Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2011 - Anul XVI, nr. 307 (4905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Un an bun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încheiem un an pe care mulţi dintre noi suntem tentaţi să-l încadrăm la „bine că s-a dus”. Dar cumva ne întrebăm dacă avem motive să credem că ăsta de vine o fi mai breaz. Fiecare am avea perspective strălucite, însă la scară mondială destinele individuale pot fi aliniate. De-aia ieşim mai bine prin comparaţie. Cine a văzut scenele de la înmormântarea nord-coreeanului, care ar fi făcut să îngălbenească de invidie orice bocitoare de la noi, nu se poate să nu se fi bucurat că astfel de lucruri se întâmplă acolo, la ei. Deci suntem încă prea bine. S-ar putea ca anul 2011 să fi fost unul bun.
Îl mai ştiţi pe Bănel? Un fotbalist cu etichetă muncitorească. Aproape că-şi striga fericirea în interviul recent acordat. Credeţi că e mai bun, că nu mai dă centrări în primul adversar sau prin spatele porţii? Nu, dar spectatorii şi ziariştii de acolo nu le contabilizează. Nici n-ar avea rost. Numai că la naţională răbdarea noastră nu se poate întinde pe câteva meciuri, ca a francezilor, nici măcar pe un meci întreg. Pe Bănel, cel de la St. Etienne, nu-l putem avea. A fost de ajuns să se rupă de balamucul de la Steaua, să ajungă într-un mediu normal şi iată-l! Acum are încredere, bucurie în suflet, iar asta se simte în realizări. Să ne bucurăm şi noi pentru el, că doar a suportat destule şi din partea noastră, şi din a altora, pentru a ajunge în cele din urmă să se simtă bine în pielea lui. Chiar să fi fost anul 2011 unul bun?!
Noi, pasionaţii de sport, să ne amintim mai des de Mihăiţă Neşu, tot fotbalist şi el. Şi să-l admirăm. Cu puterea minţii, am putea trăi o zi din viaţa sa. Una singură şi ar fi de-ajuns să nu mai privim încruntaţi la viaţa noastră. Gândiţi-vă, băiatul ăla ar vrea să simtă că îl pişcă ţânţarii! Când ne dor oasele sau muşchii de la atâta muncă şi efort, suntem binecuvântaţi. Anul 2011 sigur a fost unul bun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un an bun.
 Vizualizări articol: 1805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un an bun5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei