Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2012 - Anul XVII, nr. 86 (4991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Protest

Aproape o sută de angajaţi de la SC Servicii Comunale au protestat în faţa Primăriei Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape o sută de angajaţi de la firma prestatoare de utilităţi din municipiul Rădăuţi, SC Servicii Comunale SA, au participat ieri la un protest autorizat în faţa Primăriei municipiului Rădăuţi. Nemulţumirile celor care s-au adunat în faţa administraţiei rădăuţene aveau ca suport primele de Paşte pe care Servicii Comunale nu le-a dat angajaţilor, pe motiv că primăria locală nu şi-a achitat datoriile faţă de prestatorul de utilităţi.

Liderul de sindicat de la SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, Constantin Ţugui, a declarat: „Am organizat protestul pentru că Primăria Rădăuţi are o datorie de peste 110 miliarde de lei vechi la firma noastră. Din acest motiv nu am putut să cer majorări de salarii sau premii pentru oamenii noştri. Am stat în faţa primăriei, acum facem un marş prin centru şi continuăm protestul acolo unde l-am început, în faţa primăriei”. După ce demonstranţii au făcut un tur prin centrul municipiului, s-au oprit în faţa primăriei şi au continuat huiduielile.

Preşedintele CNSLR „Frăţia”, Gheorghe Leuştean, prezent şi el la mitingul de ieri, a precizat: „Protestul organizat astăzi (n.r. - ieri) are ca motiv neachitarea unor sume de primăria locală către SC Servicii Comunale SA încă din 2008, ceea ce a dus la imposibilitatea de a achita salariile şi premiile de Paşte, dar şi plăţile la furnizori. Mai mult, pentru că Servicii Comunale asigură iluminatul public în municipiu şi are restanţe la plată către E.ON, e posibil ca acesta să fie întrerupt de sărbători. Este cunoscut că primarul Olărean se ciondăneşte de mulţi ani cu directorul Tătar, şi faptul că Olărean va candida pentru un nou mandat a făcut şi mai <vioi> acest conflict. Sper că acum, înaintea sărbătorilor de Paşti, această situaţie se va dezamorsa…”.

 

Secretarul municipiului: „După negocierile de astăzi nu s-a ajuns la nici un compromis”

După aproximativ 45 de minute de la startul acţiunii, manifestanţii au fost îndrumaţi spre locurile de muncă, iar liderul sindicatului de la Servicii Comunale SA, Constantin Ţugui, şi preşedintele CNSLR „Frăţia”, Gheorghe Leuştean, au fost invitaţi la negocieri de primarul Olărean şi staff-ul executivului rădăuţean. După circa o oră, discuţiile au fost finalizate fără nici o decizie importantă.

Secretarul municipiului Rădăuţi, Haralambie Hirghiligiu, a declarat la finalul negocierilor: „Trebuie înţeles, vizavi de restanţele la plata facturilor, că primăria decontează doar cât confirmă cei de la Direcţia Tehnică (n.r. - din primărie). Cât despre valoarea acestor restanţe, vreau să vă spun că suma se apropie de valoarea restanţelor pe care le are Servicii Comunale de achitat la noi. După negocierile de astăzi nu s-a ajuns la nici un compromis. Sunt acţiuni pe rol în instanţă, ne judecăm şi acolo se va hotărî cine plăteşte, dacă se vor plăti sau nu penalităţi… Mai există şi posibilităţi de a rezilia contractele încheiate pe cale amiabilă”. Hirghiligiu a precizat că totuşi executivul local a decis să achite facturile pentru iluminatul public al municipiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o sută de angajaţi de la SC Servicii Comunale au protestat în faţa Primăriei Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape o sută de angajaţi de la SC Servicii Comunale au protestat în faţa Primăriei Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rezultatul politicii portocalii trimis de
(12 apr 2012, 14:20:47
Cei de la Servicii Comunale SA Radauti trebuiau sa-i sparga mutra lui Olarean si Herghelegiu, doi incompetenti care muncesc din greu pentru afacerile personale si nu in folosul comunitatii. Nu mai este mult si lucrurile vor reveni la normal, inclusiv apa rece si canalizarea care au fost luate de la Servicii Comunale si date la ACET Suceava prin incalcarea legii, fara consultarea utilizatorilor radauteni si cu un singur scop, acela de a se obtine profituri pe seama radautenilor. Cine sunt profitorii? Flutur cap de mort si gasca lui portocalie de la Radauti. Radautenii isi pot purta singuri de grija pentru ca sunt oameni gospodari si nu au nevoie de dictatura Sucevei si a porcalaului de Flutur cap de mort. Cei de la Servicii Comunale ar trebui sa-l ia cu pietre pe bombalaul de Olarean si sa-l interneze la adapostul pentru caini comunitari.
1.1  RE: Rezultatul politicii portocalii trimis de
(12 apr 2012, 20:19:39
Lasa, bre, cca nici cei de la Servicii Comunale nu sunt mai prejos.Incarcau facturilii de la servicii ca sa-si traga ei salarii babane, premii si cate si mai cate.Servicii nasoale pe bani multi.Nu le mai plange de mila.La urma urmei se cearta banditii cu excrocii pe ciolanele Radautilor.Las la latitudinea ta care sunt banditii si care sunt excrocii.Tugui e un fariseu si un nesimtit:auzi mariri de salarii, premii etc.Pe bani publici.Pe banii nostri.La un caine de rasa nu merg resturile........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei