Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2012 - Anul XVII, nr. 29 (4934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trăiau în frig

Doi fraţi minori, internaţi în Centrul de Primire Urgenţe Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi fraţi minori, unul în vârstă de 10 ani şi surioara lui în vârstă de 7 ani, au fost internaţi în acest weekend la Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Suceava, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, după ce vecinii au sesizat autorităţile locale că cei doi copii sunt neglijaţi şi locuiesc într-o locuinţă neîncălzită.
Un echipaj al Poliţiei Locale a mers la adresa sesizată de vecinii micuţilor, pe strada Mărăşeşti, la un bloc de garsoniere, unde i-au găsit pe cei doi copii în condiţii greu de imaginat: speriaţi, ghemuiţi unul în altul din cauza frigului, într-un spaţiu foarte mic, rece, cu pereţii plini de igrasie.

 

Anchetă socială

Protecţia Copilului Suceava, împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava vor demara astăzi o anchetă pentru a vedea care este situaţia acestor minori, de când stăteau în frig, fără hrană suficientă şi cine se face vinovat de drama copiilor.
Din datele pe care le avem rezultă că acest caz nu este unul tocmai nou pentru autorităţi. Cei doi fraţi au mai trecut prin situaţii limită, chiar au mai fost luaţi de stat pentru perioade scurte de timp.
Am aflat de la autorităţi că cei doi minori sunt rezultatul unei relaţii de concubinaj. Tatăl (I. O.) este cel căruia printr-o hotărâre judecătorească i-au fost încredinţaţi copiii spre creştere. Bărbatul nu are un venit stabil, lucrând ocazional. În acelaşi timp, bărbatul a refuzat ajutorul social de la primăriei, cerând în schimb un loc de casă.

 

Pericol pentru copii, atunci când bea

Cei care îl cunosc ne-au povestit că bărbatul este foarte legat de copii, îi ia cu el peste tot, atunci când nu consumă băuturi alcoolice. Un asistent social care cunoaşte cazul celor doi fraţi luaţi în Centrul de Urgenţă ne-a spus: „Când dă în patima băuturii, uită de copii, are un anturaj foarte dubios şi face scandal din orice. Au fost şi situaţii când copiii lui au fost luaţi de autorităţi de pe stradă, aproape îngheţaţi, în timp ce el petrecea cu prietenii de pahar. După aceste incidente, a promis că nu se vor mai repeta astfel de situaţii, că el va avea grijă de copii şi că nu va renunţa niciodată la ei”.

 

Sprijin de la primărie

Şefa Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava, Narcisa Marchitan, ne-a spus că garsoniera în care stă bărbatul şi cei doi copii i-a fost dată de primărie, tocmai pentru că se punea problema siguranţei copiilor, care erau plimbaţi dintr-o locaţie în alta. „Am vorbit şi la Centrul Social de Zi <Sf. Vineri> pentru ca cei doi fraţi să fie primiţi pe timpul zilei. Acolo primesc o masă caldă, consiliere psiho-socială, asistenţă medicală, sprijin în efectuarea temelor, îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite. Au fost şi alte persoane care au ajutat această familie, în principal copiii, cu alimente, rechizite, haine, şi nu o zi, două, ci ani la rând. I s-a oferit tatălui copiilor şi un loc de muncă permanent, dar nu s-a ţinut de treabă. Noi am încercat să-l ajutăm în multe feluri pe acest tată. Are perioade când este grijuliu, lucrează pe unde poate şi îşi întreţine copiii. Când bea, nu mai poate fi un exemplu pentru copii. Aceştia sunt neglijaţi şi se află în situaţie de risc”, a completat Marchitan.
Reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava ne-au spus că, cel mai sigur, cei doi fraţi vor ajunge într-un centru de plasament sau în asistenţă maternală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi fraţi minori, internaţi în Centrul de Primire Urgenţe Suceava.
 Vizualizări articol: 938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi fraţi minori, internaţi în Centrul de Primire Urgenţe Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei