Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2011 - Anul XVI, nr. 307 (4905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Putin trebuie să şteargă putina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Revoltele care au avut loc anul acesta în lanţul ştiut de ţări arabe dovedesc o treabă de care ar trebui să se ţină seama pe viitor. Anume că meseria de dictator include ea avantaje deloc de neglijat, dar nu e prea sigură. Şi e cu atâta mai nesigură, cu cât este exercitată într-un loc mai apetisant în bogăţii naturale esenţiale pentru combustia omenirii.
Cu cât ţara pe care o sfărmi cu braţul tău armat de dictator are la subsol mai mult, să zicem, petrol, cu atâta se vor găsi regizori mai interesaţi să toarne filme de aventuri în jurul tău. Regizori de la Hollywood - americani, care însă nu vor căpăta premiul Oscar pentru arta lor - vor trage sfori şi vor ghida mase de figuranţi revoltaţi, astfel ca totul să pară aievea.
Nu-i decât o uriaşă, o enormă manipulare. Mă uitam la canalul CNN, când transmitea reportaje arăbeşti de la faţa locului. Să fiu al naibii, dar ca un făcut, toţi arabii simpli care erau intervievaţi ştiau să vorbească perfect englezeşte. Dar ştiau la perfecţie, astfel că nici unul dintre ei nu avea nevoie de serviciile unui translator.
Populaţii care se revoltă în lanţ... Am mai văzut asta în larga coproducţie internaţională având ca subiect, acum două decenii şi ceva, căderea comunismului în ţările europene.
După cum s-a tot speculat anul acesta prin presa occidentală serioasă, la revoltele arabe se va afilia curând Rusia. Inclusiv o voce autorizată ca aceea a lui Mihail Sergheevici Gorbaciov spunea, într-un interviu difuzat mondial la cea de a 80-a sa aniversare, beliţi bine ochii, că după revoltele din ţările arăbeşti urmează Rusia. Bătrânul curvete de la răsărit are nişte ţâţane apetisante pline cu rezerve de gaz, dar şi un dictator de câteva ori mai sângeros ca ăia arabi.
Dacă Putin ar avea puţină minte, ar lua în serios avertismentele lui Gorby şi ar şterge putina. Mai ales că, în reportajele transmise în aceste zile din Rusia revoltată pe canalul CNN, toţi cei intervievaţi de reporteri ştiu să răspundă întrebărilor într-o engleză fără cusur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Putin trebuie să şteargă putina.
 Vizualizări articol: 2742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Putin trebuie să şteargă putina3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nea Putin...a trimis de
( 2 ian 2012, 20:42:27
prietenii americanos ii pregatesc si lu ' nea Putina debarcarea, ca si-a cam facut de cap.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei