Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 apr 2012 - Anul XVII, nr. 97 (5002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Maşină înghiţită de un şanţ nesemnalizat, la Botoşani

Un taximetrist a ajuns cu maşina într-un şanţ plin cu apă după ce o firmă care face lucrări în oraş a lăsat şantierul nesemnalizat.

Caz incredibil pe o stradă din municipiul Botoşani. Un taxi marca Chevrolet Lacetti a fost pur şi simplu „înghiţit”, miercuri seară, de o groapă din asfalt. Incidentul a avut loc în cartierul Alexandru Donici, unde o firmă din Suceava, care executa lucrări pentru societatea de termoficare din Botoşani, a lăsat nesemnalizat un şantier întreg.

Pe fondul ploii torenţiale, un şanţ din apropierea staţiei de taxi din zonă s-a umplut cu apă, iar taximetristul nu l-a observat şi a intrat cu toate cele patru roţi în el. Pentru că groapa era adâncă de aproape jumătate de metru, taximetristul nu a mai putut scoate maşina, ba mai mult, s-a văzut nevoit să iasă pe cupolă, pentru că automobilul continua să se afunde şi să ia apă în habitaclu. Chemaţi de bărbat, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au trimis în zonă două echipaje, unul cu scara mecanică, iar celălalt cu troliul. După aproape două ore, pompierii au reuşit să scoată maşina din groapă.

Taximetristul are intenţia de a se îndrepta împotriva municipalităţii şi firmei care se face vinovată de nesemnalizarea canalului din Donici, iar ieri se făcea evaluarea pagubelor. „Veneam de la o comandă şi mă îndreptam spre staţia de taxi. Nu aveam viteză. Când am ajuns în groapa nesemnalizată, m-am speriat şi am ieşit pe cupolă. E o zonă nesemnalizată, fără lumină”, a spus Cătălin Soprovici, şoferul autoturismului.

În zona incidentului, miercuri seară au ajuns un echipaj de la Biroul Rutier al Poliţiei Botoşani, dar şi unul de la Poliţia Locală. Membrii acestuia din urmă au adus un panou cu ajutorul căruia să blocheze strada.

 

Constructorul va trebui să achite despăgubiri

Accidentul de miercuri seară a făcut ieri obiectul unei interpelări făcute de un consilier local, în plenul şedinţei de Consiliu Municipal. Alesul local a solicitat precizări de la Executiv. Primarul Cătălin Flutur a explicat că municipalitatea botoşăneană nu are nicio vină în acest caz. „Este una din lucrările de pe POS-ul de mediu (lucrări de reabilitare a sistemului de termoficare). Noi am pus la dispoziţia constructorului toate terenurile pe care se lucrează până la finalizarea lucrărilor. Vinovat este constructorul pentru nesemnalizare, iar constructorul va fi obligat să plătească daune acelui cetăţean”, a declarat Cătălin Flutur.

Edilul a adăugat că, din moment ce municipalitatea încheie un contract, predă amplasamentele respective constructorului, care are obligaţia să facă toate diligenţele ca lucrarea să se desfăşoare în bune condiţii. Una dintre obligaţii este şi aceea a semnalizării corespunzătoare a lucrării.

Tudor CHIRIAC, (tchiriac@monitorulbt.ro)

Virginia CONSTANTINIU, (vconstantiniu@monitorulbt.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un taximetrist a ajuns cu maşina într-un şanţ plin cu apă după ce o firmă care face lucrări în oraş a lăsat şantierul nesemnalizat..
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un taximetrist a ajuns cu maşina într-un şanţ plin cu apă după ce o firmă care face lucrări în oraş a lăsat şantierul nesemnalizat.5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei