Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2012 - Anul XVII, nr. 39 (4944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clujenii solidari cu protestatarii din Grecia au dat foc unei maşini de poliţie de jucărie

Vineri, 17 Februarie 2012 (19:38:14)

Peste 50 de persoane participă, vineri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la o acţiune de solidaritate cu protestele din Grecia, în cadrul căreia manifestanţii au dat foc unei maşini de jucărie din plastic pe care scria "Police", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii la manifestare s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca în jurul orei 18.00, în urma unui mesaj postat pe reţelele de socializare. Ei au bannere pe care scrie "Astăzi suntem greci”, "Solidaritate cu grecii” şi au steaguri ale Greciei şi României.

Manifestanţii scandează "Solidaritate internaţională”, "Românie nu mai fi colonie FMI”, "Grecia nu uita, Clujul e de partea ta”, "Ole, ole, dacă nu rezolvaţi problema, Clujul va fi ca Atena”, dar şi "Jos Băsescu”.

Unul dintre participanţii la manifestare a dat foc unei maşini de jucărie din plastic, pe care era inscripţionat cuvântul "Police”.

"Asistăm, de prea mult timp, tăcuţi la evenimentele din Grecia şi la problemele care încep, tot mai mult, să semene cu cele ale românilor. De aceea, noi, cei care ieşim în Piaţa Unirii, ne solidarizăm, în spiritul libertăţii, cu un popor care trece în aceste clipe prin puternice convulsii sociale şi politice. Suntem alături de Grecia”, a declarat o altă persoană care participă la acţiunea din Piaţa Unirii.

Manifestarea nu este autorizată.

Mii de manifestanţi greci s-au strâns, duminică după-amiază, în 12 februarie, în piaţa Syntagma, din centrul Atenei, la apelul sindicatelor şi opoziţiei, pentru a protesta faţă de noul plan de austeritate pe care Parlamentul urma să-l voteze la cererea UE şi FMI, relatează AFP.

O clădire de un etaj, sediul unui magazin de cristale de lux, a fost incendiată în cursul manifestaţiilor de la Atena, în cadrul cărora Poliţia a folosit gaze lacrimogene. Potrivi poliţiştilor eleni, numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 100.000, din care în jur de 80.000 la Atena şi 20.000 la Salonic.

Parlamentul grec a adoptat duminică programul economic de austeritate care permite declanşarea unui plan financiar de salvare a Greciei şi menţinerea sa imediată în zona euro, aşa cum au cerut creditorii ţării.

Liderii eleni se confruntă cu presiuni pentru disciplină fiscală din partea statelor din zona euro, care condiţionează astfel un pachet de împrumuturi ce trebuie să salveze ţara de la faliment, dar şi cu furia tot mai puternică a populaţiei, cauzată de amploarea reducerilor de cheltuieli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clujenii solidari cu protestatarii din Grecia au dat foc unei maşini de poliţie de jucărie.
 Vizualizări articol: 649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clujenii solidari cu protestatarii din Grecia au dat foc unei maşini de poliţie de jucărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei