Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 feb 2012 - Anul XVII, nr. 28 (4933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme reale

Primăria Câmpulung Moldovenesc, sancţionată pentru că-i ţinea în ger pe poliţiştii locali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reclamaţia depusă de cei doi poliţişti locali din Câmpulung Moldovenesc la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava s-a dovedit întemeiată. Inspectorii de muncă trimişi în control la Câmpulung Moldovenesc au constatat deficienţe serioase în privinţa protejării salariaţilor care lucrează în aer liber la temperaturi foarte scăzute.
Inspectorul şef al ITM Suceava, Ionuţ Creţuleac, a declarat: „Angajaţilor nu li s-au acordat toate drepturile prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 99 din 2000 privind unele măsuri ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă. Mai exact, angajaţii nu primeau pauze şi băuturi calde, motiv pentru care angajatorului i s-a trasat obligaţia de a remedia aceste deficienţe. Pentru aceste motive, Primăria Câmpulung Moldovenesc a fost sancţionată”.
Inspectorul superior Nelu Andronic şi agentul principal Mihai Amanoloae au depus acum câteva zile o plângere la ITM prin care reclamau condiţiile inumane în care erau obligaţi să muncească.
„Pur şi simplu am simţit că murim de frig, ne-au lăsat să îngheţăm ca nişte câini pe drum la minus 20 de grade. Am pornit motorul la maşina personală, cu carburant procurat din salariile noastre de mizerie şi la fiecare oră am stat cam zece minute în maşină, cu păturile în cap, ca să nu intrăm în hipotermie. Asta a fost două nopţi la rând, ceea ce e ilegal şi inuman”, a mărturisit Nelu Andronic.
Atât şeful Poliţiei Locale, cât şi primarul Gabriel Şerban au declarat că nu ştiau nimic despre nemulţumirile legate de condiţiile de muncă. Totuşi, după numai o zi de la depunerea reclamaţiei, programul de lucru al poliţiştilor locali a fost redus, iar angajatorul le-a oferit şi băuturi calde.

 

Alte 15 firme din judeţ, controlate de inspectorii de muncă

Primăria Câmpulung Moldovenesc nu a fost singura vizată de controalele care urmăreau respectarea OUG 99/2000. Inspectorii de muncă au călcat pragul altor 15 agenţi economici din judeţ, majoritatea cu activităţi în aer liber, cum ar fi benzinării, vulcanizări sau pieţe. În patru cazuri s-au descoperit deficienţe, iar angajatorilor li s-a cerut să intre în legalitate şi să le ofere salariaţilor toate drepturile.
Conducerea ITM Suceava a anunţat că astfel de controale vor continua şi în perioada următoare, mai exact până când frigul din judeţ „se va înmuia”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Câmpulung Moldovenesc, sancţionată pentru că-i ţinea în ger pe poliţiştii locali.
 Vizualizări articol: 2045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Primăria Câmpulung Moldovenesc, sancţionată pentru că-i ţinea în ger pe poliţiştii locali3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare intrebatoare anti- somn trimis de
( 4 feb 2012, 14:44:23
BLOCURILE ANL,NU SUNT RACORDATE LA CT DE COGENERARE,CUM DE NU AU CALDURA?
CURENT ELECTRIC AM INTELES CA AU,TOT DE LA CENTRALA,SAU O FI CURENTUL DE AER,DE PE MOLDOVA?
ASOCIATIA DE PROPRIETARI DIN BUNESTI,DE CE TACE?HMMM.CEVA NU-I IN REGULA,TREBUIE DE VAZUT,CE???
2.   SUGESTIE trimis de
( 4 feb 2012, 15:16:25
O MEGA-TOVARASA DE LA O ,,CONDOMINALA'',IOBANA,HRANITA BINE CU FASOLE,DE TREI ORI PE ZI,AR PUTEA ASIGURA CALDURA NECESARA LA ,,COMPLEXUL DE BLOCURI'' SUPRANUMIT ,,SETUBA''-PROBABIL PRESCURTAREA DE LA SERBAN,TUDORICI,BAISANU,UN FEL DE ,,GEMACU'' UN PIC MAI RESAPAT.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei