Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2012 - Anul XVII, nr. 32 (4937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri necurate

Acoliţii primarului din Slatina au prejudiciat statul cu aproape 100.000 de dolari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Neregulile semnalate la Primăria Slatina au fost posibile nu doar cu acordul şi semnătura primarului Ilie Gherman, ci şi cu sprijinul nemijlocit al celor doi administratori care au gestionat destinele celor trei firme care au trăit doar din bani publici. Ca urmare a controalelor efectuate de comisarii Gărzii Financiare Suceava s-a stabilit că SC PĂRCĂROAIA SRL Slatina, administrată de Mihai Făluţă, a prejudiciat bugetul de stat cu 22.500 de lei, în timp ce SC SKIN CONSTRUCT SRL Slatina, firmă condusă de Andrei Bolohan, a „uitat” să achite către bugetul de stat suma de 254.000 de lei. Cea de-a treia societate care a făcut afaceri ciudate cu Primăria Slatina, SC LIK VOX SRL, a fost înfiinţată ulterior controlului efectuat de comisarii Gărzii Financiare Suceava, astfel încât nu s-a putut stabili dacă afacerile din bani publici au dus la prejudicierea bugetului de stat.
Având în vedere aceste constatări, a prejudiciului de aproape 100.000 de dolari, Garda Financiară a depus plângeri penale împotriva lui Mihai Făluţă şi a lui Andrei Bolohan. Ca în multe alte cazuri, ancheta merge în marşarier. Importante sunt găinăriile cu oamenii care fură, poate uneori de foame şi de disperare, în timp ce problemele reale şi serioase sunt trecute la şi altele.

 

Lucrările executate pentru Primăria Slatina, realizate fără depunerea unor garanţii

Bătaia de joc la adresa banului public a fost determinantă la Slatina în perioada 2005-2010. Actul de control întocmit de reprezentanţii Prefecturii Suceava şi înaintat, deocamdată fără nici un folos, Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, scoate în evidenţă aspecte care depăşesc limita realului.
„Nu este constituită garanţia de bună execuţie pentru lucrările contractate şi executate la obiective de interes public, încălcându-se prevederile articolelor nr. 89-90 din HGR 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică din OUG 34/2006”, se arată în raportul Prefecturii Suceava.
Tot aici se arată că situaţiile de lucrări la cele 13 obiective de investiţii de la Slatina, pentru care primarul Ilie Gherman a plătit 3,85 milioane de lei, nu sunt semnate de un diriginte de şantier, aşa cum prevedea Legea 10/1995.

 

Soţia lui Făluţă, membră în comisia de evaluare de atribuire a lucrărilor

Faptul că nu s-a ţinut cont de nimic la atribuirea lucrărilor pentru investiţii este relevat şi de faptul că din comisia de evaluare au făcut parte persoane care nu aveau ce căuta acolo. Mai exact, Loredana Făluţă, soţia administratorului firmelor SC PĂRCĂROAIA SRL şi SC LIK VOX SRL, a fost una dintre persoanele care l-a girat pe Mihai Făluţă.
Iar lista neregulilor de la Slatina este mult mai lungă. De exemplu, primăria nu a respectat OUG 34/2006 cu privire la atribuirea contractelor de achiziţie publică în sensul stabilirii criteriilor de calificare şi selecţie.
Nici HGR 273/1994 privind componenţa comisiei de recepţie la terminarea lucrărilor nu a fost respectată, cum de altfel s-a întâmplat şi cu HGR 925/2006, în privinţa normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie.
În concluzie, contractele dintre Primăria Slatina şi cele trei firme care au supt bani publici s-au făcut exclusiv după ureche şi după bunul plac al primarului Ilie Gherman.
Acelaşi primar care nu s-a sfiit să-i înjure ca la uşa cortului pe reprezentanţii Prefecturii Suceava care au avut „tupeul” de a-l lua la puricat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acoliţii primarului din Slatina au prejudiciat statul cu aproape 100.000 de dolari.
 Vizualizări articol: 1899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Acoliţii primarului din Slatina au prejudiciat statul cu aproape 100.000 de dolari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei