Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2012 - Anul XVII, nr. 32 (4937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Centru rezidenţial

Fraţii care locuiau într-o locuinţă neîncălzită rămân în grija statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei doi fraţi minori, un băiat în vârstă de 10 ani şi surioara lui în vârstă de 7 ani, care trăiau într-o locuinţă neîncălzită, plină de igrasie, într-o dezordine şi mizerie greu de imaginat, internaţi la sfârşitul săptămânii trecute în Centrul de Primire Urgenţe Suceava, vor rămâne în continuare în grija statului. Deşi tatăl minorilor, cel căruia printr-o hotărâre judecătorească i-au fost încredinţaţi copiii spre creştere, la început a fost foarte reticent şi chiar a făcut scandal că nu doreşte să-şi dea copiii la stat, a fost convins, ulterior, de reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava că este spre binele copiilor să rămână în plasament provizoriu (între şase luni şi un an, chiar peste un an, dacă situaţia o cere) într-un centru rezidenţial.
Tatăl minorilor a semnat că este de acord cu măsura de plasament al copiilor în centrul rezidenţial, unde aceştia primesc hrană, îmbrăcăminte, rechizite, tot ce le este necesar pentru a creşte sănătos. Băiatul, în vârstă de 10 ani, este elev la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, iar fetiţa este în clasa a II-a, la Şcoala Generală Nr. 3 Suceava.

 

Salvaţi de vecini şi poliţişti

Copiii au fost scoşi din „ghearele” gerului de un echipaj al Poliţiei Locale, care a mers la adresa sesizată de vecinii micuţilor, pe strada Mărăşeşti, la un bloc de garsoniere, unde i-au găsit pe cei doi copii în condiţii greu de imaginat: speriaţi, ghemuiţi unul în altul din cauza frigului, într-un spaţiu foarte mic, rece, cu pereţii plini de igrasie.
Protecţia Copilului Suceava, împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava, au făcut o anchetă socială, din care rezultă că cei doi copii nu mai puteau să rămână în acea locuinţă, plină de lipsuri (fără căldură, curăţenie sau hrană). Cei doi fraţi au mai trecut prin situaţii limită, chiar au mai fost luaţi de stat pentru perioade scurte de timp. Circa patru ani, copiii au frecventat Centrul de zi care funcţiona la Complexul de Servicii Comunitare Suceava.
Cei doi minori sunt rezultatul unei relaţii de concubinaj. Bărbatul nu are un venit stabil, lucrând ocazional. Cei care îl cunosc ne-au povestit că bărbatul este foarte legat de copii, îi ia cu el peste tot, atunci când nu consumă băuturi alcoolice. Când dă în patima băuturii, uită de copii, are un anturaj foarte dubios şi face scandal din orice. Au fost şi situaţii când copiii lui au fost luaţi de autorităţi de pe stradă, aproape îngheţaţi, în timp ce el petrecea cu prietenii de pahar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fraţii care locuiau într-o locuinţă neîncălzită rămân în grija statului.
 Vizualizări articol: 1125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fraţii care locuiau într-o locuinţă neîncălzită rămân în grija statului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei