Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2012 - Anul XVII, nr. 29 (4934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect

Încă patru localităţi sucevene vor beneficia de înregistrarea gratuită a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă patru localităţi sucevene vor beneficia de înregistrarea gratuită a terenurilor şi clădirilor în cadastru şi cartea funciară, a anunţat şeful Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Vasilică Sorinel Luchian. Este vorba de comunele Dărmăneşti, Dorna Candrenilor, Mănăstirea Humorului şi Frumosu. Respectivele localităţi sunt prinse în faza a doua a unui proiect guvernamental în valoare totală de 51,4 milioane de euro, demarat în 2008 şi finanţat din bani europeni în baza unui împrumut angajat de România de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Această fază a proiectului va cuprinde 60 de comune din 15 judeţe. În prima fază pilot a proiectului au intrat 19 comune din 13 judeţe, ceea ce înseamnă o suprafaţă de 150.000 de hectare de teren şi 226.000 de imobile.
Din judeţul Suceava, în faza pilot a fost inclusă comuna Moara. Vasilică Sorinel Luchian a explicat: „În momentul de faţă firma prestatoare este în faza de prelucrare a informaţiilor tehnice şi juridice colectate în teren pentru aproximativ 10.000 de imobile, urmând ca acestea să fie predate la Oficiul Judeţean de Cadastru în formatul specificat în caietul de sarcini, pentru verificare, validare, publicare, soluţionarea contestaţiilor şi în final înregistrarea în sistemul informatic integrat de cadastru şi publicitate imobiliară <eTerra>”. Şeful Oficiului Judeţean de Cadastru a subliniat că sistemul informatic integrat “eTerra” creează premizele unui sistem unic al înregistrării proprietăţilor imobiliare la nivel naţional, capabil să poată furniza informaţii de calitate într-un mod eficient şi transparent pentru toţi cetăţenii şi să asigure o bază reală pentru dezvoltarea pieţei imobiliare, a programelor guvernamentale în domeniul infrastructurii şi dezvoltării regionale.
El a precizat că proiectul va veni în sprijinul cetăţenilor, care vor putea să-şi tranzacţioneze rapid şi sigur proprietăţile, vor putea accesa mai uşor credite bancare sau finanţări europene, având un capital imobiliar uşor de utilizat şi în mod transparent. Potrivit lui Vasilică Sorinel Luchian, Guvernul României a decis să susţină înregistrarea tuturor proprietăţilor imobiliare, de pe întreg teritoriul ţării, obiectiv care se poate finaliza în şase-şapte ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă patru localităţi sucevene vor beneficia de înregistrarea gratuită a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară.
 Vizualizări articol: 706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Încă patru localităţi sucevene vor beneficia de înregistrarea gratuită a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ........ trimis de
( 6 feb 2012, 16:42:40
SI LUCRURILE ASTEA SE FAC CU FONDURI EUROPENE. PROIECTE GUVERNAMENTALE , DEMARATE IN TIMPUL GUVERNARII PDL. FELICITARI PDL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei