Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2012 - Anul XVII, nr. 10 (4915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe săptămâna viitoare

Recursul lui Vasilică Puşcaşu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, amânat pentru marţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recursul depus de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava faţă de decizia prin care omul de afaceri Vasilică Puşcaşu a fost lăsat în libertate de judecătorii Curţii de Apel Suceava nu s-a mai judecat ieri, aşa cum era programat. Procesul trebuia să se deruleze la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar avocaţii lui Vasilică Puşcaşu au cerut un alt termen pentru a pregăti apărarea. Judecătorii instanţei supreme au admis această cerere şi au acordat termen pe 17 ianuarie.
Vasilică Puşcaşu a fost reţinut miercuri la amiază de poliţiştii suceveni, care au pus în aplicare un mandat european de arestare emis de Parchetul din Wiener Neustadt, Austria Inferioară.
Potrivit datelor din mandatul european de arestare, omul de afaceri sucevean este acuzat că a comis două jafuri cu mână armată, fapte în urma cărora a furat aproape 335.000 de euro.
„În noaptea de 1 aprilie 2005, în Klagenfurt, acţionând în complicitate cu o altă persoană, în mod conştient şi intenţionat, prin constrângerea unor persoane şi punerea în pericol real a integrităţii corporale sau a vieţii acestora, cu intenţia ca prin însuşirea acestora să se îmbogăţească pe cale nejustă, a pătruns prin efracţie în filiala locală a instituţiei Sparkasse şi a aşteptat până la sosirea angajaţilor, obligându-i sub ameninţarea unui pistol la deschiderea seifului şi predarea unei sume în valoare de aproximativ 70.000 de euro”, este descrierea primei fapte.
Al doilea eveniment s-a petrecut câteva zile mai târziu, iar autorităţile austriece l-au prezentat succint: „Este suspect de a fi obţinut în noaptea de 7 aprilie 2005, în Leobersdorf, acţionând în comun cu o altă persoană, în mod conştient şi intenţionat, bunuri mobile străine prin constrângerea unor persoane şi punerea în pericol real a integrităţii corporale sau a vieţii, cu intenţia ca prin însuşirea acestora să se îmbogăţească pe cale nejustă pe sine sau pe o terţă persoană, prin faptul că a pătruns forţat în filiala instituţiei Sparkasse Leobersdorf, că a aşteptat acolo sosirea angajaţilor şi i-a constrâns apoi pe aceştia, sub ameninţarea cu un pistol, să deschidă seiful şi să-i predea suma de 262.105 de euro în numerar”.
Cererea de arestare a fost respinsă de Curtea de Apel Suceava, magistraţii luând împotriva lui Vasilică Puşcaşu măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Termenul de judecată stabilit pentru examinarea cererii de predare în Austria a fost stabilit pentru ziua de vineri, 20 ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recursul lui Vasilică Puşcaşu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, amânat pentru marţi.
 Vizualizări articol: 3861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Recursul lui Vasilică Puşcaşu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, amânat pentru marţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(14 ian 2012, 19:26:29
chiar nici un comentariu?nu pot sa cred.......
2.   Baiat bun trimis de
(15 ian 2012, 15:09:44
Ce comentarii?? A spart/furat de la banci si a bagat banii in sv si a facut ceva, nu ca altii care fura de la noi (buget,bani europeni,fonduri) si scot banii afara.Dar la sv atita invidie si ......in toate orasele mari ies oamenii in strada si la sv.....Da stiu...toata lumea e tare,mare,critica,analizeaza,c in spatele calculatorului.Sa traiti bine!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei