Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2012 - Anul XVII, nr. 86 (4991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Joaca de-a contestaţiile

Repararea străzilor Sucevei, blocată o lună de zile de mofturile unei firme ieşene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de reparaţii stradale din municipiul Suceava vor începe cu o întârziere de minim 22 de zile, din cauza mofturilor unei societăţi de construcţii din Iaşi, care a contestat caietul de sarcini al licitaţiei înainte ca aceasta să aibă loc.

Solicitările depuse de SC Construcţii Feroviare Iaşi la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor se referă la modificarea documentaţiei de atribuire, precum şi la anularea licitaţiei.

În mod surprinzător, contestaţia lor a fost aprobată parţial, în sensul modificării documentaţiei de atribuire, deşi clauzele atacate de ei sunt condiţii pe care orice primărie le poate impune la o licitaţie.

Mai exact, ei au reclamat că autoritatea contractantă este Primăria Suceava, iar beneficiar este municipiul Suceava, spunând că astfel este vorba de două entităţi juridice diferite.

“De asemenea, contestă faptul că noi îl obligăm pe cel care câştigă să întreţină gratuit lucrările pe care le face pe perioada garanţiei. Ei spun că nu sunt de acord  şi să aibă obligaţia să refacă doar dacă se poate dovedi că e din vina lor”, a enumerat Ion Lungu o altă clauză atacată în contestaţie.

O altă nemulţumire a SCCF Iaşi se referă la o prevedere contractuală, ca plata să se facă în termen de 60 de zile de la data recepţiei, pe când ei vor ca plata să se facă în termen de 60 de zile de la data facturării.

Nu în ultimul rând, ei au cerut să fie eliminată din condiţiile tehnice folosirea instalaţiei full-jet, o tehnologie prin care se pot turna straturi subţiri şi fine de asfalt.

Ion Lungu a spus că nu vrea să comenteze pretenţiile ridicate de firma care a contestat caietul de sarcini, blocând licitaţia: “Avem posibilitatea să contestăm şi noi decizia CNSC în termen de zece zile, dar nu o să o facem pentru că riscăm să se piardă şi mai mult timp, pe când noi sperăm să se poată ţine cât mai repede această licitaţie foarte importată pentru oraş. În prezent, licitaţia este suspendată, deja s-a pierdut ceva timp, în maxim cinci zile trebuie să modificăm documentaţia şi în maxim 13 zile trebuie să reluăm licitaţia pe SEAP. Asta înseamnă că pierdem minim 22 de zile din cauza acestei contestaţii”.

Totuşi, edilul sucevean a spus că motivele invocate în contestaţie nu ar fi apărut dacă firma ieşeană era aceeaşi cu care Primăria Suceava a reparat ani de zile străzile municipiului. S-ar părea că, după separarea celor de la SCCF de firma franceză Colas, ar exista probleme cu dotările tehnice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Repararea străzilor Sucevei, blocată o lună de zile de mofturile unei firme ieşene.
 Vizualizări articol: 1984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Repararea străzilor Sucevei, blocată o lună de zile de mofturile unei firme ieşene2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .. trimis de
(12 apr 2012, 11:24:06
"În mod surprinzător, contestaţia lor a fost aprobată parţial [...]" - bre Romega, de ce suprinzator bre?

"Repararea străzilor Sucevei, blocată o lună de zile de mofturile unei firme ieşene [...]" - bre Romega contestatia nu este un moft este un drept. Pune mana pe carte si nu mai prelua expresiile lui nenea Lungu.

Ca si o concluzie: decat sa mai vad turnat asflat in bataie de joc cum a facut domnul ala "emigrat" in Austria mai bine astept o luna si poate castiga o firma serioasa!
2.   Modificarea legislatiei trimis de
(12 apr 2012, 11:45:27
Trebuie modificata legislatia sa nu mai dureze atat pana la rezolvarea unei contestatii.Sigur ca este un drept sa contesti, dar parerea mea e ca lucrurile trebuie sa se miste mai repede in plan legislativ.
2.1  RE: Modificarea legislatiei trimis de
(12 apr 2012, 12:24:02
Ti-am urmarit comentariile o perioada. In consecinta, am o intrebare pentru tine: Tu chiar asa de naiv esti, sau doar inghiti totul la ordin?
3.   De ce acuzatii? trimis de
(12 apr 2012, 12:27:15
1. CNSC este un consiliu format din judecatori. Ar fi cel mai corect sa ii lasam pe acestia sa decida daca este sau nu fondata contestatia. De cand este cenzurat dreptul de a contesta?
2. Daca esti b-o-u, stai acasa. "...autoritatea contractantă este Primăria Suceava, iar beneficiar este municipiul Suceava...". Acesta este un motiv de ANULARE a licitatiei, nu de intarziere!
3. Ce faci tu ca firma daca accepti plata in 60 zile de la data receptiei si nu de la data facturarii, in cazul in care (si chiar asta este realitatea) altcineva trebuia sa castige licitatia, si minunatul edil intarzie nejustificat semnarea procesului verbal de receptie?
4. "contestă faptul că noi îl obligăm pe cel care câştigă să întreţină gratuit lucrările pe care le face pe perioada garanţiei". Foarte normal. De ce sa isi asume firma asta de exemplu reparatiile genereate de schimbarea bordurilor si a pavelelor? Ar fi culmea...
5. "Totuşi, edilul sucevean a spus că motivele invocate în contestaţie nu ar fi apărut dacă firma ieşeană era aceeaşi cu care Primăria Suceava a reparat ani de zile străzile municipiului". Cu alte cuvinte, "Imi era mai bine cu aia dinainte, ca ma puteam intelege cu ei...".
Nu mai conteaza DREPTURILE. Conteaza doar "DREPTUL" edilului, care schimba borduri si pavele montate anul trecut...
Pacat ca nu ai dom'le primar un adversar cu sanse reale de reusita la alegeri....Asta este singurul motiv pentru care mai tragi sperante la un nou mandat...
Na-tia ma-m-ii voastre de hoti...
Vagoane intregi de pavele carate de Symmetrica. Cand nai-ba s-a tinut licitatia asta pentru pavele si borduri pe Calea Unirii de a castigat firma lu' frac'tu?
Nu va doresc decat sa aveti tot atatea celule bolnave in organism, cati lei ati furat de la noi!
4.   BAGA PAVELE FRATE,PAVELE:))) trimis de
(12 apr 2012, 13:34:28
Sa punem pavele in loc de asfalt;)).De ce sa nu castige si lungu un ban gramada nu?;))))
5.   Ii lasam ...dar trece vara!!! trimis de
(12 apr 2012, 13:35:42

...si cind se va relua repararea, se va face in graba, va fi o pospăiala, de azi pe miine, ca doar merge si asa!

Cind vom avea si la Suceava o conducere inteleapta, energica, cu simtul datoriei si al frumosului?

...Si cind se va raspunde pentru lucrul urit si prost facut?

6.   IAR GASIM ALT VINOVAT? trimis de
(12 apr 2012, 15:11:35
Suceava arata in ultimul hal de ani de zile.Strazile sunt pulbere si gropile si mizeria sunt omniprezente.Strazile au fost asfaltate intr-o batjocura totala si cu un material dubios de balast si zgura.Pe Stefan cel Mare a asfaltat Kamer Build Company SRL,firma puscariasului international Vasile Puscasu inclusiv capacele de canal.Pe str.Mitropoliei asa zisul asfalt a fost tuflit de Florconstruct si il iei cu lopata.
7.   SERIALUL FIRMELE DE CASA PDL trimis de
(12 apr 2012, 15:21:33
În 2011, firma Kamer Build Company SRL a lui Vasilica Puscasu, a devenit faimoasă în Suceava, când a subcontractat lucrările de asfaltare pentru principala arteră de circulaţie din municipiu. Asta în condiţiile în care în acte, firma are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate.
Vasilică Puşcaşu, un prosper om de afaceri din Suceava, s-a reîntâlnit brutal cu trecutul său tumultos. Mai exact, pe numele lui a apărut un mandat european de arestare pentru fapte petrecute în aprilie 2005 în Austria. Atunci ar fi tâlhărit înarmat cu un pistol două bănci, împreună cu un complice, reuşind să fugă cu 335.000 de euro.Omul de afaceri Vasilică Puşcaşu a apărut în Suceava drept un antreprenor de succes în ultimii ani. .Între timp, omul de afaceri care are construite câteva blocuri în municipiul Suceava a fost audiat ieri de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor în dosarul în care asociatul său, Cristian Nistor, este urmărit penal pentru o evaziune fiscală de 12 miliarde de lei vechi.
8.   Radule trimis de
(12 apr 2012, 19:30:33
ia intereseaza-te de la cine a subcontractat kameru si floru lucrarile....si apoi vei vedea care e schema...lasa informatile expirate...daca tot ai de gand sa scoti rahatu la iveala afla cine a castigat si cine le-a dat pe tava asfaltarile
9.   Comentariu trimis de
(12 apr 2012, 21:44:32
Zilele trecute am prins groapa imensa din Itcani de la iesire din giratoriu inainte de Petrom si mi-am indoit janta la masina. Am vrut sa dau niste telefoane pe la Primarie sau in alta parte dar m-am razgandit ca am zis ca tot nu se rezolva nimic. Sunt sigur ca mai sunt oameni care au patit la fel. Pe mine nu ma intereseaa motivele intarzierii astuparii gropilor, pentru ca eu nu pot intarzia sa platesc Rovinieta, deoarece primesc amenda.
In schimb ei pot intarzia cu gropile si nu patesc nimic.
Asa e legea, o sa raspunda cineva. Legi pentru prosti si legi pentru destepti. SA TRAITI BINE !
10.   Comentariu trimis de
(12 apr 2012, 22:45:19
Poate la urmatoarele alegeri se va ridica un ''lider'' adevarat, care sa duca orasul acolo unde-i este locul , nu carpaceala lui Lungu, merge si-asa ...ca la Prelipca!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei