Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 ian 2012 - Anul XVII, nr. 4 (4909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Flutur vede semnele bune ale noului an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, s-a arătat optimist în privinţa lui 2012, arătând că noul an are semne bune încă de la debut. Flutur s-a referit în primul rând la faptul că 30 de comune vor beneficia de bani din Fondul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru modernizarea infrastructurii. Este vorba, a spus Flutur, de proiecte în valoare de 1,5 milioane de euro fiecare, care vor fi aprobate în perioada imediat următoare.
„Pe lângă cele circa 45 de primării care au proiecte în derulare sau unele finalizate deja, dacă anul acesta noi mai dăm drumul la vreo 30 de proiecte, mediul rural al judeţului cred că va cunoaşte cea mai puternică dezvoltare în ceea ce priveşte alocarea de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.
Al doilea proiect important, a subliniat Flutur, este cel referitor la anveloparea termică a blocurilor. Şeful administraţiei judeţene a menţionat că Guvernul va lansa un program naţional de anvelopare termică a unui număr de 250.000 de locuinţe, sperând ca din judeţul Suceava să intre în acest program între 7.000 şi 10.000 de locuinţe. „Eu socotesc că Suceava poate undeva să atragă fonduri pentru anveloparea a 7.000 sau 10.000 de apartamente. Acest lucru înseamnă mobilizare foarte puternică a primăriilor din mediul urban, pentru că dorim şi schimbarea peisajului trist, cenuşiu al acestor blocuri care lasă de  dorit la capitolul întreţinere, dar să şi folosim această oportunitate. Din câte ştiu, se merge pe o schemă de finanţare cu 50% fonduri de la Guvern sau Uniunea Europeană,  30% contribuţia administraţiilor locale şi 20% contribuţia proprietarului de locuinţă. Ar fi un mare câştig şi doresc să mă ţin de capul primarilor ca să putem să valorificăm această oportunitate în 2012”, a spus Flutur.
El a mai adăugat că 2012 va fi anul în care vor demara marile proiecte pe apă, canal şi deşeuri. „Aici unele proiecte sunt în licitaţii, altele în proceduri premergătoare, altele în contestaţii. Avem de asemenea proiectul de reabilitare şi consolidare a Cetăţii de Scaun şi sper să avansăm foarte mult în acest an cu lucrările, deşi termenul de finalizare este anul 2014. Apoi mai sunt programele operaţionale şi mă refer în primul rând la drumul Mănăstirea Humorului - Poiana Micului şi la drumul de la Ilişeşti. Sigur că sunt multe priorităţi, dar ne vom concentra pe aceste chestiuni”, a mai spus şeful administraţiei judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vede semnele bune ale noului an.
 Vizualizări articol: 1890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.2 din 36 voturi
Flutur vede semnele bune ale noului an1.2536

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Semne bune,sau...nebune? trimis de
( 7 ian 2012, 13:12:39
bine ca macar dl flutur mai vede semne bune in anul ce a inceput.
totusi, pe drumurile recent asfaltate, atat noi cat si copiii nostri umblam cu papucii rupti. oamenii traiesc greu, de azi pe maine.
iar ialomiteanu ce zice? basescu-boc de ce refuza sa puna in aplicare hot.judecatoresti definitive si irevocabile prin care justitia a demascat si demonstrat furtul guvernului din veniturile bugetarilor?
perspectiva de la nivelul omului de rand este groaznica.
la fel de groaznic este si termenul ''rezonabil''(pana in 2016!!!!!!!!!!) de restituire a banilor furati de guvern de la bugetari! si tot la fel de groaznic este ca intr-un stat de drept executorii mai pot executa DOAR ce le permite un guvern de slugi.
si atunci, care sunt semnele bune?
2.   Da..de unde? trimis de
( 7 ian 2012, 16:54:20
Semnele bune sunt in capetele lor innebunite de putere si de bunastare;au pierdut contactul cu realitatea de mult si-i doare fix in pix de cei multi si impovarati(de ei,bineinteles).
3.   Un om fara m.i.n.t.e trimis de
( 7 ian 2012, 19:33:14
nu pot sa-mi dau seama ce are t.a.m.p.i.t.u.l asta in cap nu are nici cat are un flutur
4.   * trimis de
( 8 ian 2012, 09:58:54
Ce are-n cap ? ... MONEY !
Avea,cândva,păduri , dar .. nu prea mai sunt
“Penitenţa” sa ? … ce cred sucevenii
Curiozitatea mea ? ... ce are el în gând

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei