Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2012 - Anul XVII, nr. 86 (4991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Hoţul murdar strigă hoţii!

Motto: „Să nu te iei la trântă cu porcul, vă murdăriți amândoi și lui îi place” (proverb american)

 

Activitatea Uniunii Ucrainenilor din România este infestată și perturbată de un infractor pe numele Morhan Dumitru, specializat în înșelăciuni, care a reușit să se infiltreze și căpușească, fără rușine, această organizație, profitând de faptul că este, la origine, ucrainean.

Acest țepar a reușit să dea mai multe lovituri, prin care a câștigat sume importante de bani. Justiția a avut grijă să-l răsplătească pe infractor așa cum se cuvine.

Prin Decizia penală nr. 31/19.03.2012 a Curții de Apel Suceava, dată în dosarul penal nr. 6733/86/2009*, Morhan Dumitru a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătura privată, tentativă la înșelăciune a fostului președinte al UUR și tentativă la înșelăciune împotriva Uniunii Ucrainenilor din România. Pentru a pronunța această condamnare, instanța de judecată a reținut că Morhan Dumitru a ticluit acte false prin care a încercat să o înșele pe văduva Virginia Tcaciuc și Uniunea Ucrainenilor din România cu suma de 97.643 de euro și respectiv 220.000 de lei.

Infractorul are un exercițiu îndelungat în arta înșelăciunii. Aceeși instanță îl judecă pe țepar pentru infracțiunea de înșelăciune, complicitate la participație improprie la evaziune fiscală și instigare la fals sub semnătură privată deoarece împreună cu Nicușor Luca au păcălit firma Select 95 SRL București cu suma de 3,5 miliarde lei vechi. Fapta infractorului este cu atât mai odioasă cu cât a încercat să-l inculpe pentru faptele comise de el pe Constantin Ion Ciobanu, un tânăr de 20 de ani, cu serioase probleme psihice.

Pentru a scăpa de răspunderea penală și de răspunderea civilă față de Uniunea Ucrainenilor din România și față de văduva Virginia Tcaciuc, Morhan Dumitru a imaginat un scenariu pervers, prin care urmărea să acapareze conducerea Uniunii Ucrainenilor din România cu ajutorul unor documente și manopere frauduloase. După ce a fost exclus din Uniunea Ucrainenilor din România, acest intrigant a reușit să preia, prin fraudă, conducerea Uniunii Democratice a Ucrainenilor din România înființată în Sighetu Marmației, pe care a transferat-o la Suceava, str. Mărășești, nr. 44, bl. 3D, parter. În ziua de 10 februarie 2012, l-a contact telefonic pe Bodnar Ioan și l-a invitat la o întâlnire, într-un restaurant din apropierea localității Milisăuți, județul Suceva. Morhan Dumitru a venit la întâlnire înconjurat de 6 ciraci, propunându-i lui Bodnar Ioan fuziunea prin absorbție a Uniunii Ucrainenilor din România cu Uniunea Democrată a Ucrainenilor din România. Unul dintre cei prezenți, Grijac Gheorghe Alexa, a scos mai multe înscrisuri și l-a pus pe Bodnar Ioan să le semneze, inducându-l în eroare că este vorba de un proiect al viitoarei uniuni. Bodnar Ioan a semnat aceste înscrisuri în nume personal. Morhan Dumitru și complicii lui au falsificat ștampila oficială a Uniunii Ucrainenilor din România pe care au aplicat-o pe mai multe documente preconstituite în fals: convocatorul Congresului de unificare, Procesul verbal al Congresului de unificare, din 28.01.2012, și noul Statut al Uniunii Ucrainenilor din România, din 28.01.2012. Potrivit acestor documente, la Congresul de unificare ar fi participat 400 de delegați, printre care toată Conducerea legală a Uniunii Ucrainenilor din România. În realitate a fost vorba de o șuetă la care au participat 6 persoane, într-un restaurant.

Cu ajutorul acestor acte false, Morhan Dumitru a încercat să ocupe prin forță sediul Uniunii Ucrainenilor din România aflat în București, str. Radu Popescu, fiind necesară intervenția poliței pentru evacuarea turbulenților. Uniunea Ucrainenilor din România a depus plângere împotriva acestui grup de infractori.

Pentru a se răzbuna pe Conducerea legală a Uniunii Ucrainenilor din România și în special pe domnul deputat Ștefan Buciuta, președintele uniunii Morhan Dumitru și-a continuat abjecțiile și a depus plângeri calomnioase la diferite organe şi instituții de stat. Faptele reclamate nu există decât în imaginația bolnăvicioasă a lui Morhan Dumitru, toate cheltuielile efectuate de către Uniune sunt legale și au fost verificate de către organele abilitate.

Până la urmă, astfel de indivizi puși pe căpătuială cu orice preț, care nu respectă nici o normă morală sau legală, trebuie izolați pentru a nu infesta viața socială.

Președinte UUR, Ștefan Buciuta

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţul murdar strigă hoţii!.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Hoţul murdar strigă hoţii!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei