Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2012 - Anul XVII, nr. 29 (4934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Blestemul flăcărilor

Oameni cu casele mistuite de flăcări, în mijlocul iernii, după opt incendii în 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au intervenit, în interval de 24 de ore, la nu mai puţin de opt incendii, majoritatea izbucnind de la defecţiunile la sistemele de încălzire, în special de la coşurile de fum deteriorate.  
Apelurile de urgenţă unul după altul au început de sâmbătă, din jurul orei 12.00, din păcate în câteva situaţii oamenii afectaţi suferind pagube mari, greu de suportat mai ales în plină iarnă.

 

Intervenţii la care pompierii au reuşit să limiteze pagubele  

Într-un prim caz, pompierii au intervenit la casa Aristinei A., din comuna Zvoriştea, căreia, din cauza jarului căzut din sobă, i-au ars mai multe bunuri din dormitor şi din holul casei.
Sâmbătă, în jurul orei 15.00, alarma s-a dat şi la pompierii de la Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc, aceştia intervenind la gospodăria localnicului Zaharia T., căruia îi luase foc bucătăria. Flăcările au mistuit interiorul bucătăriei, cu tot cu elemente de mobilier, articole de îmbrăcăminte, obiecte de uz casnic, acte de identitate şi documente de cadastru, din fericire pompierii reuşind să stopeze incendiul înainte de a afecta şi casa.
În acest caz, incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza amplasării sistemului de încălzit necorespunzător faţă de materialele combustibile.
Aceiaşi pompieri din Câmpulung au mai intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.00, şi în comuna Vama, unde luase foc casa localnicului Dragoş M. Flăcările au distrus în jur de 12 mp dintr-un perete al casei, în acest caz, conform pompierilor, focul plecând de la o scânteie sărită din coşul de fum care nu era izolat corespunzător faţă de materialele combustibile din jur.  
Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jur de 23.30, un puternic incendiu a izbucnit şi la locuinţa lui Costel I., un bărbat din comuna Dorna Candrenilor.
Pompierii de la Detaşamentul Vatra Dornei au reuşit să salveze parte din casă, însă pagubele sunt însemnate. Au ars circa 10 mp din acoperişul casei şi circa 6 mp dintr-un perete interior.
Şi în acest caz, conform primelor cercetări ale pompierilor, totul a plecat de la o scânteie provenită de la coşul de fum deteriorat al locuinţei.  

 

Case distruse aproape complet de flăcări, la Floreni şi la Gemenea  

La ora 2.00, alarma s-a dat din nou, pompierii fiind chemaţi de urgenţă în satul Floreni, comuna Dorna Candrenilor, unde luase foc locuinţa lui Petru M. Din păcate, aici flăcările au lăsat pagube foarte mari în urmă.  
Au ars acoperişul şi mansarda casei, magazia de lemne, pe o suprafaţă de 35 mp, circa 8 mc lemne de foc, obiecte de mobilier şi un aragaz. De asemenea, s-au degradat planşeul şi pereţii portanţi ai casei.
Din primele cercetări, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect.
Ieri dimineaţă, la ora 6.00, un foc de proporţii a izbucnit şi la locuinţa lui Vasile C., din satul Gemenea, comuna Stulpicani. Aici flăcările au distrus aproape în totalitate casa familiei, cu tot cu bunurile din interior.
Echipajele de salvatori (pompieri de la Garda de Intervenţie Gura Humorului şi Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc) au reuşit să scoată din casă doi copii, în vârstă de 1, respectiv 5 ani. Din gospodăria afectată s-a reuşit salvarea unei case bătrâneşti.
În privinţa cauzei incendiului, nenorocirea a plecat de la o scânteie sărită din coşul de evacuare a fumului, care era deteriorat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oameni cu casele mistuite de flăcări, în mijlocul iernii, după opt incendii în 24 de ore.
 Vizualizări articol: 2268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oameni cu casele mistuite de flăcări, în mijlocul iernii, după opt incendii în 24 de ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asigurare trimis de
( 6 feb 2012, 16:49:06
Domnilor ziaristi, va rog frumos, cand mai abordati tema sa ne spuneti daca aveau sau nu locuintele asigurate.
Va multumesc frumos.
2.   Pompieriiiiii????????????????/ trimis de
(12 feb 2012, 10:50:17
ce au salvat pompierii?????mai nimic,doar reclama.casa arsa a fost a verisorilor mei si stiu ce au facut.parintii au scos copilul de 5 ani descult prin zapada pana la primul vecin,adica vreo 400 metri iar pe cea mica de 2 ani au invelito intr o patura si au duso tot la vecina.scriet niste aberatii.daca nu stiti nu scrieti fratilor.pompierii au ajuns tarziu si doar au daramat ce a mai ramas in urma focului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei