Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2012 - Anul XVII, nr. 32 (4937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Moarte cumplită

Un bătrân a murit îngheţat în propria casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bătrân în vârstă de 78 de ani a fost găsit fără suflare, îngheţat bocnă şi mâncat de faţă de şobolani, în propria locuinţă, din satul Suha, comuna Mălini.
Trupul neînsufleţit al septuagenarului a fost luat, ieri, de rude de la morga Spitalului Municipal Fălticeni, iar acestea au povestit că bătrânul, Dumitru Ungureanu, era despărţit de soţie şi locuia singur de aproape 15 ani.
Cadavrul bătrânului a fost descoperit de poliţişti în cursul zilei de duminică, după ce vecinii au sesizat faptul că nu l-au mai văzut de câteva zile pe Dumitru Ungureanu.
Oamenii povestesc că septuagenarul consuma frecvent băuturi alcoolice şi nu făcea focul în locuinţa sa.
„Eu fac foc în casă încontinuu, zi şi noapte, şi tot e frig în casă, dar el că n-o făcut foc deloc, cum să nu îngheţe”, se întreabă o vecină, Angelica Rusu.
Mihai Ungureanu, fratele victimei, spune că a aflat de la poliţişti de moartea acestuia: „Era îngheţat. Uşa la casă era deschisă, iar el lângă pat, îngheţat”.
Rudele bănuiesc că Dumitru Ungureanu a consumat alcool şi a adormit cu uşa la casă deschisă. Bătrânul, povestea soţia acestuia, trăia în condiţii mizere de când s-au despărţit, iar moartea a survenit cu câteva zile înainte de a fi găsit îngheţat în casă.

 

Femeie în şoc hipotermic, transportată la spital

O femeie în vârstă de 50 de ani, din municipiul Suceava, a ajuns, marţi seară, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după ce a fost găsită îngheţată în casă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, medicul urgentist Tiberius Brădăţan, „femeia a fost găsită în casă cu hipotermie severă, cu o temperatură centrală a corpului de 28,5, ceea ce este foarte puţin, dacă ne raportăm la temperatura normală a corpului”.
Suceveanca avea degerături de gradul I la picioare, însă, potrivit medicului Tiberius Brădăţan, „nu necesită intervenţii chirurgicale, pentru că nu sunt necrozate, cu cangrenă”.
Femeia a fost internată în secţia Anestezie-Terapie Intensivă (ATI). Purtătorul de cuvânt al spitalului a mai spus că „pacienta este confuză, dar o să vedem cum evoluează starea de sănătate”.
În ultima perioadă, la UPU Suceava nu au mai fost aduse cazuri sociale de persoane fără adăpost, multe dintre acestea deplasându-se din proprie iniţiativă, sau duşi de către pompieri, poliţişti comunitari sau jandarmi la adăpostul de noapte de la Biserica Sf. Vineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bătrân a murit îngheţat în propria casă.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Un bătrân a murit îngheţat în propria casă2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 feb 2012, 12:26:31
Parca la nivelul primariilor sunt platiti asistenti care raspund de copii , batrini cu probleme , mai ales in perioade delicate , dar sigur e mai calda cafeaua si birfa , decat plecatul pe teren . SA RASPUNDA CEI IN CAUZA PTR. MORTI , COPII ABANDONATI SI INGHETATI , OAMENI PARALIZATI ARSI IN CASE , FARA SA POATA FI AJUTATI DE CINEVA IN TIMP CE AZILE NOI , MODERNE , STAU NEOCUPATE . MARE HAOS IN TARA , VAI SI AMAR .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei