Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 feb 2012 - Anul XVII, nr. 37 (4942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţul frigului

Decese prin îngheţ, pacienţi cu oase rupte, degerături, hipotermie sau alte afecţiuni cauzate de frig, de la finele lui ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o sută de persoane fără adăpost, unele cu degerături sau hipotermie din cauza gerului, au cerut ajutor la spitale sau în centrele sociale în ultimele două săptămâni. Alte câteva mii au ajuns în cabinetele doctorilor sau la Urgenţele unităţilor spitaliceşti cu viroze respiratorii, afecţiuni cardiace sau neurologice acutizate de frig, ori cu diverse traumatisme la nivelul oaselor după ce au alunecat pe gheaţă. Cinci au murit îngheţate, au stabilit medicii legişti, în alte două situaţii fiind suspectat îngheţul ca posibilă cauză a decesului. Acesta este bilanţul întocmit de autorităţile sucevene, începând cu data de 28 ianuarie, de când vremea nefavorabilă, cu temperaturi extrem de scăzute, viscol şi ninsoare, s-a instalat în judeţ.

 

Peste o sută de persoane fără adăpost, ajunse la spital sau în centrele sociale

Datele centralizate la nivelul Prefecturii Suceava arată 106 cazuri de persoane fără adăpost care, acuzând diferite probleme legate de frig, au cerut ajutor la spital sau în centrele sociale. Unele dintre acestea au fost diagnosticate cu hipotermie sau degerături, având nevoie de îngrijiri medicale. Ultimele două cazuri de acest gen au fost înregistrate vineri, cel mai grav fiind al unui bărbat de 62 ani, Ion Z., din Suceava, bolnav de bronhopneumopatie obstructivă cronică şi cu sechele TBC, care din cauza gerului a suferit şi degerături la degetele de la picioare. Medicii care-l au în grijă nu exclud posibilitatea ca pacientului, care reprezintă un caz social, să-i fie amputate degetele afectate de frig. În momentul de faţă, bărbatul se află internat în secţia de Chirurgie.

Datele centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava arată că, săptămânal, medicii din judeţ consultă până la 4.000 de persoane cu viroze respiratorii, în mare parte copii, numărul bolnavilor fiind în creştere de la instalarea gerului.

 

La spital, cu afecţiuni cardiace şi neurologice acutizate de frig

De la finele lui ianuarie, şi doctorii din spitale au înregistrat mai multe cazuri de afecţiuni cardiace sau neurologice acutizate, care pot fi puse pe seama variaţiilor de temperatură şi a presiunii atmosferice. Numai la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost consemnate câte patru, cinci cazuri de acest gen în fiecare gardă. Tot la această unitate sanitară, din circa 160 de prezentări zilnice, cinci până la zece cazuri sunt reprezentate de persoane care şi-au rupt oasele sau au suferit diverse contuzii după ce au căzut pe gheaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decese prin îngheţ, pacienţi cu oase rupte, degerături, hipotermie sau alte afecţiuni cauzate de frig, de la finele lui ianuarie.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Decese prin îngheţ, pacienţi cu oase rupte, degerături, hipotermie sau alte afecţiuni cauzate de frig, de la finele lui ianuarie2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RECOMANDARE trimis de
(15 feb 2012, 14:37:06
DSP SA DEA LAMURIRILE NECESARE SI DESPRE INITIUM.
E BINE DE STAT LA CALDURA SI SA-L TRAGI PE ALIMENTARIUS DE ,,CODEX''!
IN 2012 CRESTE SI ,,TAXA DE DISCRETIE''???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei