Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2012 - Anul XVII, nr. 32 (4937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect

Scutiri de impozite timp de minim şapte ani pentru sucevenii care îşi reabilitează singuri locuinţele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care locuiesc în blocuri care nu au fost reabilitate termic pot beneficia de anul acesta de o nouă facilitate, prin care li se acordă scutiri timp de minim şapte ani la plata impozitelor locale dacă îşi izolează locuinţele pe cheltuială proprie.
Proiectul în baza căruia se vor acorda aceste facilităţi, iniţiat de primarul Ion Lungu, va fi supus aprobării Consiliului Local Suceava.
“Intenţia mea este să acordăm aceste scutiri de impozite pe o perioadă de minim şapte ani, mergând până la 10 – 12 ani sau cât ar fi necesar pentru a acoperi cheltuielile pe care le are un locatar cu izolarea locuinţei”, a declarat Ion Lungu, iniţiatorul proiectului.
Totuşi, pentru a beneficia de aceste facilităţi, sucevenii vor trebui să respecte o serie de reguli şi prevederi legale, care vor fi prezentate într-un regulament aprobat tot de Consiliul Local.
Lungu a declarat: “Trebuie să fie clar faptul că nu putem acorda aceste scutiri de impozite retroactiv, pentru cei care şi-au izolat locuinţele anii trecuţi, fără autorizaţii, devize de lucrări, etc. De asemenea, nu-l putem scuti de la plata impozitelor pe cel care îşi izolează doar apartamentul lui, iar restul blocului rămâne la fel ca înainte. Dacă nu se face lucrarea de izolare termică pentru întreg blocul, nu o luăm în considerare. Nu putem continua cu această modă pestriţă de a izola termic apartamentele, în care fiecare îşi face o altă culoare în dreptul locuinţei sale. De asemenea, reabilitarea termică va trebui făcută în baza unui audit termic, iar la final să fie eliberate certificate energetice pentru toate locuinţele izolate termic”.
Regulamentul în baza căruia vor putea fi acordate scutirile de impozit ar urma să fie prezentat cel târziu în luna martie, astfel încât cei care vor face lucrări de izolare termică din primăvară vor putea beneficia de efectele acestui proiect menit să încurajeze reducerea consumului de energie termică în blocurile de locuinţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scutiri de impozite timp de minim şapte ani pentru sucevenii care îşi reabilitează singuri locuinţele.
 Vizualizări articol: 3003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Scutiri de impozite timp de minim şapte ani pentru sucevenii care îşi reabilitează singuri locuinţele5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   F bine trimis de
( 9 feb 2012, 11:51:35
de anii trecuti s.a tot zis de autorizatii..care nu cred ca era greu de obtinut...dar cum romanul stie calea cea mai simpla..acum toti care au izolat..si au dat cu portocaliulaughing nu o sa fie scutiti...totusi sunt blocuri intregi izolate corespunzator care in urma unor expertize sa beneficieze de aceste scutiri..sunt blocuri izolate care arata si f bine ...trebuie tinut cont de acest aspect.
2.   F bine trimis de
( 9 feb 2012, 13:18:09
domnule x , ai idee cat este impozitul la un apartament pe 7 ani , si cat coosta o reabilitare termica la acelasi apartament?, si sa stai si la etajul 7 , si in privinta autorizatiei , ce sa fac cu ea din moment ce restul locatarilor de deasupra sau de dedesubt nu doresc o reabilitare din vaste motive?, deci e clar ca acel bloc se va reabilita la anul si la multi ani cu aceste legi mediocre..................
3.   Pt. stefan 74 trimis de
( 9 feb 2012, 13:43:07
sunt 2 solutii> ori angajezi alpinisti utilitari si-ti fac ei treaba ori te muti..pentru ca avind asfel de vecini ai sa ingheti!
4.   ...pentru folosul primariei si pt. noi: trimis de
( 9 feb 2012, 14:13:28

1. Cei ce anvelopeaza, sa fie scutiti de taxe, indiferent de etaj!.

2. Cei ce NU anvelopeaza, sa suporte impozitele marite, indiferent de etaj!
5.   Nu e rau trimis de
( 9 feb 2012, 14:25:03
La urma urmei daca nu iti izolezi casa tu stai in frig. O vad ca pe o facilitate. Nici in vest nu iti izoleaza nimeni casa moca!!
6.   Nu a ti inteles trimis de
( 9 feb 2012, 15:51:58
aici nu este vorba de bani , nu mai este voie sa se faca peticeli , ori tot palierul ori nici unul , asadar unul pentru toti , toti pentru nici unul.
7.   Comentariu trimis de
( 9 feb 2012, 16:09:34
o masura extraordinara. practic sacpi si de frig in casa si scapi si de impozit pe 7 ani. odata izolat blocul si factura la intretinere e mult mai mica.
8.   Se poate si altfel trimis de
( 9 feb 2012, 17:01:51
afara daca vecinii decid sa izoleze..adica din 10 ap.. 5+1 ( prioritate au cei cu ap mai mari ca mp)lucrarea se face... si restu sunt obligati sa plateasca.. DACA s.a decis s.a decis. nu ai bani?? te muti la casa..
9.   Trenule masina mica trimis de
( 9 feb 2012, 17:14:03
Daca nu ai bani sa izolezi apartamentul,te muti la casa.Unde?Treci podul la Itcani si e raiul pe pamant.Verde galben la semafor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei