Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 feb 2012 - Anul XVII, nr. 28 (4933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Alegeri

Doi candidaţi la funcţia de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi profesori universitari suceveni şi-au depus dosarele de candidatură pentru funcţia de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Profesorul universitar doctor inginer Valentin Popa, de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, şi profesorul universitar doctor economist Aurel Burciu, de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, actual prorector al instituţiei academice sucevene, şi-au depus ieri dosarele de candidatură la funcţia de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare”.
Cele două nume ale universitarilor au fost vehiculate de ceva vreme cum că ar dori să candideze la funcţia de rector, şi pe lângă cele două nume mai figura şi cel al fostului prorector al USV, profesorul universitar doctor Sanda-Maria Ardeleanu. Autosuspendată din funcţia de prorector al universităţii, după ce a devenit deputat, Sanda-Maria Ardeleanu nu şi-a mai depus dosarul de candidatură la funcţia de rector. „Deşi am fost în repetate rânduri nominalizată pe lista posibililor candidaţi pentru funcţia de rector al Universităţii <Ştefan cel Mare> Suceava, mă întreb şi vă întreb cum aş putea să mă gândesc acum la o altă funcţie atâta timp cât, pentru a-mi putea îndeplini serios mandatul de deputat, m-am autosuspendat încă din 2010 din funcţia de prorector cu relaţii internaţionale al USV”, a anunţat deputatul pe blogul său. Potrivit acesteia, agenda sa pentru anul în curs are un obiectiv major, acela de a-şi încheia cu onoare mandatul de deputat, şi, ca atare, candidatura la funcţia de rector nu a intrat în calcul, deşi se simte onorată de aşteptările colegilor din universitate.

 

Alegerile au loc pe 17 februarie

Potrivit preşedintei Biroului Electoral al USV pentru alegerile 2011-2012, Liana Pascariu, „alegerile pentru funcţia de rector vor avea loc pe 17 februarie 2012”. Este vorba despre primul tur al alegerilor, pentru că, potrivit calendarului alegerilor, dacă va fi cazul, pe 20 februarie 2012 se va ţine al doilea tur.
Liana Pascariu a mai spus că „pe 22 februarie se vor anunţa rezultatele votului, iar pe 23 februarie se vor putea depune eventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în aceeaşi zi şi apoi vor fi anunţate rezultatele finale”.
Lista electorilor pentru funcţia de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava conţine 339 de nume, cadre didactice din cadrul USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi candidaţi la funcţia de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Doi candidaţi la funcţia de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare”3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Student trimis de
( 4 feb 2012, 13:05:13
Domnule Valentin Popa va urez mult succes si sper ca dumneavoastra sa obtineti mandatul de rector in cadrul universitatii. Este un om si un profesor de nota 10! Multa bafta
2.   Comentariu trimis de
( 4 feb 2012, 15:20:53
Eu nu-i cunosc pe niciunul dar sper sa devina Mr. Agent Valentin Popa rector, mai bine sa fie un inginer decat un economist.
3.   ! trimis de
( 4 feb 2012, 15:28:47
Bafta domnului Valentin Popa! este un profesor si un om capabil, care oricand si oricat poate conduce universitatea aceasta macar la nivelul pe care l-a condus si domnul Adrian Graur!!! MULT SUCCES!!!
4.   Alegem valoarea ... trimis de
( 4 feb 2012, 15:39:35
eu dintre cei 2 as fi ales pe ... doamna Prelipcean! aveam nevoie, cu totii de dinamism, eficienţa, onestitate şi mai ales "verticalitate"!
4.1  RE: Alegem valoarea ... trimis de
(21 feb 2012, 10:57:49
E universitate de 20 de ani.Ai dreptate in unele locuri dar e cam dur ce spui si pare rezultatul unor frustrari. E clar ca nu esti un student cu note mici si caruia ii place scoala. Profesorul e acolo nu ca sa iti bage in cap daca nu te duce mintea. Nu toti trebuie sa termine o facultate. Daca nu iti place faci o academie sau altceva. Prof.Popa a fost asistentul lui Graur, asa a inceput acum 20 de ani. Automatizari si Calculatoare a fost sectia Iasului si asa au si terminat primele promotii pana s-au format cadrele de aici de la Suceava.Actualii doctori, lectori sunt majoritatea asistentii de acum 20 de ani ai profesorilor din IAsi si Bucuresti ce predau aici.Te asigur ca se facea scoala si sunt sigur ca se face si acum daca sunt aceeasi. Vorbesc de AC. Prima promotie au fost 50 si au terminat 24. Restul de 34 erau din categoria celor intrati peste media de admitere printr-un ordin PCR ca sa intre ultima din coada picatilor , care era fica de activist. Vezi astea erau c..vele ce treceau oricum in vremea aceaa. Cine a terminat atunci stie destre ce vorbesc. Eu girez pentru prof.POPA, avea laboratoare excelente la DCE(Dispozitive si Circuite Electronice), era pregatit. Ne-a invatat electronica. Te asigur ca daca te tii de carte, ai ce invata de la toti profii de la AC.: Graur(nota 10) , Gaitan(nota 10) , Pentiuc(+++nota 10) ... . MAjoritatea am plecat afara si ne-am descurcat cu ce am invatat aici. Dar nu ne-am oprit la ceea ce am invatat aici. Succes tie si Bafta d-lui Popa.
5.   Fara trimis de
( 4 feb 2012, 16:06:28
vorbiti de usv ca de o universitate laughing

usv nu e decat o institutie care vinde diplome pe care nu le recunoaste nimeni deoarece poti fi si analfabet si tot termini o facultate la usv.

sper totusi sa avem o universitate si in suceava, adica noul rector sa restranga numarul de facultati, profesori si studenti in favoarea calitatii. si sa introduca examen de admitere ca la universitatile adevarate, nu vrajeala aia pe baza de dosar.

si sper sa introduca o regula ca sa nu mai treaca examenele toti studentii care nu invata absolut nimic si sa scoata din sistem toti profesorii spagari

si mai sper ca noul rector sa investeasca in literatura de specialitate, in laboratoare si burse pentru studentii merituosi si sa spele banii prin echipe sportive, ansambluri gen arcanu care nu au nimic in comun cu universitatea si cu studentii, doar ca toaca banii acesteia si nici in hoteluri pe nu stiu unde.

sper...
5.1  RE: Fara trimis de
( 5 feb 2012, 06:20:21
Pe hartie e fain ce spui tu... dar cu oricare ar fi... slaba speranta
5.2  RE: Fara trimis de
( 5 feb 2012, 06:35:14
Educatia e depasita.. scoala produce pseude-intelectuali.. e naspa rau
5.3  RE: Fara trimis de
(21 feb 2012, 12:26:29
E universitate de 20 de ani.Ai dreptate in unele locuri dar e cam dur ce spui si pare rezultatul unor frustrari. E clar ca nu esti un student cu note mici si caruia ii place scoala. Profesorul e acolo nu ca sa iti bage in cap daca nu te duce mintea. Nu toti trebuie sa termine o facultate. Daca nu iti place faci o academie sau altceva. Prof.Popa a fost asistentul lui Graur, asa a inceput acum 20 de ani. Automatizari si Calculatoare a fost sectia Iasului si asa au si terminat primele promotii pana s-au format cadrele de aici de la Suceava.Actualii doctori, lectori sunt majoritatea asistentii de acum 20 de ani ai profesorilor din IAsi si Bucuresti ce predau aici.Te asigur ca se facea scoala si sunt sigur ca se face si acum daca sunt aceeasi. Vorbesc de AC. Prima promotie au fost 58 si au terminat 24. Restul de 34 erau din categoria celor intrati peste media de admitere printr-un ordin PCR ca sa intre ultima din coada picatilor , care era fica de activist. Vezi astea erau c..vele ce treceau oricum in vremea aceaa. Cine a terminat atunci stie destre ce vorbesc. Eu girez pentru prof.POPA, avea laboratoare excelente la DCE(Dispozitive si Circuite Electronice), era pregatit. Ne-a invatat electronica. Te asigur ca daca te tii de carte, ai ce invata de la toti profii de la AC.: Graur(nota 10) , Gaitan(nota 10) , Pentiuc(+++nota 10) ... . MAjoritatea am plecat afara si ne-am descurcat cu ce am invatat aici. Dar nu ne-am oprit la ceea ce am invatat aici. Succes tie si Bafta d-lui Popa.

6.   Rectificare la articolul de mai sus trimis de
( 4 feb 2012, 16:14:00

si mai sper ca noul rector sa investeasca in literatura de specialitate, in laboratoare si burse pentru studentii merituosi si NU sa spele banii prin echipe sportive, ansambluri gen arcanu care nu au nimic in comun cu universitatea si cu studentii, doar ca toaca banii acesteia si nici in hoteluri pe nu stiu unde.

7.   Evolutie trimis de
( 4 feb 2012, 16:27:23
Scopul principal al urmatorului rector al USV ar trebuie sa fie sa continue ce a fost bun pana acum. Dintre cei doi, sunt absolut sigur ca doar Popa ar fi in stare de asta. Burciu a fost in conducere si pana acum si nu a avut pozitii prea constructive, asa incat nu cred ca ar putea face nimic bun pentru universitate. Ce mai sper, este ca autoritatilor locale sa le vina mintea la cap si sa sustina USV din toate puterile, nu doar declarativ. S-a muncit mult, s-au invins numeroase idei preconcepute, s-a construit mult pe toate planurile.

Sper ca Popa va devina rector pentru binele tuturor !
8.   50 la suta cu Popa trimis de
( 4 feb 2012, 21:33:49
Parerea mea e ca nu e nici unul bun. Pe Valentin Popa l-am avut ca profesor. Sincer, nu mi s-a parut un om prea cinstit si de ajutor. Aveam o curva in an, era ZERO, dar trecea toate examenele. La popa la examen stiu ca din toata grupa treceau doi, sau chiar nici unul. Deci nu prea mi s-a parut un profesor de ajutor. Cu toate ca mie imi placea electronica dar aveam nevoie de ajutor. Totusi am avut noroc cu el. Imi trebuia un simplu 5 ca sa prind o tabara gratuita. Daca picam examenul cu el adio tabara. Si mi-a pus 5.Dar el nu a stiut ce a insemnat acel 5 pentru mine. Pentiuc, Graur - este un geniu, sau Turcu (ea) sunt profesori mai buni de la Inginerie Electrica. Chiar si Filote, Gaitan.
8.1  RE: 50 la suta cu Popa trimis de
( 4 feb 2012, 22:30:19
Avand in vedere modul in care faultezi limba romana, cred ca ti-a pus 5 de pomana. Important e ca ai mers in tabara ! E clar ca ai nevoie sa te odihnesti ...
9.   NUUU Burciu trimis de
( 5 feb 2012, 01:11:36
Burciu e un gunoi de om si un spagar. El nu este un model nici macar pentru un educator de gradinita, dar pentru o institutie de educatie superioara. Bine a spus LOCCA si ii sustin comentariul. Cand am terminat facultatea , aici la USV, imediat dupa licenta , dupa ce a plecat comisia jegul de Burciu a modificat prin FALS toate notele luate de aprox 100 de studenti de la Administratie publica la examenul de licenta si asta fara sa fie tras la raspundere. Se intampla la sesiunea din 2004. Sper sa iasa celalalt profesor, poate e mult mai capabil decat scursura asta de Burciu
10.   Valentin Popa trimis de
( 5 feb 2012, 16:12:43
Valentin Popa - viitor rector al USV!!!
11.   Mai DOBITOCULE de LOCCA trimis de
( 5 feb 2012, 22:16:00
Iar te ia gura pe dinainte si dai dovada de cel mai prost crescut cititor al Monitorului. Singura performanta in sport de care se mandreste orasul nostru este hanbalul si fara bani nu putea ajune in finala CHALLENGE CUP. Tu esti un frustrat care probabil stii si tu unde este USV pentru ca iti mai permiti si tu o data pe luna sa mergi la Padrino sa bei o bere Ursus si treci pe langa ea. Analizeaza si tu cate s-au schimbat la universitatea noastra de cand a venit domnul Graur si apoi da-ti tu cu parerea. Iar in ceea ce priveste grupul Arcanul, creierul tau ala mic de cioara beata sa stie ca ansamblul este independent financiar de universitate pentru ca are o conducere desteapta si capabila . Esti un nimeni, un retardat, o minte bolnava, si cred ca tu esti cel de al doilea BOU al Sucevei.
12.   Al doilea tur trimis de
( 6 feb 2012, 12:47:03
As vrea sa vad un al doilea tur ... avand in vedere ca sunt 2 candidati:
Pe 17 sunt alegerile (primul tur) si pe 20 (turul doi), "pe 22 februarie se vor anunţa rezultatele votului".
Bine scris articolul.
Oricum, bafta celor doi candidati, sa nu iasa pe 2 si 3winking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei