Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 ian 2012 - Anul XVII, nr. 4 (4909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Ajutoarele sociale vor fi suspendate din februarie dacă beneficiarii nu îşi plătesc taxele locale

Primăriile vor verifica până la sfârşitul lunii ianuarie dacă persoanele care încasează venit minim garantat, alocaţia de susţinere a familiei sau indemnizaţia de creştere a copilului şi-au plătit taxele locale, în caz contrar aceste drepturi sociale urmând să fie suspendate din februarie, pe 5 luni.

În situația în care însă, după acest termen, nu a fost îndeplinită obligația de plată, dreptul la ajutorul social încetează prin dispoziția primarului ori, după caz, prin decizie a directorului executiv al agenției teritoriale.

Procedura a fost reglementată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă intrată în vigoare la începutul acestui an.

Actul normativ stabileşte că, începând cu anul 2012, pentru menținerea dreptului la ajutorul social, familiile beneficiare au obligația să își achite obligațiile legale față de bugetul local pentru bunurile pe care le dețin în proprietate.

 

Verificările, efectuate în ianuarie pentru anul precedent

Îndeplinirea acestei obligaţii va fi verificată anual, până la data de 31 ianuarie a fiecărui an, pentru obligațiile de plată către bugetul local aferente anului anterior. În situația în care, până la data de 31 ianuarie a fiecărui an, primarul constată că nu a fost efectuată plata, acesta suspendă, prin dispoziție, dreptul la ajutorul social pe o perioadă de cinci luni, începând cu drepturile aferente lunii februarie.

"Pentru verificarea îndeplinirii obligației, agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București transmit primăriilor, până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, tabelul centralizator cuprinzând beneficiarii drepturilor. Pe baza tabelului centralizator, primarii verifică dacă beneficiarii au achitat pentru anul anterior obligațiile de plată către bugetul local și întocmesc situația centralizatoare cu persoanele care nu au respectat această condiție, pe care o transmit agențiilor teritoriale până la data de 31 ianuarie a fiecărui an", se arată în ordonanţă.

 

Achitarea dărilor în termen de cinci luni permite reluarea plăţii ajutorului

Achitarea obligațiilor legale față de bugetul local în această perioadă de cinci luni atrage reluarea, prin dispoziția primarului, a dreptului la ajutorul social, începând cu luna următoare celei în care s-a achitat obligația, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării.

În situația în care însă, după acest termen, nu a fost îndeplinită obligația de plată, dreptul la ajutorul social încetează prin dispoziția primarului.

Guvernul arată că soluția de suspendare pentru o perioadă de cinci luni a acordării beneficiului de asistență socială a fost preferată "pentru a nu se proceda direct la încetarea acordării dreptului respectiv".

"Obligația legală de achitare a taxelor și impozitelor locale este necesar a fi îndeplinită de fiecare cetățean, indiferent de situația socio-economică a acestuia. Neachitarea acestor taxe și impozite locale poate conduce la pierderea bunului deținut, în special referindu-ne la locuințe. Pierderea locuinței ar conduce la agravarea problemelor sociale și implicit la un efort mai mare din partea statului de a combate sărăcia și marginalizarea socială. În plus, această constrângere conduce la responsabilizarea beneficiarului măsurii de asistență socială și utilizarea sumelor acordate cu titlu de beneficii de asistență socială, direcționat, în scopul menținerii locuinței", este opinia Guvernului.

 

Prin această măsură doreşte să se evite crearea unor dezechilibre la nivelul bugetelor locale

Executivul arată totodată că, prin preluarea plății de către Ministerul Muncii a acestor drepturi, autoritățile locale nu mai aveau au pârghiile legale necesare pentru colectarea impozitelor și taxelor locale și asigurarea de venituri cu care ar fi putut dezvolta, la nivel comunitar, măsuri de îmbunătățire a vieții cetățenilor.

"Perioada de cinci luni este dimensionată pentru a permite beneficiarului să își achite obligațiile față de bugetele locale. Dacă aceste obligații sunt îndeplinite, drepturile aferente perioadei de suspendare vor fi acordate beneficiarilor, în cuantumul stabilit prin dispoziție a primarului sau, după caz, prin decizie a directorului executiv al agenției pentru plăți și inspecție socială", mai arată Guvernul.

Potrivit Cabinetului, aceste reglementări au fost incluse la propunerea autorităților administrației publice locale, ca măsură prin care să se evite crearea unor dezechilibre la nivelul bugetelor locale, datorate neplăţii de către cetăţeni a obligaţiilor faţă de aceste bugete, mai ales în condiţiile în care aceste persoane beneficiază de diferite forme de sprijin sub forma beneficiilor sociale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutoarele sociale vor fi suspendate din februarie dacă beneficiarii nu îşi plătesc taxele locale.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ajutoarele sociale vor fi suspendate din februarie dacă beneficiarii nu îşi plătesc taxele locale3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 7 ian 2012, 11:06:33
Ce-i drept , e cam “stranie” naţia noastră
Munca nu ne place ! invocăm că NU E !
O fi puturoasă ( Naţia ) sau .. doar proastă ?
Pe “undeva”îi înţeleg p-ăia ce ne-“arată” *U*E

Ne plac pedanteriile,stereotipiile .. cu miile
Ne place carnea pe grătar şi râul de bere
Pentru-a ne tuna maşina ne golim visteriile
Dar să investim în calitatea muncii ?! NU(cu plăcere) !

Ajungem să bem un pahar cu apă după o foame copioasă
Şi nici chiar atunci nu ne gândim la muncă (brr,ce vorbă! )
Ajungem (tot mai des ) să n-avem mâncare pe masă
Să-ţi ia banca maşina sau să-ţi “pierzi” a ta colibă
Dar .. decât să munceşti mai bine-ţi vinzi din garderobă

1.1  RE: * trimis de
( 7 ian 2012, 12:25:38
:))))) stimate "abecedare" cate'odata chiar rad cu pofta la versurile tale. Ti'ai gresit cariera,trebuia sa ajungi poet(ma gandesc ca nu din asta iti castigi existenta) si cum zice romanu: doamnne ahuta pe toata lumea..
1.2  RE: * trimis de
( 7 ian 2012, 22:16:13
aoleu, te-ai lovit la cap "poietule"? sau sambata patronii tai (nechifor & co) nu-ti citesc "creatiile"? cum azi n-ai gasit nici un vinovat? nu se poate sa dai tu in neajutoratii si napastuitii ajunsi la mila statului care-i plateste din darile celor care se duc dimineata la treaba. ori te-ai trezit din macheala si ai constatat ca a trecut si mos Nicolae si mos Craciun si nici macar de Anul Nou nu ti-a spart geamul cineva cu o portocala!
2.   0746989371 trimis de
( 7 ian 2012, 11:16:31
intr.u totul de acord !!!!!!!! am un prieten care cauta un vanzator de 3 luni de zile si NIMIC ..... unde.s somerii ? unde.s tinerii care vor sa faca un ban MUNCIND CINSTIT ? si , culmea , e vorba de o remuneratie grasa dar , ce sa vezi ?! fiindca trebuie sa se scoala dis de dimineata NU A GASIT NICI.UN ROMANAS POTRIVIT PENTRU ASTA ... iti vine sa crezi ?
p.s. derbedeii sa se abtina de a suna , nu e pentru ei !
3.   LA MUNCA NU L-A ASTEPTAT POMENI DE LA STAT trimis de
( 7 ian 2012, 14:35:33
SA SE TAIE ABSOLUT TOATE AJUTOARELE SOCIALE LA TOATE TARFELE,PUTORILE SI NESIMTITII CARE NU AU RUSINE.CE INSEAMNA ASTA? SA LE DEA STATUL BANI PE LEMNE SI CU BANII ISI IAU TIGARI SI BAUTURA,SA LE DEA BANI PENTRUCA STAU ACASA SI NU MUNCESC.RUSINE.NU GASESTI UN PUTUROS SA L IEI LA MUNCA CU ZOR PE ZI PLUS MANCARE,DAR ASTEAPTA BANII DE LA STAT..DE CE INCURAJEAZA STATUL LENEA? MERGETI PUTORILOR LA MUNCA...
3.1  RE: LA MUNCA NU L-A ASTEPTAT POMENI DE LA STAT trimis de
( 7 ian 2012, 23:23:50
frate ,ptr 700 de lei pe luna si cu un sef nebun si eu as sta acasa sa-mi vina somajutongue
sanatosi sa fim ca belelele curg
Noroc!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei