Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 apr 2012 - Anul XVII, nr. 97 (5002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Termenul de începere a noii centrale termice a Sucevei, decalat cu patru luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Investiţia de realizare a unei noi centrale termice care să furnizeze căldură şi apă caldă locuitorilor Sucevei va demara cu o întârziere de patru luni.

Aleşii locali suceveni au aprobat ieri solicitarea firmei Adrem Invest SRL de decalare cu patru luni a termenului de începere a lucrărilor.

Astfel, conform noului angajament înaintat de Adrem, lucrările de construcţii la noua centrală vor începe în iunie 2012, în noiembrie 2012 vor începe lucrările de montaj, pentru ca în august 2013 să fie finalizate probele tehnice şi să înceapă furnizarea energiei termice.

Din octombrie 2013, când vor fi finalizate şi probele electrice, noua centrală va începe să funcţioneze în cogenerare, producând energie electrică în paralel cu cea termică.

Primarul Ion Lungu a spus că o decalare cu patru luni a termenului de începere a lucrărilor nu reprezintă o problemă, atât timp cât este respectat termenul de punere în funcţiune a noii centrale, care trebuie să asigure căldura şi apa caldă sucevenilor din sezonul rece 2013 – 2014.

Acesta a precizat că solicitarea celor de la Adrem este justificată, în condiţiile în care cadrul legislativ care permite investitorilor realizarea noii centrale termice a apărut cu o întârziere de un an de zile şi a dus şi la modificarea proiectului tehnic.

 

Biomasa, principalul combustibil al noii centrale termice

Astfel, ca urmare a deciziei Guvernului ca din 2013 să fie liberalizat preţul gazului metan, Adrem Invest a adus schimbări majore soluţiei tehnice prin care îşi propuneau să asigure căldura şi apa caldă celor 25.000 de consumatori din municipiul Suceava.

Astfel, conform noului proiect, minim 85% din necesarul de energie termică urmează să fie produs în cogenerare de înaltă eficienţă, pe biomasă, prin instalarea a patru cazane termice. Anterior, principalul combustibil al noii centrale era gazul metan.

Pentru perioada de iarnă, când necesarul de energie termică a municipiului Suceava este mult mai mare, producţia va fi suplimentată prin instalarea a patru CAF-uri cu o putere nominală de 14,7 Mwt fiecare, care vor funcţiona pe bază de gaz metan. Două dintre acestea vor fi prevăzute cu instalaţii suplimentare de ardere a combustibilului lichid uşor (CLU).

Pentru funcţionarea centralei pe biomasă, noua centrală va avea un depozit de biomasă tocată uscată, cu o capacitate de stocare de aproape 200.000 de mc.

Gospodăria a combustibil a Adrem va avea în componenţă un uscător de biomasă tocată, dimensionat la un consum termic mediu de 20 Mwt.

Pentru realizarea noii centrale, amenajarea depozitelor şi instalaţiilor necesare, Adrem Invest a concesionat o suprafaţă de aproape 6 hectare pe terenurile de la Termica, ieri primind aprobare să se intabuleze pe acestea, pentru a putea obţine autorizaţiile necesare, de la cele de construcţie la cele de mediu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termenul de începere a noii centrale termice a Sucevei, decalat cu patru luni.
 Vizualizări articol: 1208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Termenul de începere a noii centrale termice a Sucevei, decalat cu patru luni2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Investitia "pouwli" trimis de
(27 apr 2012, 16:53:07
"Extraordinar",cum rasar toate investitiile chiar acum cand incepe campania electorala !Investitii in Itcani,sosele asfaltate in B-jeni,parcuri amenajate,parcari,etc.Cata nesimtire d-le ! Cum poate acest "derbedeu" sa scoata fel de fel de activitati in imagine ! Pe acesti pseudoinvestitori de la Adrem i-a pasuit cat timp a vrut "muschii sau suncile lui " iar astazi le mai si concesioneaza 6 ha de teren prin ridicarea de maini PDL-iste in CL.Numai si numai realizari are acest "rotofei", insa orasul are aspect de "cocina" exact ca in Prelipca anilor 80."Pesemne ca "trebuie" distrusa Termica,fapt ce ar imbogati cativa "acoliti" ce "administreaza" societatea.
2.   Adrem trimis de
(27 apr 2012, 20:53:21
Firme de apartament, cu conexiuni in mafia ruseasca. Ghiciti voi restul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei