Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 feb 2012 - Anul XVII, nr. 37 (4942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iarna în sălile de judecată

Ninsorile, motivul amânării a două procese importante

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două dintre procesele importante de ieri de la Curtea de Apel Suceava au fost amânate pe motiv că o parte dintre avocaţi nu au reuşit să ajungă în sala de judecată. Cererile de amânare au fost trimise prin fax de avocaţi din Bucureşti, Iaşi şi Bacău, care au invocat că s-au aflat în imposibilitatea de a ajunge la Suceava din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Judecătorii care au condus cele două şedinţe, dar şi procurorii de caz au fost de acord cu aceste solicitări, astfel încât în cele două procese s-au dat noi termene de judecată.

Primul proces amânat pe motiv de ninsoare a fost „Şpagă în Vama Siret”, unde mai mulţi poliţişti de frontieră şi vameşi nu au avut apărători. Ca urmare, s-a stabilit un nou termen de judecată, pentru data de 13 martie.

Nici procesul lui Vasilică Puşcaşu, în care trebuia discutată cererea de predare în Austria, nu a durat prea mult. După numai câteva minute s-a decis stabilirea unui nou termen de judecată, pentru 20 februarie, dată la care se speră că toţi avocaţii vor fi prezenţi în sala de judecată.

 

Şi-a mai recunoscut vinovăţia unul dintre poliţiştii de frontieră

Dacă la termenul trecut al procesului în care sunt judecaţi cei 66 de poliţişti de frontieră şi vameşi din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, trei dintre inculpaţi şi-au recunoscut faptele, ieri a fost rândul unui al patrulea poliţist de frontieră să meargă pe aceeaşi linie. Este vorba de agentul Vasile Secrier, de 35 de ani, din Rădăuţi, care s-a prevalat de prevederile articolului 320, indice 1, din Codul de Procedură Penală, care prevede următoarele: "Instanţa va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii”.

Ceilalţi trei poliţişti de frontieră care şi-au recunoscut vinovăţia sunt agent principal Florin Constantin Matei, de 25 de ani, agent Adrian Ionuţ Grosu, de 24 de ani, şi agent-şef principal Sorin Doru Strugar, de 42 de ani, toţi din municipiul Suceava.

Cei 62 de poliţişti de frontieră de la PTF Siret au fost trimişi în judecată în aprilie 2011 sub acuzaţia că, în perioada septembrie 2010 – ianuarie 2011, au pretins, primit ori acceptat, direct sau indirect, suma totală de 3.643.513 lei (n.a. – circa 900.000 de euro) şi alte bunuri de la persoanele care au tranzitat frontiera, în scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu privind controlul la frontieră şi a le permite introducerea în România a unor bunuri (în general ţigări din Ucraina) peste limita legală admisă.

Contribuţia celor patru vameşi la grupul infracţional de la PTF Siret a constat din relaţiile directe cu comisarul-şef Aurel Anea. În rechizitoriu se arată că în perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011, „inculpaţii Coroliuc Simion, Schipor Nicu – Cezar, Şcladan Sorin Constantin şi Ungureanu Lazăr, în calitate de lucrători vamali (şefi de tură) la Biroul Vamal Siret, au dat inculpatului Anea Aurel – şef al PTF Siret, diverse sume de bani totalizând 23.913 lei, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu privind controlul la frontieră şi urmărirea respectării legii de către întregul personal din punctul de trecere a frontierei”.

 

Raportul de la IML Iaşi în cazul Vasilică Puşcaşu întârzie

Al doilea proces amânat din cauza ninsorilor este cel în care trebuia să se judece cererea de predare a lui Vasilică Puşcaşu către autorităţile austriece. Pe lângă faptul că avocatul din Bacău nu a ajuns la Suceava, alte evenimente notabile nu s-au petrecut. Trebuie menţionat doar că raportul de expertiză solicitat de judecător la Institutul de Medicină Legală Iaşi (IML) nu a sosit încă. În acest raport, specialiştii trebuie să se pronunţe dacă Vasilică Puşcaşu este transportabil în Austria, iar în caz afirmativ, când anume. Între timp, Puşcaşu continuă să fie internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde se pare că va fi operat din nou de hernie de disc din cauza apariţiei unor probleme după intervenţia chirurgicală de la Suceava.

Vasilică Puşcaşu este căutat de austrieci sub acuzaţia de a fi comis două jafuri cu mână armată. Mai exact, pe 1 şi 7 aprilie 2005, suceveanul, însoţit de o femeie, ar fi intrat în sediile a două bănci, iar după ce i-au ameninţat pe angajaţi cu un pistol, au reuşit să fugă cu aproximativ 335.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ninsorile, motivul amânării a două procese importante.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Ninsorile, motivul amânării a două procese importante3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iar minti?! trimis de
(15 feb 2012, 12:45:48
Tu esti sigur de ceea ce ai scris in articolul asta,sau minti in continuare ca un mare nerusinat?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei