE SI BILETE SCUMPE... trimis de
( 4 mai 2012, 13:45:20
Microbuzul care circula pe ruta Falticeni-Iasi e jalnic. Trancane din toate incheieturile, cand iesi din harbul ala te doare capul o zi intreaga...Asa circula cu parbriz spart, nespalat, dar pretul biletului e 22 de lei..
3.1  RE: RABLE SI BILETE SCUMPE... trimis de
( 4 mai 2012, 17:45:53
Eu am avut de ales-sa vin cu microbuzul in picioare(de la Iasi la Suceava),sa mai astept o ora si jumatate ca sa am loc,sa vad la ce ora am tren,apoi sa iau autobuzul pana in Obcini de la gara,sau sa ies la "ia-ma nene".Dupa 10 minute am prins un tip cu un VW Polo,am stat comod,am avut comfort si caldura(era iarna),am socializat si s-a multumit cu 15 lei.Plus ca m-a lasat in Obcini,unde trebuia sa ajung.
Totusi,mare atentie in ce masina va urcati!
4.   2 pasageri trimis de
( 4 mai 2012, 22:03:59
pai daca erau numai 2 pasageri in picioare, astia umblau ca barabulele, si de asta a cazut saraca fata... ca daca erau multi se tineau unii de altii !
5.   Minciunele trimis de
( 4 mai 2012, 22:21:52
doar doi pasageri in picioare? daca ar fi fost asa nu cred ca fata ar fi ales sa stea atat de aproape de usa, am impresia ca busul era plin de nu mai poti arunca un ac in el (asa cum e mai mereu) si eleva a fost nevoita sa stea langa usa ca sa incapa in masina. iar domnul primar cred ca se intereseaza nespus de mult (deloc) de parerea satenilor din moment ce sustine ca nu exista nemultumiri in legatura cu busul, a carui stare este destul de proasta
6.   Comentariu trimis de
( 4 mai 2012, 23:06:46
hai sa o lasam balta oameni buni ca si eu sunt in Austria si circul cu mijloacele de transport si aici se sta in picioare nici nu ai aer sa respiri si nu mai comenteaza nimeni si vin din 5 in 5 minute si politia niciodata nu a amendat sau a interzis lucru acesta...cum sa fie nemultumiri daca elevii sunt multumiti ca au cu ce merge la scoala ca la ocazie daca mergi e scump la banii din romania (sau nu sunt ocazii ca politia le amendeaza ca nu au voie)..aici ai de la scoala abonament pe an si e gratis in romania ce ai??nimic tot ce faci faci cu proprii tai bani ca la noi trebui sa bage ei in buzunarele lor ei sa traiasca bine..rusine sa le fie ca la cati elevi sunt macar 4 busuri pe ora sa circule ...nu isi dau interesu tot ce fac e pt buzunaru lor nu a oamenilor de rand...nesimtire curat si de la primar si de la politie toti sunt niste...nu are rost sa mai zic ca se stie cum sunt..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei