Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2012 - Anul XVII, nr. 29 (4934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Război total

Şeful PSD Vatra Dornei, ameninţat cu „lichidarea” de consilierul personal al primarului Moraru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vatra Dornei este un front deschis de luptă pentru partidele politice. Ultima demonstraţie „de forţă” îi aparţine consilierului personal al primarului liberal Ioan Moraru, care este şi consilier local din partea PD-L. Este vorba de Petrică Alexievici, împotriva căruia a fost depusă vineri o plângere penală din partea preşedintelui Organizaţiei Municipale Vatra Dornei a PSD, consilierul local Roman Boca.
Social-democratul dornean spune că a fost ameninţat cu moartea, motiv pentru care va cere protecţia Poliţiei şi a Jandarmeriei.
Roman Boca a declarat: „După şedinţa de Consiliu Local de vineri, 3 februarie, m-a abordat pe holul Primăriei Vatra Dornei, în timp ce eram împreună cu alţi trei consilieri locali, şi m-a ameninţat că mă lichidează. Este culmea abuzului în România de azi, să-ţi plăteşti la timp taxele şi impozitele şi să fii ameninţat cu moartea de consilierul personal al primarului unei localităţi care se vrea staţiune turistică de interes naţional”.
Acesta a mărturisit că a depus o plângere penală împotriva lui Petrică Alexievici şi spune că se teme pentru viaţa sa şi a familiei lui.
„Au mai fost şi alte ameninţări în trecut, dar asta le întrece pe toate. Nici nu vreau să-mi imaginez ce poate fi în continuare”, a spus şeful PSD Vatra Dornei.

 

Ce l-ar fi putut supăra pe Pit Petrică Alexievici

Unul dintre motivele acestei reacţii virulente şi brutale reclamate de preşedintele social-democraţilor dorneni ar fi putut fi generat de o posibilă incompatibilitate a lui Petrică Alexievici. Organizaţia locală a PSD Vatra Dornei, prin consilierii aleşi pe listele acestui partid, a sesizat atât Prefectura Suceava cât şi Agenţia Naţională pentru Integritate pentru a verifica dacă Pit Alexievici este compatibil să deţină simultan funcţia de consilier local şi cea de consilier personal al primarului, ambele plătite din bani publici. Aceste probleme au fost discutate şi în şedinţa de Consiliu Local de vineri, 3 februarie, iar de aici s-ar fi declanşat toată nebunia.
Roman Boca a concluzionat: „Pit Alexievici este un <folosit> de primar pentru a pune la punct pe unul sau pe altul. Nu se poate ca într-o instituţie care se vrea democratică, aşa cum este Primăria Vatra Dornei, să nu poţi ridica întrebări despre cheltuirea banului public pentru că vei fi ameninţat cu moartea”. 

 

Ce spune consilierul personal al primarului din Vatra Dornei

De cealaltă parte, Petrică Alexievici neagă toate acuzaţiile. El spune că a fost „tras de mânecă pe hol” de Roman Boca în urma unor „discuţii politice din cadrul Consiliului Local Vatra Dornei”.
„Mi-a zis că am s-o încurc dacă nu mă liniştesc. I-am răspuns că viitorul lui politic în PSD şi USL nu mai există şi l-am anunţat că într-o săptămână va fi lichidat politic”, a mărturisit consilierul personal al primarului Ioan Moraru.
Mai mult, Alexievici a anunţat că în perioada următoare „îi va arăta lui Boca toate bubişoarele pe care le are în Vatra Dornei”.

 

Vatra Dornei, un carcalete politic

Ceea ce se petrece în Vatra Dornei este departe de actualele „standarde” politice din România. Primăria este condusă de Ioan Moraru, un individ care teoretic şi practic face parte din PNL. Pe de altă parte, de la 1 noiembrie 2011, Ioan Moraru l-a angajat drept consilier personal pe Petrică Alexievici, consilier local din partea PD-L şi fost şef de cabinet al deputatului Dumitru Pardău.
În acelaşi timp, PSD şi PNL au constituit alianţa USL, alianţă care la Vatra Dornei nu doar că scârţâie, dar nici măcar nu există.
Contrele dintre reprezentanţii PNL şi PSD Suceava vizavi de candidatura la Primăria Vatra Dornei au constituit mai multe subiecte de dispută şi după câte se pare nu se va ajunge la un consens, fiecare partid susţinându-şi propriul candidat: PSD merge cu Cezar Ioja, iar PNL cu Ioan Moraru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful PSD Vatra Dornei, ameninţat cu „lichidarea” de consilierul personal al primarului Moraru.
 Vizualizări articol: 1298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şeful PSD Vatra Dornei, ameninţat cu „lichidarea” de consilierul personal al primarului Moraru5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 6 feb 2012, 14:18:33
acest pit alexievici care nici el nu stie daca este consilier PNL , PDL , informator al securitatii, sau cainele de paza al primarului MORARU . ; oare primeste instructiuni si de la FLUTUR? ;tot mentalitate de chelner care a botezat bautura are. Pacat ca,si murdaresc imaginea cu un asa individ,
1.1  RE: Comentariu trimis de
( 6 feb 2012, 16:24:21
IMAGINEA LOR E MURDARITA ORICUM. LA SUCEAVA TOTI PSD-ISTI SUNT P.....SD-ISTI:))
1.2  RE: Comentariu trimis de
( 7 feb 2012, 09:43:07
Imaginea murdara nu si-o vor putea schimba niciodata!
2.   Nici moral nici legal trimis de
( 6 feb 2012, 15:31:35
Cu siguranta nu este legal ca o persoana sa fie platita din bani publici si ca decizional si ca executant, ca sa nu mai vorbim de capacitatea intelectuala a domnului in cauza. Pacat mare ca dl primar se inconjoara de asa personaje, se pare ca a mai coborat "stacheta". Se banuieste ca totul se face cu binecuvantarea mai marilor de la judet de la PDL.
Pacat mare pentru dorneni.
2.1  RE: Nici moral nici legal trimis de
( 7 feb 2012, 09:30:40
Cum adica?Daca in cuplul USL apar certuri,lucruri murdare aruncate in fata,este vina PDL?Cam usor aruncati vina in ograda altuia!
3.   Uitucii trimis de
( 6 feb 2012, 15:46:35
d-l boca si d-l alexievici au fost aliati la inceputul mandatului d-lui primar moraru. se pare ca d-l boca a ramas in alianta cu pdl-ul. nu este corect ca d-l alexievici sa fie si de doua ori consilier , dar nici nu poate d-l boca sa fie moralistul cand laboratorul d-nei Boca primeste cadura subventionata de la primarie. la fel are caldura si d-l ioja la hotel, tot subventionata. adica toti unt de aceiasi teapa. d-l boca nu are decat un sef: CHIFORESCU, care este sef la vatra dornei peste pdl-psd-udmr. aici inca sutem in anul 2009. lucrurile au incremenit si nici ca o sa mai inaintam. chiar daca ar fi sfarsitul lumii in 2012 vatra dornei nu are inca griji: este inca anul 2009 cu geoana si basescu cu boc fericit si tot asa. moraru ar trebui sa se uite nitel la cei din jur ca prea trag in jos tot de ce se agata: colibaba,sas, alexievici.
3.1  RE: Uitucii trimis de
( 6 feb 2012, 16:26:06
LASAT-I PE EI SA SE CERTE . LA DORNA VA CASTIGA PDL-UL!!!!!
4.   Nelamurire trimis de
( 6 feb 2012, 16:58:41
"Vatra Dornei, un carcalete politic". Ce sa inteleg? Este Vatra Dornei sef al Inspectoratului scolar Suceava? Eu asa stiu, CA CArcalete este un nume propriu, un tip de mare valoare, o mare personalitate a Sucevei, si folosirea numelui acestei persoane pentru a caracteriza ceva ce seamana a amestecatura fara valoare nu este potrivit. De ce zambiti? Nu am dreptate? Cu ce? Am caracterizat gresit pe importantul personaj sef si om politic Carcalete?
5.   * trimis de
( 6 feb 2012, 19:32:16
Societatea lui Boca primeste caldura la fel de subventionata cum e cea din policlinica, spital, primarie , statiunea balneara , la fel ca toti locuitorii.
Iar Moraru ar trebui sa faca vizite mai dese la centrala termica, sa nu se mai fure din rumegus si ar putea face o aprovizionare mai buna pentru centrala.
6.   Lui nelutu trimis de
( 6 feb 2012, 19:45:34
primaria suporta o parte din cheltuielile cu centrala orasului pentru a face suportabila cheltuiala cu intretinerea la populatia din oras. pentru agenti economici - inclusiv statiunea si chiar si societatea sotiei d-lui boca - energia termica se furnizeaza la pretul de cost .din acest pret se scade subventia primariei si rezulta un pret subventionat pentru energia termica destinata populatiei si institutiilor de stat. de fapt ii dam prea mare importanta sotului d-nei doctor boca . pana la urma acesta este primul merit al dansului . daca prin absurd si-ar pierde acest merit probabil ca d-l boca ar deveni un anonim intre anonimi. numai bine.
7.   Sandala,nu mai minti! trimis de
( 6 feb 2012, 20:48:09
Minti,minti si iar minti ziarist de c---t ce esti.Cum sa-l ameninte Roaman pe Pit sau invers din moment ce ei toti cativa de acolo de la Vatra Dornei traesc bine mersi,toti au masini,vile,tresc bine....si tu pe langa ei ziaristule anonim.Scrie si tu despre amaratii din Vatra Dornei,despre viata grea a oamenilor,etc.Lasa-i pe astia ca toti o duc bine,n-au datorii,etc.
...Sau ai vrut sa mai arunci putin praf in ochii oamenilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei