Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mai 2012 - Anul XVII, nr. 101 (5006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cumplit

A refuzat să-şi dea fiul pe mâna poliţiei, iar acesta a omorât-o

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, din satul Teşna, comuna Coşna, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind acuzat că şi-a omorât propria mamă.

Victima, susţin anchetatorii, era agresată des de fiul ei, însă de fiecare dată femeia a refuzat să depună plângere la poliţie.

Inculpatul, Cristian Bogdan Dan, a fost dat pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

 

Şi-a primit fiul în casă după ce acesta a divorţat 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii criminalişti, Cristian Bogdan Dan a divorţat în cursul anului 2010, după ce soţia l-a lăsat pe motiv că tânărul căzuse în patima alcoolului şi era violent.

Inculpatul s-a mutat în gospodăria mamei sale, în satul Teşna. El locuia la parter, iar mama sa, Mariana Todaşcă, la mansardă, împreună cu cele două fiice minore ale ei, în vârstă de 16, respectiv 11 ani.

De la revenirea în casa mamei sale, Cristian Bogdan Dan a continuat să consume cantităţi mari de băuturi alcoolice şi aproape de fiecare dată era agresiv cu mama sa.

Femeia nu a făcut niciodată plângere penală, sperând că fiul său se va schimba.

În vara lui 2011, Mariana Todaşcă a ajuns la spital, în urma unei bătăii primite de la fiul ei şi, deşi poliţiştii au întrebat-o dacă depune plângere, femeia a refuzat, motivând că e vorba de fiul ei şi nu-l poate da pe mâna legii.

 

A împins-o pe scări, a trântit-o de podea şi a lovit-o cu pumnii şi picioarele

Ultima bătaie s-a petrecut în seara zilei de 26 martie a.c.. Tânărul în vârstă de 28 de ani a ajuns acasă şi, pe motiv că trebuie să meargă a doua zi dimineaţă la postul de poliţie din comună, i-a cerut mamei sale bani.

Femeia i-a dat 10 lei, însă banii au fost cheltuiţi în aceeaşi seară pe o sticlă cu palincă.

Cristian Bogdan Dan a consumat alcool şi, în jurul orei 22:30, a început să-şi ia din nou mama la bătaie, întreaga scenă petrecându-se sub privirile îngrozite ale surorilor sale minore.

Tânărul şi-a împins mama peste un scaun, iar apoi a îmbrâncit-o pe scări, femeia lovindu-se cu capul de podea. Orbit de furie, explică anchetatorii, s-a năpustit asupra celei care i-a dat viaţă şi a început să o lovească cu pumnii şi picioarele.

La rugăminţile surorilor sale, Cristian Bogdan Dan s-a oprit să-şi mai lovească mama şi, pentru câteva minute, a lăsat-o în pace pe femeie. Nu a durat mult şi s-a dus în camera Marianei Todaşcă, a ridicat-o cu forţa din pat şi a început să o trântească de podea, lovind-o din nou cu pumnii şi picioarele.

Cele două minore au intervenit iar şi i-au cerut fratelui lor mai mare să înceteze, după care acesta s-a dus la culcare.

După ce şi-au băgat mama în pat, cele două minore s-au dus şi ele să se culce, nebănuind că leziunile interne suferite de victimă aveau să-i fie fatale acesteia.

 

Fiul bea într-o crâşmă, iar mama zăcea moartă în pat

A doua zi dimineaţă, Cristian Bogdan Dan s-a trezit şi, fără să-i pese câtuşi de puţin de starea mamei sale, s-a dus la postul de poliţie din comună, iar apoi la un bar, unde a consumat din nou băuturi alcoolice.

Între timp, în jurul orei 10:00, pe la locuinţa Marianei Todaşcă a trecut un vecin care a văzut că femeia nu mai mişcă şi a sunat la Ambulanţă.

Cadrele medicale care au ajuns la faţa locului au constatat că victima era decedată încă din cursul nopţii.

La necropsie, legiştii au stabilit că Mariana Todaşcă a murit din cauza unui edem cerebral, urmare a unui hematom subdural masiv, consecutiv unui traumatism cranio-cerebral, leziuni care s-au produs prin agresiune. 

Cristian Bogdan Dan a recunoscut că şi-a îmbrâncit mama, însă a negat că ar fi lovit-o cu pumnii şi picioarele.

El a fost arestat preventiv câteva zile mai târziu de la comiterea faptei, iar acum riscă o pedeapsă cuprinsă între 5 şi 15 ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A refuzat să-şi dea fiul pe mâna poliţiei, iar acesta a omorât-o.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
A refuzat să-şi dea fiul pe mâna poliţiei, iar acesta a omorât-o4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei