Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mai 2012 - Anul XVII, nr. 101 (5006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape la jumătate

Pedeapsă redusă pentru cuţitarul din parc de la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 22 de ani care, în toamna anului trecut, era să omoare un om într-un parc din centrul municipiului Fălticeni, pe motiv că nu a primit o ţigară, a primit o pedeapsă redusă aproape la jumătate. După ce Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Florin Pavel Andronache, zis „Cheche”, la şapte ani şi şase luni de închisoare, Curtea de Apel Suceava i-a redus pedeapsa la patru ani de puşcărie. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fapta pentru care este judecat Andronache s-a petrecut în luna septembrie a anului 2011, iar victima a fost Cezar N., un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Brăila. Acesta se afla în parc împreună cu două tinere din Fălticeni, iar la un moment dat, lângă cei trei şi-a făcut apariţia un tânăr beat care a cerut o ţigară. Refuzat, individul, identificat ulterior în persoana lui Florin Andronache, localnic din Fălticeni, a devenit violent, adresându-i tânărului din grup injurii şi ameninţări. Victima i-a cerut lui Andronache să plece, aparent individul conformându-se şi părăsind zona.

Aproximativ douăzeci de minute mai târziu, acesta a revenit însă în parc cu un cuţit, atacându-l pe tânărul din Brăila şi înjunghiindu-l în zona toracelui.

Dus mai întâi la Spitalul municipal Fălticeni, acesta a fost transferat apoi în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

Cu diagnosticul „plagă înjunghiată hemitorace drept, pneumotorax”, acesta a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. Având în vedere profunzimea tăieturii, fiind afectate organe interne, verdictul medicilor a fost clar: agresiunea a pus în real pericol viaţa victimei.

În aceste condiţii, fapta a fost încadrată infracţiunea de tentativă de omor.

Florin Andronache este un vechi client al poliţiştilor din Fălticeni, având la activ mai multe furturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsă redusă pentru cuţitarul din parc de la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedeapsă redusă pentru cuţitarul din parc de la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mirare trimis de
( 4 mai 2012, 11:23:44
De ce nu l-or fi lăsat liber? Că nu prea pare să fie pericol public, cât timp nu cere țigări de la judecătorii Curții de Apel Suceava. Eu sper că cei de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în urma recursului formulat de avocații lui Andronache, să rezolve această nedreptate la care este supus acesta. Ce ăla murea dacă îi dădea o țigară? Și mai apoi ceva de băut, și ceva bani. Și una din fetele alea două, că ce făcea el cu două? Una era suficient!
2.   Mare nedreptate trimis de
( 4 mai 2012, 14:34:10
Si eu sper sa i se faca dreptate tanarului din Falticeni, iar cel ce a refuzat sa-i dea o tigara sa fie pedepsit aspru ! Pai, sta in caracterul romanului sa nu fie prietenos si sa refuze sa ofere o tigara unui tanar in parc ? intrucat era si beat, probabil avea si motive de suparare, ori este degradant sa refuzi sa-i oferi ajutorul unui concetatean aflat intr-un moment greu, o depresie.
Sper macar intr-o decizie reparatorie, sa i se ofere de catre partea vatamata a catorva cartuse de tigari, impreuna cu scuzele meritate.
N-am postat vreun comentariu de ani buni, dar tot apar in ultimul timp asemenea cazuri in sistemul judiciar din Suceava si din tara si te fac sa te intrebi Ce caut eu in viata asta ?
Judecatorii astia sunt pasibili de instigare la violenta.
3.   Ba nene cu peruca ,cheche omoara nu fumeaza !!! trimis de
( 4 mai 2012, 22:19:05
Statea magistratul falticenean si-si scria memoriile despre cati tractoristi a inchis pe viata, cate babe violate au ramas nesatisfacute (de pedeapsa), cati hoti de gaini gasiti prin interpol a bagat la basca, cati criminali cu dosare incomplete scapati sau plimbati pana la pensionare sau prescriptie i-a facut scapati, si cate si mai cate i-au trecut prin judecatile sale. Se simtea un fel de sadoveanu ce descria dumbrava minunata , numai ca la el tribunalul era un "loc unde nu se intampla mare lucru" , asa ca cheche asta a avut noroc cu sentinta data de el , simbolica as sa nu strice linia artistica a memoriilor sale. Pacat ca articolul nu publica si numele judecatorului care ia in bascalie viata unui om amenintata de mintea confuza a unui cheche de om primitiv.
Nene imperciunatule cu periuca inamovibilitatii, nu-ti simti toga aia cam jegoasa pentru asemenea sentinte ????
Probabil in viata dumitale particulara te flateaza cand te prezinta cineva cu "dl judecator ..cutare" ,stimabile iti sugerez ca atunci sa-ti amintesti de cate decizii cheche discutabile ai dat mataluta , si daca ai onoare , sigur nu o sa fii flatat de titlul cu care te cunoaste interlocutorul , iar daca n-ai onoare , cum de fapt banuiesc, o sa te autoscuzi cu motivarea stresului si volumului de munca a unui judecator.
Stimabile dumneata lucrezi cu unitati de masura ale adevarului si cu instrumentul de masura propria-ti onoare si simt de raspundere. Daca unul dintre aceste lucruri este alterat inseamna ca lezezi oameni in aceeasi masura cum o fac si inculpatii dumitale , capisci Balanta ruseasca de doi bani ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei