Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2011 - Anul XVI, nr. 307 (4905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a alocat aproape 4 milioane de euro pentru pârtia de schi de pe Rarău

Vineri, 30 Decembrie 2011 (19:09:14)

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că Guvernul României a alocat în ultimele zile ale anului 2011 o sumă de aproape 4 milioane de euro pentru pârtia de schi care se construieşte în Câmpulung Moldovenesc, pe masivul Rarău. Flutur a spus că Ministerul Finanţelor a plătit o sumă de 17 milioane de lei (170 de miliarde de lei vechi) pentru decontarea a 90% din lucrările deja realizate pentru construcţia pârtiei. Şeful administraţiei judeţene a amintit că pârtia de schi de pe Rarău se construieşte printr-un program al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. El a precizat că primul tronson al acestei pârtii, cu o lungime de 3 kilometri, ar putea fi dat în folosinţă în luna februarie 2012. „Suma de 170 de miliarde de lei vechi a fost folosită pentru decontarea lucrărilor făcute până în prezent. Vreau să precizez că acolo am mai alocat bani şi pentru modernizarea drumului care merge spre baza pârtiei, respectiv 2 kilometri de drum care se modernizează, şi vor mai urma încă trei kilometri”, a spus şeful administraţiei judeţene. Gheorghe Flutur a precizat că în primăvara anului viitor vor începe lucrările şi la cel de-al doilea tronson al pârtiei de schi de pe Rarău, care va avea o lungime de 1,5 kilometri.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că prin aceste investiţii domeniul schiabil din judeţul Suceava ajunge la 15 kilometri. El a arătat că în judeţ sunt 8 pârtii de schi, în zonele Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Mălini Suceviţa şi Cârlibaba.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a declarat că tot în ultimele zile ale anului trecut, Guvernul României a alocat o sumă de 2 milioane de lei (20 de miliarde de lei Vechi) pentru mai multe şcoli sucevene. Flutur a precizat că banii vor fi folosiţi pentru plata unor datorii pe care şcolile le au către constructorii care au efectuat lucrări de modernizare sau pentru unele investiţii noi. Preşedintele CJ Suceava a spus că suma cea mai mare a fost alocată Liceului cu Program Sportiv din Suceava, acolo unde se află în construcţie, de mai mulţi ani, un nou campus şcolar. „Cu toată perioada de criză, judeţul Suceava, până în ultima zi a anului 2011, a primit fonduri de la Guvernul României. Şi cred că a fost un an foarte bun din punctul de vedere al investiţiilor în infrastructură, în sănătate şi în turism. Aşteptăm ca în 2012 să începem noi investiţii şi să le finalizăm pe cele începute, şi mă refer aici la drumul Suceava - Botoşani, la drumul naţional spre pasul Prislop, dar şi la finalizarea şoselei de centură a Sucevei, dar şi alte obiective extrem de importante. Şi în primul rând modernizarea Aeroportului Ştefan cel Mare”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a alocat aproape 4 milioane de euro pentru pârtia de schi de pe Rarău.
 Vizualizări articol: 3026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 12 voturi
Guvernul a alocat aproape 4 milioane de euro pentru pârtia de schi de pe Rarău4.5512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E bine ca se face trimis de
(31 dec 2011, 01:04:44
daaa se face, foarte bine ca se face...dar cu grohacii din c-lung ce-i de facut? mie mi-a ajuns...nu ma mai duc pe rarau decat cu tunu' anti grohaci la mine. ce-i sa-i mai spui unui turist austriac care vine sa viziteze c-lung si rarau si aproape ca scapa fara capul spart de grohacii salbateci din c-lung carora nu le mai ajunge alcoolul in oras si cauta scandal si pe rarau?
2.   Procente... trimis de
(31 dec 2011, 12:06:59
Vreo 40- 50% din banii de care vor veni se vor face portocalii in campania electorala ce bate la usa,vreo 20-25%vor umfla buzunarele celor care s-au obosit sa semneze,sa aiba si ei de-un pufarin acolo,iar cu restul se va face o lucrare de proasta calitate,asa cum ne-a obisnuit partidul...LA MULTI ANI!
3.   Comentariu trimis de
( 1 ian 2012, 04:32:54
BRAVOOOOOOOOOOOOOO flutur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4.   GFD trimis de
( 1 ian 2012, 15:35:22
Bravo domnule Flutur, doar dvs ati avut grija de Campulung; pe Marza l/a durut in c...de un oras care pe timpuri era mandria Bucovinei .
Campulungenii o sa va voteze cu mare drag.
LA MLTI ANI!!!!
5.   Www.emaramures.ro/stiri/19718/BUKOVEL-SCHI- trimis de
( 2 ian 2012, 11:37:45
La Bukovel in Ucraina fata de humor ar fi un mic avantaj de altitudine (se afla la circa 1000 -1200 m exact ca la dorna sau borsa) ceea ce presupune temperaturi negative nocturne de sub -5 inca din noiembrie. Insa rusine !!! mare rusine domeniilor schiabile precum vatra dornei si borsa sau borsec unde la aceasta ora trebuia sa existe cel purin 50 cm zapada artificiala !!! Asta exista la Bukovel in Ucraina …51 km de pirtii, 14 instalatii de transport cablu, zapada artificiala inca de la mijlocul lui noiembrie !!! La ei sezonul dureaza de mai bine de o luna zi de zi si inclusiv nocturna !!! Asta da domeniu schiabil !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei