Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2012 - Anul XVII, nr. 39 (4944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Linia continuă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Linia continuă să facă victime. În cazul de faţă, printre ziarişti, dar nu victime ale accidentelor, nici victime printre permise. Cum nu pot cuprinde în aceste rânduri meciul Stelei, am să vă cer îngăduinţa de a mă întoarce la accidentul provocat de Mircea Lucescu. Nu fac pe avocatul din oficiu, ba chiar mă indispun exagerările sale pe marginea distanţei la care se afla tramvaiul, la început 200 de metri, de curând 300! Păi 300 sunt până în staţie, doar n-o fi făcut virajul când ăla era oprit la refugiu! De fapt, cred că tramvaiul se afla la maximum 100 de metri, dar nu mai insist cu detaliile din materialul precedent. Doar chestiunea care îmi foloseşte acum ca punct de plecare: un editorialist de la Adevărul făcea pe procurorul cu Lucescu, reproşându-i şi că a trecut peste linia continuă. N-aş fi revenit asupra acestui subiect dacă un alt băiat cu veleităţi nu s-ar fi apucat de investigaţii. Fiind de la un ziar de sport, a fost mai predispus la mişcare, aşa că şi-a deplasat fundul la locul cu pricina şi s-a apucat să spargă gheaţa pe o porţiune de 6 metri, pentru a identifica buclucaşa linie continuă. Desigur, efortul l-ar recomanda pentru deszăpezire în judeţul Buzău, dar cu deducţia stă mai prost decât cu muşchii. Căci acum urmează partea umoristică. Găseşte linia continuă, cam estompată, de unde trage concluzia că are o culoare dubioasă şi deci s-a încercat mascarea ei cu vopsea albastră! Cred aşa li s-o fi părut asfaltul şi celor de la Bere Gratis când au compus piesa Străzi albastre. Pentru a-l prinde pe făptaş, detectivul nostru de ocazie a cerut lămuriri la Administraţia Străzilor. Printre altele, află că: "În zona respectivă au avut loc lucrări la linia de tramvai şi de aceea marcajul a fost trasat cu GALBEN, având caracter PROVIZORIU” (majusculele îmi aparţin). Se suprapune până la identificare cu explicaţia pe care am oferit-o deunăzi, arhiva e martoră. Eu, unul, îi mulţumesc acestui şefuleţ pe la Prosport, parcă Enciu îl cheamă, că m-a luminat în privinţa dispariţiei progresive a liniilor galbene din parcare: le vopsesc cu albastru şoferii care îmi ocupă locul!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Linia continuă.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Linia continuă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei