Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 feb 2012 - Anul XVII, nr. 28 (4933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Inconştienţă

Opt oameni ai străzilor au refuzat să fie duşi în adăposturi de noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Opt persoane care trăiesc pe străzi, găsite de echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au refuzat să fie transportate în adăposturile de noapte. Potrivit prefectului judeţului Suceava, Sorin Popescu, în noaptea de joi spre vineri nu mai puţin de 18 persoane fără locuinţă sau care sunt cazuri sociale au fost transportate la spitale sau în adăposturile special amenajate.
El a arătat că şase persoane, dintre care un minor de 14 ani, au fost luate cu ambulanţa din Gara Burdujeni şi duse fie la Unitatea de primire a urgenţelor a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, fie la centrul social de la Biserica Sf. Vineri.
Sorin Popescu a precizat că alţi opt bărbaţi găsiţi pe străzi nu au vrut să fie transportaţi în adăposturi.
Din spusele prefectului, alte nouă persoane fără adăpost au fost găsite în zona gării Vatra Dornei – băi. Dintre acestea, două persoane au fost transportate la spitalul din Vatra Dornei deoarece necesitau asistenţă medicală, în timp ce celelalte şapte au fost transportate la Centrul de primire pentru persoanele cu probleme sociale din acelaşi oraş.
Sorin Popescu a arătat că de la intrarea în vigoare a avertizării de cod portocaliu de ger au fost înregistrate 50 de cazuri de persoane fără  adăpost sau la care s-a instalat hipotermia.
„Numai în noaptea de joi spre vineri au fost depistate 18 astfel de cazuri. Persoanele afectate de temperaturile scăzute au fost transportate la unităţile de primire a urgenţelor din cadrul spitalelor, iar în urma investigaţiilor medicale s-a stabilit că două persoane au fost afectate de hipotermie, fiind internate, trei persoane sunt spitalizate din cauza unor alte afecţiuni, iar alte 13 persoane au fost transportate către adăposturile puse le dispoziţie de autorităţile administraţiei publice locale”, a arătat prefectul judeţului Suceava.

 

Ambulanţele vor patrula pentru a transporta persoanele fără adăpost

El a precizat că Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” al judeţului Suceava vor asigura în continuare ambulanţe, care în intervalul orar 21:00 – 01:00  vor verifica zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost, iar echipajele Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, cât şi ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, în colaborare cu poliţia locală, vor supraveghea persoanele care pot fi afectate de temperaturile scăzute.  
Prefectul a mai adăugat că apa potabilă este asigurată în toate localităţile în care există sisteme centralizate, fiind înregistrate doar două probleme pe strada Gheorghe Doja din Suceava şi în Vatra Dornei, 12 gospodării neavând apă deoarece au îngheţat conductele.
„Secţiile de drumuri naţionale sunt pregătite pentru a interveni, fiind asigurate atât utilajele cât şi cantităţile de material antiderapant necesare, iar în prezent circulaţia este asigurată pe toate drumurile
din judeţ şi se desfăşoară în condiţii de iarnă”, a încheiat Sorin Popescu.

 

Şase suceveni fără adăpost au ajuns la urgenţele Spitalului Judeţean

În cursul zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au ajuns şase persoane fără adăpost. „Trei dintre ei au fost trimişi la adăpostul de noapte, iar ceilalţi au fost cu internare, dar nu pentru degerături, ci aveau alte boli care acum, din cauza frigului, s-au decompensat. Mai exact, unul pentru insuficienţă cardiacă, unul pentru sindrom vertiginos, avea ameţeli, iar un altul a fost trimis la Psihiatrie, fiind vorba de un tânăr beat ce făcea scandal pe aici”, ne-a declarat vineri, medicul urgentist Tiberius Brădăţan, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt oameni ai străzilor au refuzat să fie duşi în adăposturi de noapte.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opt oameni ai străzilor au refuzat să fie duşi în adăposturi de noapte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alo primaria!!!!!!!!!! trimis de
( 4 feb 2012, 13:10:29
Unde e centrul ala de primiri din Vatra Dornei??
Caminul cultural din Rosu poate??
Acolo a bagat primarul boschetarii
1.1  RE: Alo primaria!!!!!!!!!! trimis de
( 4 feb 2012, 17:28:34
Stie domnul primar ca in timp ce primaria are curentul taiat pentru neplata la caminul din Rosu se consuma sute de kw daca nu mii pentru incalzire.
Le e lene sa-si faca foc si incalzesc hruba aia cu aragazuri electrice.
Stie sigur domnul primar ca a fost cineva si a facut chiar si poze dar nu ii pasa!!!
Nu e banul lui e banul fraierilor!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei