Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2012 - Anul XVII, nr. 39 (4944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri europene

Asociaţia Q-Professional organizează cursuri de specializare pentru şomerii din mediul rural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Q-Professional a lansat în cursul zilei de ieri, în parteneriat cu Federaţia Agricultorilor de Munte „Dorna”, un proiect finanţat din fonduri europene pentru specializarea şomerilor din mediul rural, intitulat „Măsuri integrate europene de ocupare în sectorul turismului din zona rurală, regiunea Nord – Est”.
La conferinţa de lansare a proiectului a participat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Ionuţ Creţuleac, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile din judeţ. Managerul proiectului, Lavinia Răzlog, a declarat că în următoarele 18 luni vor fi organizate cursuri de calificare, recalificare, specializare şi perfecţionare la care pot participa atât şomeri, cât şi persoane ocupate în agricultura de subzistenţă.
Lavinia Răzlog a arătat că în cadrul proiectului vor fi organizate cursuri pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale, pentru specializare şi calificare în meseriile de recepţioner, cameristă, administrator de pensiune turistică. La acestea se vor adăuga şi un curs de iniţiere operator calculator, precum şi un curs de limba germană. Managerul proiectului a precizat că la fiecare dintre aceste cursuri se pot înscrie câte 20 – 25 de persoane.
„La finalul cursurilor, participanţii vor primi diplome de calificare şi de specializare. Intenţia noastră este ca toţi participanţii să fie specializaţi în iniţierea unei afaceri, astfel încât să intre pe piaţă şi să-şi obţină propriile venituri. Ne adresăm în special şomerilor din mediul rural, iar cursurile vor avea loc în Suceava, Bacău şi Neamţ”, a declarat Lavinia Răzlog.
Ea a adăugat că persoanele interesate să se înscrie la cursurile organizate în cadrul acestui proiect o pot face la sediul Asociaţiei Q-Professional, str. Pinilor 1074, din comuna Ipoteşti sau la Federaţia Agricultorilor de Munte „Dorna”.
Lavinia Răzlog a mai precizat că informaţii cu privire la acest proiect şi la modalitatea de înscriere se pot obţine de pe site-ul www.qbucovina.ro. Proiectul este finanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia Q-Professional organizează cursuri de specializare pentru şomerii din mediul rural.
 Vizualizări articol: 1716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asociaţia Q-Professional organizează cursuri de specializare pentru şomerii din mediul rural0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei