Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2012 - Anul XVII, nr. 32 (4937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Şine îngheţate

Trenurile spre Bucureşti de ieri dimineaţă au fost anulate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Haosul de la calea ferată a continuat şi ieri, când mai multe trenuri au fost anulate din diferite motive. Călătorii care au venit la gară în speranţa că vor putea pleca spre destinaţia dorită au avut surpriza neplăcută de a sta în vagoane timp de o oră, pentru ca apoi să fie anunţaţi că trenul este anulat.
Primul tren care nu a mai plecat din Gara Suceava a fost intercity 552. Acesta trebuia să pornească la drum la ora 5.00, dar din cauza unor defecţiuni la locomotivă a rămas pe loc. Nici următorul tren, interregio 1652, cu plecare la ora 8.17, nu a mai pornit spre Bucureşti. Călătorii care şi-au luat bilete au primit banii înapoi şi li s-a recomandat să revină la următorul tren.
Printre sucevenii care stăteau la mâna vremii pentru a ajunge în locul dorit am găsit-o pe Evelina Donisan. Tânăra mergea spre Bucureşti, iar ziua de ieri a fost o adevărată aventură pentru ea: „De dimineaţă am stat o oră în interregio, iar apoi au venit şi ne-au spus că trenul nu mai pleacă. Eu trebuie să ajung la Bucureşti neapărat până mâine seară (n.a. – în această seară) şi de aceea am sunat în fiecare gară de pe traseu să mă interesez de ceea ce se petrece. Am aflat că trenurile care au plecat marţi din Suceava au ajuns la destinaţie, la Bucureşti, abia miercuri”.
Un alt tânăr dorea să ajungă la Focşani, dar ieri dimineaţă s-a lovit de aceeaşi problemă: anularea trenului spre Bucureşti. „Nu ne-a spus nimeni de ce a fost anulat trenul, dar e evident că din cauza drumului înzăpezit între Râmnicu Sărat şi Buzău”, a precizat călătorul.

 

Cu Dumnezeu înainte

Aşa se face că oamenii care au fost întorşi din drum de la trenurile de dimineaţă şi-au încercat şansa la amiază, la trenul interregio 1752, cu oră de plecare 12.37. Spre marea uimire a tuturor, trenul a plecat la timp spre Bucureşti. Rămâne de văzut cum va circula şi dacă va ajunge într-un timp rezonabil la destinaţie.
Valentin Dinu, şeful de tren care a plecat la drum cu acest tren, era destul de optimist, dar şi pregătit pentru o călătorie lungă. „Mi-am luat apă şi mâncare pentru una-două zile, am şi ceva bani de buzunar şi să dea Dumnezeu să ajungem”, a spus şeful de tren Valentin Dinu.
Aceleaşi gânduri le avea şi Vladimir, un bărbat venit din Ucraina şi care a luat trenul spre Bucureşti. „M-am interesat la casa de bilete şi mi-au spus că este posibil să fie ceva probleme. E greu, dar plecăm la drum cu speranţă”, a spus ucraineanul.
Totuşi, numărul călătorilor care s-au încumetat să plece cu trenul spre Bucureşti era destul de mic, probabil şi după ce au văzut la posturile naţionale de televiziune ce s-a întâmplat în alte cazuri.
„Nu sunt prea mulţi călători din ce am văzut în tren. Oamenii probabil sunt în cunoştinţă de cauză că se circulă foarte greu şi preferă să stea acasă până când totul revine la normal”, a concluzionat şeful de tren Valentin Dinu.

 

Întârzieri cu orele

Cea mai afectată rută a fost, fără doar şi poate, cea dintre Suceava şi Bucureşti. Ca urmarea nămeţilor din zona Râmnicu Sărat, şase vagoane ale trenului interregio 1652, plecat marţi dimineaţă din Suceava, au fost abandonate în linie curentă. Toţi călătorii au fost urcaţi în trei vagoane şi după ore bune petrecute în câmp şi în gara din Râmnicu Sărat s-a plecat spre Bucureşti. O călătorie care trebuia să se încheie marţi la orele 15.12 s-a prelungit cu aproape zece ore, trenul garând în Bucureşti Nord aproape de ora 1.00 a zilei de miercuri. Nici dinspre Bucureşti spre Suceava nu s-a circulat mai bine. Trenul intercity 553, care a plecat marţi la orele 17.00 din Bucureşti şi trebuia să ajungă la Suceava la ora 23.32, a venit întârziat cu opt ore.  
Reprezentanţii CFR îi roagă pe călători să sune şi să se informeze înainte de a pleca la drum. Chiar şi aşa nimeni, nu garantează că trenul respectiv va pleca la drum, va pleca la timp sau va ajunge conform orarului stabilit.

 

Trenuri anulate cu grămada

Trenul interregio Suceava – Constanţa rămâne anulat cel puţin până pe 11 februarie. Ieri dimineaţă, potrivit Prefecturii Suceava erau anulate 19 trenuri pe diferite rute, plecând de la Vatra Dornei, Cacica şi până la Mărăşeşti sau Braşov. Oricum, situaţia de ieri nu va mai fi aceeaşi şi astăzi, iar trenurile anulate pot fi repuse în circulaţie, cum şi trenurile care ieri au circulat ar putea ca astăzi să nu plece spre destinaţie.
Instituţia Prefectului mai informează că aeroportul Suceava este funcţional ca de asemenea şi toate drumurile naţionale şi judeţene şi că autorităţile sunt pregătite să intervină cu utilaje şi cu material antiderapant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenurile spre Bucureşti de ieri dimineaţă au fost anulate.
 Vizualizări articol: 2067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trenurile spre Bucureşti de ieri dimineaţă au fost anulate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei