Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 feb 2012 - Anul XVII, nr. 28 (4933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mai mult decât un dialog

Poliţia Locală Câmpulung Moldovenesc, un butoi cu pulbere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul de la Poliţia Locală din municipiul Câmpulung Moldovenesc, început cu două reclamaţii depuse la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), referitoare la condiţiile de muncă din luna ianuarie, şi amplificat de faptul că petenţii au pomenit ziariştilor şi despre alte situaţii ciudate din instituţie, capătă accente tot mai dure şi este descris de cei implicaţi drept ”ură personală”. După ce atât şeful interimar al Poliţiei Locale, Cristian Balan, cât şi primarul Gabriel Şerban au afirmat că nu au habar de neregulile povestite de doi poliţişti locali, unul dintre cei doi reclamanţi susţine că ar fi fost agresat şi jignit în sediul primăriei, de faţă cu doi colegi, de către şeful său, noaptea, în timpul serviciului, pe motiv că a ”ciripit” despre problemele din instituţie.
Referentul principal Mihai Amanoloae spune că incidentul a avut loc în noaptea de 1 spre 2 februarie, după ora 2, şi a înaintat în dimineaţa imediat următoare, la ieşirea din serviciu, plângeri despre incident, adresate atât primarului Gabriel Şerban, prin filiera internă obişnuită, cât şi către IPJ Suceava, prin poştă. Potrivit documentelor semnate de poliţist, şeful său ar fi recurs la o urmărire draconică a celor doi petenţi în timpul serviciului acestora şi ar fi apărut ulterior în timpul pauzei legale în sediul primăriei ”în ţinută civilă, mirosind a alcool”, pentru a le face iniţial reproşuri pe linie profesională şi a adresa celui mai tânăr dintre petenţi cuvinte ”imposibil de redat”. Poliţistul spune că a încercat să ofere argumente, dar şeful său ar fi avut ”o manifestare violentă de nedescris”, care ar fi motivată de ”ură personală”.

 

Înşfăcat de uniformă şi izbit de uşă

Amanoloae spune în plângeri că ar fi fost înşfăcat de uniformă şi izbit de uşa metalică, apoi dat afară cu forţa din primărie. La incident se pare că au asistat ofiţerul de serviciu la primărie la acel moment, Dinu Vermeşan, dar şi colegul de patrulă, Nelu Andronic – celălalt petent la ITM. Andronic ne-a precizat că asupra lui nu s-au exercitat violenţe fizice, dar a confirmat că Amanoloae a fost tratat violent şi că ”incidentul ar trebui să fie înregistrat perfect pe camera internă de supraveghere, care era în funcţiune în acel moment, asta dacă între timp nu a fost distrusă înregistrarea”.
O solicitare de conservare şi analizare a respectivei înregistrări video din incintă a fost înaintată primarului Şerban şi IPJ Suceava. Totodată, în plângerea adresată IPJ, poliţistul local Amanoloae exprimă temerea că reacţiile impulsive ale şefului său ar putea deveni periculoase inclusiv pentru Balan însuşi şi a solicitat ca acestuia să îi fie retras, pentru siguranţa publică, permisul de port-armă.

 

Şeful Poliţiei Locale Câmpulung Moldovenesc recunoaşte parţial incidentul

Şeful Poliţiei Locale câmpulungene, Cristian Balan, a confirmat doar parţial existenţa incidentului. Balan a recunoscut că în noaptea respectivă a avut loc o discuţie aprinsă între cei doi, în prezenţa altor două persoane, precum şi că discuţia nu a fost legată de serviciu, ci de o nemulţumire personală, respectiv de faptul că Amanoloae a făcut presei diferite precizări fără a cere permisiune.
Şeful poliţiştilor locali câmpulungeni neagă însă categoric că l-ar fi agresat fizic pe subordonatul său. Întrebat de ce subordonatul a sesizat IPJ Suceava dacă nu a fost agresat, Balan a motivat că este vorba despre ”ură personală”. El a refuzat să ofere alte detalii, motivând că este ”foarte ocupat cu un control de la ITM”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Locală Câmpulung Moldovenesc, un butoi cu pulbere.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 7 voturi
Poliţia Locală Câmpulung Moldovenesc, un butoi cu pulbere3.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
( 4 feb 2012, 14:33:27
CREDETI CA SE VAREZOLVA CEVA? DOAR SE ,,AU LA MANA'' UNII PE CEILALTI.
DACA INTR-ADEVAR,VOR FI PRINSI DE ,,BOTIC'',2-3 SI VOR INCEPE SA DEA PE ,,GOARNA'',ATUNCI VETI VEDEA DEZASTRUL DIN SEMI-PRIMARIA C-LUNG.DACA VA FI RATAT ACEST MOMENT PRIELNIC PTR AUTORITATI,IAR TRAFICUL DE INFLUENTA SAU SPAGA SAU GRADUL DE RUDENIE,ISI VOR SPUNE CUVANTUL,JAFUL VA CONTINUA IAR POPULATIA VA AVEA DE SUFERIT PE MAI DEPARTE.
DE EX.-PODUL DE LA BUNESTI,ESTE O ,,MANA CEREASCA'' PTR PRIMARIE INCA DIN ANII '90.
PUHOAIE SA FIE!
TOTUSI-CE SIMTE FIRUL IERBII,CAND COASA-I VECINA???
2.   "baieti de baieti" trimis de
( 4 feb 2012, 14:46:34
Admir ori ce persoana din romania care isi cere drepturile mai ales in institutii in care nu ai voie sa ciripesti.Bravo lor iar restul......Sa traiti bine !!!!!
3.   COMPLETARE trimis de
( 4 feb 2012, 14:50:17
UNORA DACA LI SE RETRAGE PERMISUL DE PORT-ARMA,NU MAI AU CU CE BRACONA.
VRETI SA ,,MOARA DE FOAME''?NICI CHIAR ASA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei