Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 apr 2012 - Anul XVII, nr. 84 (4989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Pe toate gusturile

Expoziție culinară spectaculoasă la Câmpulung

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ciuda vremii complet nefavorabile, sute de localnici și mulți turiști s-au perindat duminică pe la Restaurantul Bucovina din Câmpulung Moldovenesc în cele şase ore cât a fost deschisă o expoziție culinară, prima de asemenea amploare organizată în municipiu în ultimii 40 de ani. Unii s-au mulțumit în rol de spectatori, să privească și să fotografieze deliciile, dar nu puțini au fost cei care s-au decis pe loc să-și schimbe chiar planurile organizatorice pentru diferite evenimente personale, pentru a include în meniuri și preparatele speciale prezente în expoziție. Deși mare parte dintre exponate au fost dulciuri ornate cu pitici, ciupercuțe și floricele de zahăr care și-au transpus privitorii într-o lume perfectă a poveștilor, nu doar copiii au avut motive de încântare. Adulților le-a fost foarte greu să-și desemneze preferatele între zecile de torturi de nuntă spectaculoase, aperitivele cu forme și arome excelente sau alte preparate rafinate, indiferent dacă au fost ele de post sau pe bază de carne ori pește.

Expoziția a fost oferită publicului ca dar de Paște de omul de afaceri Mircea Giosan și soția sa, Maria. Evenimentul a fost realizat integral cu oamenii și resursele lor.

Intrarea la eveniment a fost gratuită și nu a existat o consumație obligatorie pentru participarea la eveniment, tocmai pentru ca toată lumea să se poată bucura de această expoziție, chiar dacă oaspeții aveau în acel moment disponibilitatea de a și cumpăra ceva.

Darul oferit publicului s-a dovedit însă și o bună metodă de marketing, pentru că mare parte dintre vizitatorii expoziției s-au decis pe loc să își schimbe planurile pentru evenimentele personale, astfel încât să includă în meniurile festive unele dintre deliciile văzute la expoziție.

 

Vedete rumenite

 

Vedete ale expoziției culinare câmpulungene au devenit imediat în ochii publicului Flavius Rață, Porcone și Nea Melu, fiecare fiind un fel de general impunător peste câte o armată de platouri cu bunătăți, secondați de coloneii Peștache și frații Prepeluși, în fruntea unor divizii specializate pe nișe de produse. De fapt, Flavius Rață a fost un falnic rățoi fript, etalat amuzant în postură de ospătar, cu propria ”freză” și cu ecuson regulamentar în dotare. De imaginea personajului se pare că s-a ocupat cu multă inventivitate unul dintre angajații restaurantului, care i-a împrumutat chiar prenumele și ecusonul propriu ca să-l ajute pe favoritul lui să avanseze în ”cariera” culinară.

Nea Melu a fost un miel umplut prezentat cu pălărie și cravată de legume, Porcone a fost un purcel ”bronzat” la tavă, expus cu un măr sculptat în gură, frații Prepeluși erau prepelițe rumenite echipate cu ”măști” de purceluși din lămâi, iar Peștache a fost, după cum sugerează și numele, un pește pântecos.

 

Galeria bunătăților

Din arsenalul cohortelor de bunătăți nu au lipsit platoșe crocante de semințe rumenite sau umpluturi-surpriză pentru ruladele de carne, precum cele din smochine sau prune uscate.

Dulceața picantă de ceapă a fost o noutate discretă, dar deplin cuceritoare pentru cei mai puțin obișnuiți cu preparatele sofisticate. Cele mai banale legume, ca vinetele, dovleceii, castraveții sau ridichile, au fost înnobilate de măiestria bucătarilor și au devenit corăbii cu pânze sau insule lucioase, în timp ce cartofii cei mai simpli au devenit, ca niște veritabili agenți sub acoperire, ciuperci perfecte, imposibil de desconspirat fără prealabilă gustare. De altfel, produsele de post s-au dovedit la fel de aspectuoase și gustoase ca suratele lor cărnoase.

Vedetele amuzante nu au reușit să eclipseze deplin atracția pe care au exercitat-o asupra vizitatorilor preparatele din gastronomia internațională, precum pateurile cu aluaturi fine franțuzești, paella spaniolă, salatele arabe sau aranjamentele cu rechin și creveți.

Un colțaparte, exotic și proapăt a fost ocupat de un munte de aranjamente inedite din fructe sculptate profesionist, care au întruchipat flori și personaje ce au indus atmosfera veselă a fiestei sud-americane și au putut fi gustate cu sprijinul generos oferit de o fântână de ciocolată.

 

Reușita în echipă

Pentru organizarea evenimentului culinar s-au implicat cu entuziasm și multe idei originale, conform precizărilor afaceristului Mircea Giosan, toți cei 38 de oameni din firmă, chiar dacă nu sunt cu toții bucătari sau cofetari. Mircea Giosan a conchis: ”S-a dovedit că pentru așa ceva este nevoie de talent și pricepere, desigur, dar mai presus de toate e nevoie de o echipă unită, care pune suflet în ce face, nu tratează lucrurile ca pe o simplă obligație de serviciu. Oamenii noștri sunt extraordinari și reușita li se datorează lor, chiar dacă ideea de bază și resursele materiale au fost contribuția adusă de soția mea și de mine. Ne-am dorit să oferim o bucurie câmpulungenilor și sper că am reușit. Și mai sper că acest eveniment îi va convinge și pe cei mai conservatori dintre concetățenii noștri să abordeze la evenimentele personale și preparate mai deosebite, despre care am dovedit că nu sunt nici mai scumpe și nici mai puțin gustoase decât clasicele noastre sarmale și cârnați. Dacă vom reuși să stârnim și pentru viitor curiozitatea și să stimulăm bunul-gust al publicului, atunci vom putea spune că efortul nostru a meritat să fie depus”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziție culinară spectaculoasă la Câmpulung.
 Vizualizări articol: 2077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Expoziție culinară spectaculoasă la Câmpulung3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei