Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 ian 2012 - Anul XVII, nr. 4 (4909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După gratii

Condamnat la închisoare pentru un brad tăiat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din comuna Suceviţa a ajuns în arest după ce a tăiat şi sustras un brad de pe raza Cantonului Silvic din localitate. El era recidivist şi avea la activ condamnări cu suspendare, care s-au transformat în pedepse cu executare.  
Tânărul în cauză, Cantemir Băcilă, a fost identificat şi ridicat de la domiciliu în cursul zilei de joi, poliţiştii de la Secţia Rurală 3 Marginea punând în aplicare mandatul de executare a pedepsei de un an şi trei luni de închisoare, rămasă definitivă şi irevocabilă.
Pe 6 ianuarie 2011, conform anchetei poliţiei, inculpatul s-a deplasat într-o parcelă din cadrul Cantonului Silvic Suceviţa, unde a tăiat un brad, pe care ulterior l-a secţionat în patru bucăţi, creând un prejudiciu de 344,47 de lei.
Respectivul brad avea în jur de 16 metri.
Pentru infracţiunile de „tăiere ilegală de arbori” şi „furt de arbori” el a fost condamnat la trei luni de închisoare. La această pedeapsă judecătorii au adăugat un plus de un an de închisoare, care rezultă din contopirea unor pedepse anterioare, suspendate condiţionat, care au fost revocate şi transformate în detenţie cu executare.
În trecut, Băcilă a mai fost condamnat pentru fapte de furt şi vătămare corporală.
Cantemir Băcilă a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, de unde va fi transferat în penitenciarul în care îşi va ispăşi pedeapsa de un an şi trei luni de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnat la închisoare pentru un brad tăiat.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Condamnat la închisoare pentru un brad tăiat3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Logica... trimis de
( 7 ian 2012, 11:43:09
" Pentru infracţiunile de „tăiere ilegală de arbori” şi „furt de arbori” el a fost condamnat la trei luni de închisoare. " Pentru conducere fara permis pe drumurile publice si ucidere din culpa se da un an cu suspendare... Interesanta logica domnilor care fac justitia in Romania. Probabil tiganul de mai sus isi merita din plin pedeapsa pentru ca era recidivist, dar totusi, daca tai un copac ei 3 luni cu executare si daca omori un om ei 1 an cu suspendare! Domnilor taietori ilegali de padure, mai bine lasati in pace aceste minuscule alveole ale Terrei, si asa padurile sunt din ce in ce mai putine, si va apucati de "taiat" oameni. Luati pedeapsa mai mica si faceti si un bine planetei care este suprapopulata. Hai cu drujba!!!
2.   Legiile trimis de
( 7 ian 2012, 12:42:37
altii care fura cu camioanele nu patesc nimic,tota lumea de la munte taie un brad pt gospodarie
3.   Mmda trimis de
( 7 ian 2012, 12:50:11
Romeinia, the land of choice...halal justitie,mi'e scarba de justitia si magistratii romani..
4.   Romanie,Romanie... trimis de
( 7 ian 2012, 17:51:16
Nu pot sa uit reportajul de la "Romania te iubesc",cand reporteri aratau tot felul de nereguli si hectare intregi de paduri disparute,iar ministrul Borbei(sau cum l-o fi chemand),si alti parlamentari,se faceau ca nu stiu nimic,altul ca nu putea vorbii ca era racit saracul,etc.,si iata cine plateste...,unul care a taiat un brad.Da!,aveti cu ce va lauda,ati prins hotul...Probabil de amarat ce era,nu a avut sa va dea spaga si i-ati facut-o.
5.   Ce-si face omul cu mana lui.... trimis de
( 7 ian 2012, 19:04:24
Astea sunt legile in tara noastra... Dar, dupa cum reiese din articol, baiatul mai avea o condamnare cu suspendare ("a fost condamnat la trei luni de închisoare. La această pedeapsă judecătorii au adăugat un plus de un an de închisoare, care rezultă din contopirea unor pedepse anterioare, suspendate condiţionat") si de aia acum l-au incaltat... Daca te stii cu tinichele stai cuminte in banca ta.
6.   Legile.... trimis de
( 7 ian 2012, 23:02:47
Suna bine, nu ? Tai un brad si faci inchisoare. Asta inseamna o incurajare pentru cei care omoara, violeaza, fura...nu ? Acestora li se da un an cu suspendare si gata, sunt curati, dar maine se aude iar de o crima, de un viol... Dar daca astea sunt "legile cele corecte" , trebuie respectate...
7.   Viata este minunata pe plaiurile mioritice trimis de
( 7 ian 2012, 23:20:38
bine ca cei care omoara, violeaza, fak evaziune scapa cu suspendare!
8.   Habar n-aveti trimis de
( 8 ian 2012, 09:12:56
Va lansati in tot felul de afirmatii fara sa cunoasteti realitatea. Acest tigan din satul Voievodeasa din comuna Sucevita nu a taiat doar un brad, dupa cum se spune si in articol, a mai avut condamnari cu suspendare pentru infractiuni silvice. Voi aveti idee ce inseamna sa fi padurar intr-un canton care se invecineaza cu o comunitate de tigani de 400-500 de membrii, din care nu cred ca sunt 5 persoane care lucreaza? In rest toti fura lemn. Dak ii prinzi asupra faptului se dau la tine si dak esti mai slabut din fire ai incurcato, dak nu-i prinzi platesti tu paguba pe care ti-o produc in gestiune. Toate familiile de tigani de acolo traiesc din taieri ilegale de arbori. E un joc de-a soarecele si pisica intre ei si silvicultori si politisti. Dak ati trai macar o zi in comunitatea aia si mai ales in familia individului arestat nu le-ati mai plange atat pe gunoaiele astea, paraziti ai societatii.
9.   Habar n-aveti trimis de
( 8 ian 2012, 09:21:50
Din partea mea sa le dea pedepse cu executare la toti cei care comit infractiuni silvice. Asta nu inseamna ca nu sunt de acord ca in cazul sentintelor care privesc accidente de circulatie mortale este o adevarata bataie de joc. Dar asta este, pana un cretin de asta fara permis, imbibat de alcool si cu BMV cu numere de Anglia nu omoara o odrasla de judecator sau de parlamentar nu o sa faca nimeni nimik in ceea ce priveste aceste sentinte insotite de niste motivari care in Occident ar starni revolutie. Stiti de exemplu ca in Belgia, acum cativa ani a avut loc un viol asupra unei fetite, iar judecatorii i-au dat faptasului peste 10 ani de inchisoare cu executar? Peste 100.000 de oameni au iesit in strada sa protesteze impotriva deciziei judecatorilor considerand-o mult prea blanda. Cand o sa vedeti asa ceva la noi sa stiti ca o venit Sfarsitul Lumii!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei