Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 feb 2012 - Anul XVII, nr. 37 (4942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar

Miercuri, 15 Februarie 2012 (16:37:11)

Sorin Apostu, arestat pentru fapte de corupţie, a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, unul dintre avocaţii săi spunând că decizia acestuia a fost luată de mult timp şi înregistrată miercuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tiberiu Ban, unul dintre apărătorii lui Sorin Apostu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că acesta şi-a dat demisia din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind înregistrată, miercuri, la Registratura Primăriei.

"Decizia îi aparţine domnului primar, a fost o decizie luată mai de mult, dar înregistrată doar astăzi (miercuri - n.r.). Unul din motive ar fi că, de mai multe ori, instanţa a spus, la menţinerea arestului, că în calitate de primar Apostu ar putea săvârşi şi alte infracţiuni şi să influenţeze martori. Acum se pune capăt acestor speculaţii", a spus Ban.

Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă instanţa supremă le-a respins solicitările. De asemenea, Sorin Apostu a cerut să fie eliberat sub control judiciar, dar instanţa supremă i-a respins solicitarea.

Ca urmare a arestării, Apostu a fost suspendat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, pe care o ocupa din 2009.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale).

Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost mutaţi, la sfârşitul lunii ianuarie, din Penitenciarul Gherla la Spitalul Penitenciar Dej, avocaţii celor doi susţinând că starea de sănătate a acestora s-a înrăutăţit "din cauza condiţiilor inumane de detenţie".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar.
 Vizualizări articol: 832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei