Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2011 - Anul XVI, nr. 307 (4905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Centrul de Transfuzii

Sucevenii cu simptome de răceală, excluşi de pe lista donatorilor de sânge

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persoanele care prezintă simptome de răceală sunt excluse de pe lista donatorilor de sânge. Avertismentul a fost lansat de directorul Centrului Judeţean de Transfuzie Sangvină (CJTS) Suceava, doctorul Maria Pilat, care a arătat că nu sunt primite să dea sânge persoanele care au afecţiuni respiratorii şi se află sub tratament, indiferent că este vorba de o simplă viroză, de gripă obişnuită sau de cea cu virusul AH1N1. „În cazul unei afecţiuni acute, donarea se amână până când semnele de boală dispar. Nu recoltăm sânge de la persoanele răcite. Bolnavii vor fi trimişi acasă, chiar dacă vin de la distanţe mari”, a spus medicul.
Datele contabilizate de Direcţia de Sănătate Publică arată că numărul sucevenilor care ajung la doctor cu simptome de răceală este în scădere în ultima săptămână, însă cifrele nu arată o curbă descendentă ci o mai proastă raportare a cazurilor de către medici, în preajma sărbătorilor de iarnă.

 

Majoritatea îmbolnăvirilor, înregistrate la copiii între 5 şi 14 ani

Conform evidenţelor DSP, în perioada 19 – 25 decembrie, numărul persoanelor răcite, cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumopatii, a fost de 2.060, faţă de 3.835 în intervalul anterior, 12 - 18 decembrie.
Astfel, în perioada 19 – 25 decembrie s-au înregistrat 1.548 de îmbolnăviri prin infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cele mai multe cazuri, respectiv 487, fiind înregistrate la copiii cu vârste între 5 şi 14 ani, categorie de vârstă urmată de 2-4 ani, cu 311 cazuri, 15-49 de ani, cu 305 cazuri, 0-1 an, cu 254 de cazuri, 50-64 de ani, cu 111 cazuri, şi 65 de ani şi peste, cu 80 de cazuri.
Tot în perioada 19 – 25 decembrie s-au mai înregistrat 512 pneumopatii, cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 127, fiind înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani, urmată de 15-49 de ani, cu 115 cazuri, 2-4 ani, cu 84 de cazuri, 0-1 an, cu 75 de cazuri, 65 de ani şi peste, cu 60 de cazuri, şi 50-64 de ani, cu 51 de cazuri.

 

Un singur caz de gripă, în judeţ, până în prezent

În perioada 19 – 25 decembrie, 36 de persoane cu infecţii acute ale căilor respiratorii şi alte 65 cu pneumopatii au necesitat tratament intraspitalicesc. Majoritatea celor internaţi au fost copii cu vârsta între 0 – 1 an (15 cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 25 cu pneumopatii).
În perioada 19 – 25 decembrie nu a fost semnalat nici un caz de gripă. Până în prezent, în judeţ, o singură persoană a fost depistată cu gripă, diagnosticul fiind pus în data de 16 decembrie, în urma unor analize de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
Până la data de 25 decembrie, 8.962 de suceveni s-au vaccinat gratuit împotriva gripei, cu seruri puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică. Vaccinul a fost administrat îndeosebi persoanelor cu boli cronice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii cu simptome de răceală, excluşi de pe lista donatorilor de sânge.
 Vizualizări articol: 1145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii cu simptome de răceală, excluşi de pe lista donatorilor de sânge0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei