Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mai 2012 - Anul XVII, nr. 101 (5006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CSM: Facem verificări privind postarea CV-ului cu greşeli al Corinei Dumitrescu

Vineri, 4 Mai 2012 (18:37:15)

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat, vineri, că efectuează verificări în vederea stabilirii condiţiilor în care, pe site-ul oficial al instituţiei, a fost postat CV-ul cu "vădite erori materiale" al Corinei Dumitrescu - ministrul desemnat al Educaţiei.

"Consiliul Superior al Magistraturii efectuează verificări în vederea stabilirii condiţiilor în care, pe site-ul oficial al Consiliului, a fost postat CV-ul cu vădite erori materiale al doamnei prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, membru al CSM din partea societăţii civile, precum şi a persoanelor care se fac răspunzătoare de neîndeplinirea obligaţiei de a verifica acurateţea documentului anterior postării sale pe site. La finalizarea verificărilor, rezultatele vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, vineri, de Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media al CSM.

Corina Dumitrescu, propunerea premierului Ponta pentru portofoliul Educaţiei, nu a studiat la Stanford, aşa cum afirmă în CV-ul postat pe site-ul CSM, au scris jurnaliştii de la HotNews.ro, care au aflat de la reprezentanţii prestigioasei universităţi americane că Dumitrescu nu a urmat cursuri acolo.

"Reprezentanţii Universităţii Stanford din SUA au transmis, la solicitarea HotNews.ro, că nu au găsit date oficiale care să ateste că ministrul Educaţiei propus de Victor Ponta, Corina Dumitrescu, ar fi fost înscrisă sau ar fi absolvit un program finalizat cu diplomă al universităţii. Corina Dumitrescu a precizat în CV-ul oficial postat pe site-ul CSM că în 1996 a studiat la Stanford, cu menţiunea că a urmat cursuri de drept internaţional", au arătat cei de la HotNews.ro.

Contactată de HotNews.ro, Corina Dumitrescu a declarat că în CV-ul ei s-a referit la "un studiu" pe care l-a făcut la Institutul Hoover, "un stagiu de pregătire", promiţând totodată că începând de marţi va da toate detaliile pe acest subiect.

Oficialii Stanford au mai precizat că universitatea are multe programe de studiu care nu acordă diplome, mai scriu cei de la HotNews.ro, care adaugă că Institutul Hoover, la care Dumitrescu s-a referit în explicaţia dată, este un think-tank al Stanford dedicat cercetării în domeniile politicii interne şi a relaţiilor internaţionale.

În CV-ul de pe site-ul CSM, Dumitrescu a scris greşit numele prestigioasei universităţi californiene, numind-o "Standford".

Corina Dumitrescu, propunerea premierului desemnat Victor Ponta pentru portofoliul Educaţiei, este contestată nu numai în legătură cu presupusele cursuri la Stanford. Ea este cercetată de inspectorii de integritate, este rector al unei universităţi la care predau foarte mulţi politicieni şi este susţinător al autonomiei universităţilor particulare, denumite de mulţi "fabrici de diplome". În plus, ea s-ar afla într-un proces cu Ministerul Educaţiei.

Pe de altă parte, pe lângă referirea greşită la "Standford", în CV-ul personal a făcut alte câteva greşeli, scriind printre altele, cuvântul "înot" cu doi "n".

Pe internet deja circulă o scrisoare deschisă al cărei autor este preşedintele organizaţiei EduCer, scrisoare adresată preşedintelui României prin care, pentru toate aceste motive, i se cere şefului statului să nu semneze decretul de numire a Guvernului atât timp cât din componenţa sa face parte Corina Dumitrescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CSM: Facem verificări privind postarea CV-ului cu greşeli al Corinei Dumitrescu.
 Vizualizări articol: 937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CSM: Facem verificări privind postarea CV-ului cu greşeli al Corinei Dumitrescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei