Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2012 - Anul XVII, nr. 32 (4937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şansă

Centrala de termoficare a Sucevei ar putea fi scoasă din nou la licitaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Actuala centrală termică pe cărbune, care asigură căldură şi apa caldă sucevenilor, dar care produce în paralel şi energie electrică, prin procesul de cogenerare, ar putea fi din nou scoasă la vânzare în primăvară.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a spus că în ultima perioadă a primit vizite din partea reprezentanţilor unor companii ruseşti din domeniul energetic, care s-au interesat de vânzarea Termica. Lungu a declarat: “Este foarte posibil să facem o nouă licitaţie de privatizare a Termica în această primăvară, pentru că se pare că există totuşi interes în această privinţă, deşi la licitaţia anterioară nu s-a prezentat nimeni. Principala condiţie care va fi impusă unui eventual cumpărător va fi să investească minim 100 de milioane de euro în modernizarea centralei, pentru a-i spori eficienţa şi a respecta normele de mediu impuse la nivel european”.
Edilul sucevean spune că privatizarea activităţii de producere a căldurii şi apei calde, care va fi preluată de compania Adrem Invest, ce vrea să construiască o centrală care va funcţiona pe biomasă, nu scoate deloc de pe piaţă actuala centrală de termoficare, pe cărbuni, care poate funcţiona în paralel cu noua centrală, producând energie electrică pe care să o vândă în sistemul naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrala de termoficare a Sucevei ar putea fi scoasă din nou la licitaţie.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Centrala de termoficare a Sucevei ar putea fi scoasă din nou la licitaţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Basme trimis de
( 9 feb 2012, 11:20:17
...de ion lungu.chiar crede ion lungu ca daca actuala centrala e cumparata de un investitor rus sc adrem mai investeste vreun leutz la suceava???bietii de ei nu stiu cum sa-ai recupereze acum cei 400000 depusi garantie...daca iau depus...
1.1  RE: Basme trimis de
( 9 feb 2012, 13:39:06
Primarul sta cu, cu.rul in doua luntri, ma mir ca nu e legat de mafia carbunelui gen director si toti trepadusii de sub el. E o mafie intreaga gestionata de placi si asta joaca la mai multe capete. Cand vine vorba de populatie arunca niste cifre si o baga in haos, gen repartitoare, cauza fiind tot cet-ul care e iresponsabil si n-a trecut la distributia pe orinzontala. Cel putin sa fi pus conductele de recirculare sa nu stea prostul o juma ` de ora pana se incalzeste apa. Dupa atatia ani poate va vine mintea la cap, cea mai buna solutie e centrala de scara pentru caldura si boileru` pentru apa calda pe fiecare apartament. O sa stati la iarna viitoare cate 10 intr-o camera.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei